Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο



Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (8η)

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 26.3.2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.    Έγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 14/2014  απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (επανεισαγωγή).




2.    Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 24/2014 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (επανεισαγωγή).

  1. Έγκριση ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το παγκάρι του Δημοτικού Ιερού Ναού «Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες» του Δημοτικού Κοιμητηρίου με το ποσό των 500,00 €, βάσει της αριθ. 26/2014 απόφασης-εισήγησης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

4.    Έγκριση τρόπου εκτέλεσης της εγγεγραμμένης στο Τ.Π. του Δήμου έτους 2014 μελέτης «Μελέτες για ρύθμιση – τακτοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων» (επανεισαγωγή). 

5.    Ορισμός Επιτροπής για τον έλεγχο και εποπτεία των οικονομικών θεμάτων και την διοργάνωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς έτους 2014, βάσει της αριθ. 43/2014 απόφασης-πρότασης της Οικ. Επιτροπής.

6.    Έγκριση επιστροφής ποσών 48,00 € και 90.00 € στις κ.κ. Ελένη Σιδέρη και Shima Xhuljeta αντιστοίχως και ψήφιση σχετικών πιστώσεων.

7.    Έγκριση α) διαγραφής βεβαιωτικών καταλόγων καταβολής προστίμου αυθαίρετων κατασκευών λόγω υποβολής βεβαίωσης υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4178/13 και πληρωμής του αναλογούντος ενιαίου ειδικού προστίμου και β) διαγραφής και επαναβεβαίωσης βεβαιωτικών καταλόγων καταβολής προστίμου δημοτικού φόρου 0,5% λόγω εκ παραδρομής βεβαίωσης.

8.    Λήψη απόφασης για την ονομασία του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Ελ.Βενιζέλου & Χίου στο Ο.Τ. 291 Δημ. Ενότητας Ν.Φιλ/φειας σε «Πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου», βάσει των αριθ. 81/2013 και 14/2014 αποφάσεων-γνωμοδοτήσεων του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Ν. Φιλ/φειας.

1 σχόλιο:

  1. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις προκαλούν αναπόφευκτα συνειρμούς και ερωτήματα, σε όσους προσπαθούν να δουν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τα γεγονότα.
    Μόλις μια εβδομάδα πριν , ψηφίστηκε ένα πολυνομοσχέδιο «ολετήρας» , για πολλές κατακτήσεις του κοινωνικοοικονομικού βίου της χώρας .Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες τόνισαν τη μεγάλη του σημασία για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που επέβαλαν οι δανειστές , και δήλωσαν με καμάρι ότι δε θα χρειαστεί να ψηφιστεί κάτι άλλο στο μέλλον. Επίσης η σπουδαιότητά του επιβεβαιώνεται από το γεγονός της άμεσης διαγραφή ς το «αντάρτη» Κακλαμάνη , στενού συνοδοιπόρου μέχρι τώρα του κυρίου Σαμαρά.
    Την επόμενη αμέσως ημέρα , όλως τυχαίως ,«σκάει» η βόμβα Μπαλτάκου , που συνταράσσει τα θεμέλια της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις , αφήνοντας βάσιμες υπόνοιες για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη .Το διακύβευμα φαίνεται να είναι η στοχοποίηση και η πολιτική δίωξη του ακροδεξιού σχηματισμού της χρυσής αυγής . Ταυτόχρονα δημιουργείται ένα αποπνιχτικό κλίμα καχυποψίας μεταξύ των κομμάτων ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΧΑ , με ένθεν κακείθεν απειλές και υπονοούμενα για καινούργιες αποκαλύψεις .
    Ας επιχειρήσουμε λοιπόν την εξής απλή ανάλυση: το βιντεάκι που κατέγραψε η κρυφή κάμερα του Κασιδιάρη είναι τραβηγμένο κάποιους μήνες νωρίτερα .Τι ακριβώς οδήγησε την ηγεσία της ΧΑ να το κρατήσει απόρρητο μέχρι την επαύριο μιας τόσο κρίσιμης ψηφοφορίας;
    Αν δεν κάνω λάθος ,το κόμμα της ΧΑ δεν ήθελε να περάσει το πολυνομοσχέδιο και γι αυτό ,επιβεβαιώνοντας τη μέχρι τώρα αντιμνημονιακή ρητορική του δεν το ψήφισε .Γιατί δεν προσπάθησε να το μπλοκάρει, φέρνοντας στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο κάποιες μέρες πριν; Μην ξεχνάμε ότι είχαν ήδη δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις αντάρτικου από αρκετούς βουλευτές , αλλά και η δεδηλωμένη παραίτηση του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης .
    Πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι οι τριγμοί που θα δημιουργούσε αυτή η αποκάλυψη θα έβαζαν σε μεγάλη δοκιμασία την κυβερνητική συνοχή ,ενώ το λιγότερο που θα πετύχαινε θα ήταν η καθυστέρηση της ψήφισής του πολυνομοσχεδίου, που για τους δανειστές σήμαινε «casus belli» .
    Άρα οι υπερπατριώτες βουλευτές ,συντάχθηκαν πλήρως με τα συμφέροντα της «ξένης ακρίδας» , όπως χαρακτήριζε άλλοτε ο ελληνικός λαός τους τοκογλύφους που του ρούφαγαν το αίμα .Επίσης επέλεξαν να μη δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στους «διώκτες» τους .
    Γιατί αποφάσισαν να το δώσουν τώρα στη δημοσιότητα και όχι ένα μήνα μετά; Μα τότε θ’απέχουμε μιαν ανάσα από τις ευρωεκλογές και όσο χαχόλος και να θεωρείται ο ελληνικός λαός , θα ήταν πολύ δύσκολο να τον μαντρώσουν ξανά στο μονόδρομο που υπηρετούν .Ενώ τώρα , ο χρόνος είναι κατάλληλος , γιατί μέχρι τις εκλογές ,όλο αυτό θα έχει ξεφουσκώσει , με την απαραίτητη βοήθεια που θα προσφέρει η επικοινωνιακή «φιέστα» για την έξοδο στις αγορές.
    Μα τότε τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν ; Όσο περνάει ο καιρός ένα πράγμα πρέπει να θεωρείται βέβαιο .Ότι οι σχέσεις της νέας πασοκοκρατίας και των ακροδεξιών παλικαράδων είναι τόσο διαυγείς και ξεκάθαρες όσο ένα ποτήρι γάλα .Είναι σχέσεις αλληλεξάρτησης , αλληλοϋπονόμευσης , αλλά και αλληλοϋποστήριξης .Ο ίδιος ο Μπαλτάκος αλλά και πολλοί άλλοι δεν έκρυψαν ποτέ την επιθυμία τους για μια συνεργασία με το ναζιστικό μόρφωμα ,στη βάση της υποστήριξης κοινών συμφερόντων που σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται μ’εκείνα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού . Βρισκόμαστε λοιπόν θεατές μπροστά σ ένα ακόμη στημένο παιγνίδι αντιπαράθεσης ,σ’ένα άθλιο παζάρι πολιτικής επιρροής ,όπου απλά ασκούνται πιέσεις κι εκβιασμοί προκειμένου να εξασφαλιστούν συμμαχίες και να εξυπηρετηθούν άνομα συμφέροντα .
    Ας λείπουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα περί διωγμών , γιατί τα μόνα που διώκονται βάναυσα εδώ και πολύ καιρό , είναι η κρίση και η αντίληψη του μέσου έλληνα ψηφοφόρου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή