Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Στην Ελλάδα το έγκλημα οφείλεται στο Νόμο Παρασκευόπουλου


Τις «αποκαλύψεις» Μητσοτάκη για τους αποφυλακισμένους με το Νόμο Παρασκευόπουλο εγκληματίες που κυκλοφορούν ελεύθεροι ληστεύουν και κακοποιούν αθώους πολίτες συνόδευσε και η «αποκάλυψη» του Βήματος ότι και ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου είχε επίσης αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου.

Φυσικά οι πραγματικές διαστάσεις της κάθε περίπτωσης συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας είναι εντελώς διαφορετικές από τον τρόπο που «εύπεπτα» παρουσιάζονται. Οι τίτλοι και οι υπότιτλοι που κατέκλυσαν τα φιλικά της ΝΔ ΜΜΕ αμέσως μετά την ομιλία Μητσοτάκη και τη δημοσίευση της παραπάνω αποκάλυψης δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Η υπόθεση του αυτουργού της δολοφονίας, η αποφυλάκιση του, οι δικαστικές του εμπλοκές και η δραπέτευσή του κατά την διάρκεια της άδειας, απέχει όπως προκύπτει πολύ από τον τρόπο που παρουσιάστηκε και όλα αυτά προφανώς θα γίνουν γνωστά.


Εκείνο όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η επιμονή στην ανάδειξη κάποιων περιπτώσεων υποτροπής από αναστολές ποινής ως το βασικό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Εντυπωσιάζει η επιμονή των κατά τα άλλα οπαδών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην όσο το δυνατό βαρύτερη ποινική μεταχείριση των κρατουμένων.

Εντυπωσιάζει το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν δεν αγανακτούν όταν σε βαριά καταδικασμένους για βαριά κακουργήματα χορηγείται (καλώς ή κακώς) άμεσα αναστολή ποινής από τα δικαστήρια, δεν αγανακτούν όταν σε αντίθεση με τα άλλα κράτη της ΕΕ, η Ελλάδα έχει αναλογικά το μεγαλύτερο αριθμό καταδικασμένων σε βαριές ποινές και αναλογικά από τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας.

Δεν τους απασχολεί καν αν υποτροπιάζουν και διαπράττουν κακουργήματα εκείνοι που συμπλήρωσαν πλήρως τις ποινές τους σαπίζοντας στις φυλακές. Ξεχνούν ακόμα ότι ακριβώς επειδή οι δικαστές συνεχώς αρνούνταν στο παρελθόν τις υφ' όρων απολύσεις ψηφίστηκε ο Νόμος 2408/1996 που τις καθιστούσε σχεδόν υποχρεωτικές.

Τέλος δεν νοιάζονται καθόλου για την μεγάλη πλειοψηφία εκείνων που βγήκαν λίγο νωρίτερα από τις φυλακές και αγκάλιασαν της δεύτερη ευκαιρία και την μικρή σταγόνα επιείκειας που τους επέδειξε το κράτος Δικαίου. 

Οπως έγραφε ο Μπ. Μπρέχτ:
Στον τοίχο μου κρέμεται ένα γιαπωνέζικο γλυπτό
μάσκα ξύλινη ενός κακού δαίμονα,
βαμμένη με χρυσό.
Με συμπάθεια κοιτώ
τις φουσκωμένες αρτηρίες που δείχνουν
πόσο κοπιαστικό είναι να είσαι κακός
Αφιερωμένο....

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου