Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Αναγκαίες διευκρινίσεις για την διαβούλευση της ΜΠΕ του έργου υπογειοποίησης δρόμων για το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)



   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαίες διευκρινίσεις για την διαβούλευση της ΜΠΕ του έργου υπογειοποίησης

Σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια», την οποία ανακοίνωσε ο Δήμος χθες 4/9 με δελτίο τύπου, πρέπει να γίνουν οι εξής αναγκαίες διευκρινίσεις:

  1. Ο Δήμος παρέλαβε την ΜΠΕ στις 24/7/2017.
  2. Από τις 27 Ιουλίου 2017 υπέβαλε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθεί παράταση στη διαδικασία διαβούλευσης.
  3. Οι λόγοι για τους οποίους ζήτησε την παράταση, όπως αναφέρονται και στο σχετικό έγγραφο είναι οι εξής:
·         Πρόκειται για ένα μείζον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό έργο, που ανατρέπει την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και δημιουργεί σημαντικές αλλαγές στην πόλη.

·         Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για ένα έργο που πιθανό να επιφέρει αλλαγές στις ιδιοκτησίες τους, αλλά και οι πολίτες για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.

·         Εφόσον έχουν παρέλθει 3,5 χρόνια από τότε που παρελήφθη η ΜΠΕ από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (17/9/2014) δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην προηγηθεί ευρεία διαβούλευση επ’ αυτής.

·         Η περίοδος του Αυγούστου που επελέγη για τη διαβούλευση είναι εντελώς ακατάλληλη και καθιστά αδύνατη την ενημέρωση των δημοτών και τη συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου