Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Παράνομο συμβόλαιο για το γήπεδο Μελισσανίδη Εγκλήματα κατ’ εξακολούθηση για να δοθεί η διάτρητη άδεια


Πλούσιο το ρεπορτάζ για το σκάνδαλο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, έφερε νέες αποκαλύψεις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας. Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας μας υποχρεώνει σε μια περιληπτική παρουσίασή τους.

Οπως είχαμε γράψει, γίνονταν παρασκηνιακές προσπάθειες ώστε να αλλάξει η κτηματολογική εγγραφή του οικοπέδου για το γήπεδο και να εμφανίζεται ολόκληρη η έκταση των 29 περίπου στρεμμμάτων ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια από πλευράς κτηματολογικής εγγραφής για την έκδοση της άδειας.


Τα πράγματα στο Κτηματολόγιο δεν άλλαξαν, όμως αυτό δεν πτόησε το «σύστημα Μελισσανίδη». Συμπεριφερόμενο σαν να έχει να κάνει με περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής ελεγχόμενη από φυλάρχους, προχώρησε σε τερατώδεις παρανομίες, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση που του προσέφερε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και χρησιμοποιώντας δημόσιους υπάλληλους και θεσμικούς παράγοντες σε ρόλους «χρήσιμων ηλιθίων».

Η από πλευράς Αλεξίου και Σίας πρόθεση για την απεμπόληση των δικαιωμάτων της ΑΕΚ επί του οικοπέδου που της παραχωρήθηκε το 1934, είχε φανεί καθαρά από την παράνομη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΑΕΚ και «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ηδη από τις 3 Φλεβάρη του 2015, που φέρεται να έχει υπογραφεί αυτή η σύμβαση παραχώρησης, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχε σβήσει από τον χάρτη το παραχωρητήριο του 1934 και τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτό για την ΑΕΚ επί του οικοπέδου των 26,6 στρεμμάτων, και αναφερόταν σε μια έκταση 29,12 στρεμμάτων, σαν αυτή η έκταση να είχε παραχωρηθεί για πρώτη φορά στην ΑΕΚ το 2014, με τον κακόφημο νόμο 4277.

Αυτό το συμφωνητικό, βέβαια, ήταν κυριολεκτικά ένα «κωλόχαρτο», και από την άποψη του περιεχομένου του και από την άποψη της διαδικασίας υπογραφής του. Δεν έχει καμιά νόμιμη υπόσταση και δεν μπορεί να παραγαγάγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Το οικόπεδο που παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ είναι «πράγμα εκτός συναλλαγής» και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία. Κι αφού η παραχώρηση απαγορεύεται, δεν επιτρέπεται να γίνει σύμβαση, κι αν γίνει, είναι άκυρη σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα. Επιπλέον, η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ενώπιον συμβολαιογράφου, ούτε έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο (όπως επιβάλλεται, λόγω της διάρκειάς της).

Γι’ αυτό, άλλωστε, αυτή η σύμβαση δεν έγινε αποδεκτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που στο τέλος –υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων του κυβερνητικού διδύμου Φλαμπουράρη-Σταθάκη- κατέληξαν να εκδώσουν τη διάτρητη –και κατάπτυστη- άδεια εμφανίζοντας ως συγκύριους του έργου την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την εταιρία του Μελισσανίδη.

Για να εκδοθεί αυτή η διάτρητη άδεια, όμως, ο Αλεξίου (πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) διέπραξε –με επίσημο τρόπο αυτή τη φορά- το έγκλημα (σε βαθμό κακουργήματος) της απεμπόλησης του βασικού περιουσιακού στοιχείου του σωματείου, του οικοπέδου που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1934, είχε μεταγραφεί το 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών και στο Κτηματολόγιο εμφανίζεται ακόμα ως ιδιοκτησία της ΑΕΚ σε ποσοστό 100/100.

Οπως φαίνεται από το υπ’ αριθμ. 8165/2017 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Ευφροσύνης Σιμοπούλου-Κορωναίου, το οποίο έχουμε στα χέρια μας και δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, στις 13 Ιούλη του 2017 εμφανίστηκε ενώπιόν της ο Αλέξανδρος Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, προκειμένου να ζητήσει τη σύνταξη Πράξης Προσδιορισμού των θέσεων στάθμευσης του γηπέδου. Ο Αλεξίου δηλώνει (και η συμβολαιογράφος αποδέχεται) ότι δυνάμει της υπουργικής απόφασης του 1934, σε συνδυασμό με το νόμο 4277/2014, στην ΑΕΚ παραχωρήθηκε κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση έκταση 29.121 τμ.

Αναφέρει το συμβόλαιο: «Το ως άνω ενιαίο οικόπεδο επιφανείας μέτρων τετραγωνικών είκοσι εννέα χιλιάδων εκατόν είκοσι ενός και 0,61 (29.121,61) ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου έχει καταχωρηθεί στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα του Γραφείου Κτηματογράφησης ΟΤΑ Νέας Φιλαδέλφειας με ΚΑΕΚ 051051001001 και 051051001003. Οτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ως ιδιοκτήτης του προπεριγραφομένου οικοπέδου (…) παραχώρησε το ως άνω ακίνητο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ως άνω σωματείο…».

♦ Ο Αλεξίου «πούλησε» το οικόπεδο των περίπου 26,6 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1934. Από ιδιοκτησία της ΑΕΚ, όπως είναι μεταγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947 και όπως εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο, το μετέτρεψε σε ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου! Αυτό συνιστά το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος (συνηθισμένος είναι, βρίσκεται ήδη υπό κατηγορία για το ίδιο αδίκημα, για άλλη ζημιά που προκάλεσε στην ΑΕΚ).

♦ Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου, όμως, πώς συνέταξε αυτό το συμβόλαιο; Επικαλείται την υπουργική απόφαση του 1934. Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι η έκταση των 26,6 στρ. παραχωρείται στην ΑΕΚ (δεν αναφέρεται παραχώρηση για χρήση, διοίκηση και διαχείριση). Εξάλλου, η συγκεκριμένη έκταση μεταγράφηκε το 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου γνωρίζει ασφαλώς ότι η χρήση δεν μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο (μόνον η κυριότητα μεταγράφεται). Δεν αναρωτήθηκε, άραγε, πώς είναι δυνατόν η μεν έκταση των περίπου 26,6 στρ. να έχει μεταγραφεί (άρα δεν παραχωρήθηκε κατά χρήση, αλλά κατά κυριότητα), η δε έκταση των περίπου 2,9 στρ. (αυτή που αποκόπηκε από το άλσος το 2014) να μην έχει μεταγραφεί, γιατί πράγματι αφορά παραχώρηση κατά χρήση, η οποία δεν μεταγράφεται; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Η συμβολαιογράφος ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, όμως δέχτηκε να κάνει τη «δουλειά».

♦ Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου βαφτίζει ενιαίο το οικόπεδο και ταυτόχρονα αναφέρεται σε δυο ΚΑΕΚ (αριθμοί καταχώρησης στο Κτηματολόγιο). Εγινε άραγε καμιά πράξη συνένωσης των δύο οικοπέδων και μιλά για ενιαίο οικόπεδο; Αλλά κι αν ακόμα δεχτούμε (για τις ανάγκες της συζήτησης), ότι δέχτηκε ως πράξη συνένωσης τη σχετική αναφορά του Ν. 4277/2014, δεν μπορεί να μην είδε ότι ο μεν ένας ΚΑΕΚ (051051001001) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού περίπου 26,6 στρεμμάτων ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, ο δε άλλος ΚΑΕΚ (051051001003) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού περίπου 2,9 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 100%. Πώς λοιπόν «συνενώνει» τις δυο αυτές εκτάσεις σε μία και τις βαφτίζει ενιαία έκταση ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου;

Είναι προφανές ότι η συμβολαιογράφος συνέπραξε εν πλήρει συνειδήσει στην παρανομία. Και το βέβαιο είναι πως οι εισαγγελείς δεν πρόκειται να πλήξουν, με τόσες παρανομίες που έχουν γίνει για να εκδοθεί αυτή η διάτρητη άδεια.

♦ Το συμβόλαιο της Σιμοπούλου-Κορωναίου μεταγράφηκε στις 14 Ιούλη στο Υποθηκοφυλακείο Νέας Φιλαδέλφειας και καταχωρήθηκε την ίδια μέρα στο Γενικό Βιβλίο Εκθέσεων 42 με αριθμό 940. Γιατί άραγε δεν έλεγξε ο υποθηκοφύλακας Νέας Φιλαδέλφειας, Ευάγγελος Αποστολόπουλος, το συμβόλαιο που του πήγαν, αλλά το μετέγραψε ασμένως;

Η προσπάθεια επικοινωνίας μας με τη συμβολαιογράφο, προκειμένου να της υποβάλουμε κάποια ερωτήματα, δεν ευοδώθηκε. Αρνήθηκε να πιάσει το τηλέφωνο, αναθέτοντας στη γραμματέα της τον άχαρο ρόλο της υπεκφυγής. Αντί της συμβολαιογράφου, όμως, τηλεφώνησε στον σύντροφο Γεράσιμο Λιόντο ο project manager του Μελισσανίδη, Δημήτρης Ανδριόπουλος, για να του πει ότι η συμβολαιογράφος δεν έχει εξουσιοδότηση να απαντήσει στα ερωτήματά μας και αν θέλουμε κάτι, να επικοινωνήσουμε μαζί του από κοντά! Ο συντάκτης μας του απάντησε ότι δε ζητήσαμε να μιλήσουμε μαζί του, ούτε με τον κ. Αλεξίου, αλλά με τη συμβολαιογράφο. Απτόητος αυτός, ανταπάντησε πως όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα να τα πούμε από κοντά και να βρούμε μια συνεννόηση! Ο συντάκτης μας απέκλεισε οποιαδήποτε επαφή και έκλεισε την επικοινωνία.

Φυσικά, δημοσιοποιήσαμε αμέσως το γεγονός, οπότε τα οπαδικά Μέσα, θορυβημένα προφανώς, ζήτησαν από τον Ανδριόπουλο κάποια διάψευση. Αυτός, όμως, το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει το τηλεφώνημα που έκανε στον συντάκτη μας και να κάνει τα πράγματα χειρότερα για τη συμβολαιογράφο, λέγοντας πως ζητήσαμε απ' αυτήν «πληροφορίες και ενημέρωση για ζητήματα που η ίδια ήταν αναρμόδια να απαντήσει»!

Στις αρχές Αυγούστου υποβάλαμε επίσης αναφορά στον Υποθηκοφύλακα Ν. Φιλαδέλφειας, ζητώντας του να διαγράψει το παράνομο συμβολαιο, και αναφορά στο Κτηματολογικό Γραφείο του ζητώντας του να διορθώσει προφανή λάθη στις κτηματολογικές εγγραφές.

πηγή: eksegersi.gr

1 σχόλιο:

  1. καμπουρη οπου ναναι θα σκασουν οι αγωγες.δεν θα σε σωσει ο λαφαζανης.ΜΟΝΟΣ θα μπεις μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή