Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Βγενόπουλος: "Το γήπεδο... θα γίνει"


Βγενόπουλος: "Το γήπεδο... θα γίνει"



Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Βγενόπουλος, υποστήριξε πως υπάρχει βούληση όλων των πολιτικών κομμάτων, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ για την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό. Τι θα συζητήσει με Κόκκαλη... ο "Μr MIG";



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο εκ των μεγαλομετόχων του "τριφυλλιού" στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ":



- Κύριε Βγενόπουλε θα συναντηθείτε με τον κ. Κόκκαλη και ποια θέματα θα συζητήσετε; «Θα βρεθούμε για να συζητήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Το θέμα συζήτησης αφορά τη βία. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουν τα επεισόδια. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ.



Έχουμε πει ότι θα γίνει κάποια στιγμή το ραντεβού. Δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία. Δεν μπορώ να πω ότι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή τον επόμενο μήνα, γιατί απλά θα ξαναμιλήσουμε για να το κανονίσουμε».




- Πριν από λίγα 24ωρα κοινοποιήθηκε η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για συνέχεια στην παύση των εργασιών στον Βοτανικό μέχρι τις 6 Μαρτίου. Πώς την αντιμετωπίζετε;

«Θα βρεθεί λύση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει. Δεν είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη»!



- Από πού πηγάζει η αισιοδοξία σας;

«Από το γεγονός ότι όλα τα πολιτικά κόμματα επιθυμούν να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει ξεκάθαρα: Θέλουμε να γίνει το γήπεδο... Θα βρεθούν λοιπόν οι λύσεις και το γήπεδο θα γίνει».



- Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις της ΠΑΕ στο θέμα του γηπέδου και της απόφασης του ΣτΕ για παύση των εργασιών;

«Δεν ξέρω ακριβώς. Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Βαρδινογιάννης έχοντας τη βοήθεια του κ. Πατέρα. Εμείς έχουμε καθημερινά επαφές, αλλά ακόμη δεν έχουμε συσκεφθεί τι θα κάνουμε. Δεν ξέρω αν χρειαστεί να καθίσουμε σε τραπέζι για να τα πούμε».



- Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθείτε;

«Πρέπει να δούμε όλες τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθήσουμε. Ένα μπορώ να πω με σιγουριά: ότι δεν συζητάμε καθόλου την περίπτωση αλλαγής τοποθεσίας. Το γήπεδο θα γίνει στον Βοτανικό»!

Τρεις... για μια θέση



Νίλμαρ (Ιντερνασιονάλ), Φαλκάο (Ρίβερ Πλέιτ) και Παλάσιο (Μπόκα Τζούνιορς) υποψήφιοι για την μια θέση στην "γραμμή κρούσης" του Παναθηναϊκού με την αγωνία να κορυφώνεται μετά την πρόταση και στους τρεις εκατέρωθεν από την διοίκηση του "τριφυλλιού".



Πιο δύσκολη περίπτωση αλλά και ενδεχωμένος πιο "ζεστή" για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αυτή του Νιλμάρ με τον ελληνικό σύλλογο να προσφέρει περίπου 6 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του. Την ίδια ώρα, η Ιντερνασιονάλ ζητάει για τον 24χρονο επιθετικό 10 εκατ. ευρώ για το 80% (από τα οποία τα 5 με τη μορφή αποπληρωμής στην προοπτική της πενταετίας).



Για την άλλη περίπτωση, αυτή του Φαλκάο τα γεγονότα δείχνουν πιο προσιτή την περίπτωση απόκτησής του, αφού το "τριφύλλι" ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του, προσφέροντας 5 εκατ. ευρώ ενώ η Αργεντίνικη ομάδα παραχωρεί το 80% με 7 εκατ. στο "κόλπο" της μεταγραφής του υπάρχουν ενδιάμεσα και τα γραφεία μάνατζερ που κατέχουν δικαιώματα του 22χρονου φορ.



Τέλος, άλλη μια δύσκολη περίπτωση αυτή του Ροντρίγκο Παλάσιο. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προσφέρουν επίσης 5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς υποστηρίζει ακόμα πως δεν τον παραχωρεί.



Για τον επιθετικό της Μπόκα, δημοσιεύματα την Τετάρτη, ανέφεραν πως ο Παναθηναϊκός προσφέρει 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Ροντρίγκο Παλάσιο, μια πρόταση... σοβαρή όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χόρχε Αμορ Αμεάλ.



Αγγλικές σειρήνες για Mούν



Έτοιμος για το άλμα που θα τον φέρει να αγωνιστεί στην Αγγλία εμφανίστηκε ο Μουν σε δηλώσεις του στο Kickoff.com. Oι εμφανίσεις του παίκτη με τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων της Premier League, όπως της Γουέστ Χαμ, η οποία φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στους πράσινους για τον παίκτη της Μπαφάνα-Μπαφάνα πριν τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.



Ο Μουν με δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει για το ενδιαφέρον των σφυριών, όμως ξεκαθάρισε πως περιμένει επίσημη ενημέρωση από τον μάνατζέρ του.



"Έχω ακούσει σχετικά, όμως νομίζω πως το καταλληλότερο άτομο για να δώσει λεπτομέρειες είναι ο μάνατζέρ μου Μάικ Μακάαμπ. Η Premiership είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήταν συναρπαστικό να αγωνιστώ στην Αγγλία"



Ο αριστερός μπακ που αγωνίστηκε στο 4-0 επί του Πανθρακικού για το κύπελλο δήλωσε "Πιστεύω πως έπαιξα καλά παρά το ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες λόγω της βροχής. Ήταν ματς κυπέλλου και καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε 4-0".
Eρασιτέχνης: "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας"

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατασκευή του νέου γηπέδου είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Με ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης ξεκαθαρίζει: "Ο Παναθηναϊκός Α.Ο σέβεται τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, αλλά παράλληλα δηλώνει ρητά ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συνδράμει το έργο για την ολοκλήρωση της δημιουργίας και κατασκευής σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε καλού Παναθηναϊκού".



Αναλυτικά η ανακοίνωση



"Κατά τη συνεδρίαση της 20/1/09 το Δ.Σ του Παναθηναϊκού Α.Ο, με την ευκαιρία δημοσίευσης απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για το Έργο της Διπλής Ανάπλασης έκτασης Βοτανικού- Γηπέδου Λ. Αλεξάνδρας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



Ο Παναθηναϊκός Α.Ο από τη πρώτη στιγμή, με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας, των αθλητών και φιλάθλων του, αλλά και των πολιτών της Αθήνας, συνέδραμε ως βασικός πυλώνας τις προσπάθειες του έργου της διπλής ανάπλασης με την πρόθεση αποδέσμευσης της έκτασης που καταλαμβάνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λεωφ. Αλεξάνδρας.



Ο Παναθηναϊκός Α.Ο σέβεται τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, αλλά παράλληλα δηλώνει ρητά ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συνδράμει το έργο για την ολοκλήρωση της δημιουργίας και κατασκευής σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε καλού Παναθηναϊκού και την αποδέσμευση της έκτασης του ιστορικού γηπέδου του στη Λεωφ. Αλεξάνδρας για τη δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου, ως αντίδωρο στους πολίτες της πόλης, που τον στήριξαν στην εκατοντάχρονη λαμπρή ιστορία του



Το Δ.Σ του Παναθηναϊκού Α.Ο"




Ανακοίνωση του ΣτΕ και διευκρινήσεις...



Διευκρινήσεις με ανακοίνωσή του δίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή των έργων στην περιοχή του Βοτανικού με τα οποία σταματούν και οι εργασίες ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:



"Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως και αναστολής εκτελέσεως κατά οικοδομικής άδειας, η οποία αφορά την ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό.



Επισημαίνεται ότι η εκδοθείσα στις 19.1.2009 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών δεν έκρινε επί της ουσίας της υποθέσεως, αλλά διέταξε να σταματήσουν προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες, για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις (η ανέγερση του εμπορικού κέντρου), οι οποίες θα καθιστούσαν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου την κύρια δίκη, η εκδίκαση της οποίας έχει ορισθεί για τις 6.3.2009.



Mε αφορμή την υπόθεση αυτή έχει εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό καταιγισμός ύβρεων, απειλών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών εις βάρος του Δικαστηρίου και μελών του, από δημοσίους λειτουργούς (ορισμένοι μάλιστα από τους οποίους είναι και διάδικοι στην υπόθεση), καθώς και από δημοσιογράφους.



Αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε απαξίωση του συνταγματικά επιτασσόμενου δικαστικού ελέγχου και θέτει τη χώρα εκτός του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, ουσιώδες στοιχείο του οποίου είναι ο δικαστικός έλεγχος της δράσης της Διοίκησης.



Μια διοικητική πράξη, η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογήν νόμου που ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση και την οποία ενδεχομένως υποστηρίζει μία σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης, δεν εξαιρείται από τον δικαστικό έλεγχο.



Οι δικαστικές αποφάσεις - και αυτές που εκδίδονται στο πλαίσιο της παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας - υπόκεινται σε κριτική, η οποία όμως πρέπει να στηρίζεται σε επιχειρήματα με στοιχειώδη έστω τεκμηρίωση.



Αθεμελίωτοι ισχυρισμοί για έλλειψη αμεροληψίας των δικαστών που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απολύτως απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αποτελούν πρωτοφανή παρέμβαση και άσκηση πίεσης στο έργο της Δικαιοσύνης, εν όψει της εκδίκασης της κύριας υπόθεσης.



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης υπόθεσης και είναι αυτονόητο ότι θα ασκήσει τις αρμοδιότητές του αποκλειστικά στο πλαίσιο που καθορίζει το Σύνταγμα. Οι αποφάσεις του λαμβάνονται ύστερα από δημόσια έγγραφη και προφορική διαδικασία και εξαντλητικές διασκέψεις. Αιτιολογούνται αναλυτικά και δημοσιοποιούνται για να υποβληθούν σε δημόσια κρίση
".



Στο μυαλό των παικτών ο Εργοτέλης



Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου, και το ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το σημερινό πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.



Στη συνέχεια οι παίκτες του Τεν Κάτε προπονήθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με αποθεραπεία. Ατομικά προπονήθηκαν οι Γιάννης Γκούμας και Σωτήρης Λεοντίου και με τους δύο ν' ανεβάζουν ρυθμούς.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου