Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ολη η πόλη γύρω από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο, σε αυτή την πόλη, σε αυτόν τον οικισμό, στεγάστηκαν τα όνειρα και οι προσδοκίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας για ένα καλύτερο μέλλον. Γενιές και γενιές Ενωσιτών μεγάλωσαν στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, μέχρι που έγινε «σπίτι» του κάθε ΑΕΚτζή. Το γκρέμισμα του γηπέδου, οι εντάσεις και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δημιούργησαν χάσμα, αλλά αυτό πλέον δεν υπάρχει. Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και την προοπτική της επιστροφής της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα, γίνεται ξεκάθαρο πως όλη η πόλη βρίσκεται ξανά γύρω από την Ενωση.


Η ΑΕΚ βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της πόλης. Σχεδόν σε κάθε συνδυασμό που υπάρχει για τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, υπάρχουν «κιτρινόμαυροι» εκπρόσωποι. Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Ενωσης στην ιστορική της έδρα. Και αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος όσα συνέβαιναν πριν από μια δεκαετία, όταν πριν τις εκλογές του 2003 διαγκωνίζονταν οι υποψήφιοι για το ποιος θα αντιπαρατεθεί με μεγαλύτερη ένταση στο σχέδιο της ΑΕΚ για νέο γήπεδο. Και κατάφεραν τελικά να σταματήσουν το έργο (συν τις παραλείψεις της ΑΕΚ βέβαια).

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε συνδυασμός, συμπεριλαμβάνει επίλεκτα στελέχη της ενωσίτικης οικογένειας και δείχνει με κάθε τρόπο πως επιθυμεί την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ετσι έχουμε:
  • Τη νυν δήμαρχο, Εφη Αποστολάκη, να απονέμει την κούπα του κυπέλλου στην ομάδα χάντμπολ και να περιλαμβάνει στον συνδυασμό της τον Κώστα Νεστορίδη και την Ελπίδα Στεβή
  • Τον μεγάλο άσο του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος, Λύσανδρο Γεωργαμλή να ηγείται πλέον της παράταξης και να έχει στο πλευρό του, τον μεγάλο Θωμά Μαύρο, αλλά και τον Μιχάλη Συμιγδαλά
  • Τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ, Απόστολο Κόντο να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό τον Ανδρέα Καρακίδη
  • Τον Γιώργο Αράπογλου, που για πολλά χρόνια ήταν μέλος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, να έχει στο ψηφοδέλτιο του τον Μιχάλη Παυλή, λίγες εβδομάδες μόλις μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας
Μαζί με αυτούς, υπάρχουν και δεκάδες ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν σχέση με την ΑΕΚ, έστω και δεν αγωνίστηκαν με τη φανέλα της ή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από άλλο πόστο. Κάτι που δείχνει με κάθε τρόπο, πως όλοι και όλα πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια, κινούνται ξανά γύρω από την Ενωση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

πηγή: enwsi.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...22 Μαρτίου 2014 στις 10:05 π.μ.

    Αυτό δεν είδα να το έχετε γράψει κ. Καμπούρη! Ο άνθρωπος λέει ευθαρσώς ότι είναι υποψήφιος για να διευκολύνει τα σχέδια της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη.

    "Από τον στίβο του γηπέδου στον στίβο της πολιτικής ο Μιχάλης Παυλής – Υποψήφιος στις εκλογές

    Πριν από ένα μήνα η ιστορία του είχε συγκλονίσει καθώς αναγκαζόταν σε ηλικία μόλις 24 ετών να σταματήσει το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσε και να μην φοράει πια τη φανέλα της αγαπημένης του ΑΕΚ. Η σκλήρυνση κατά πλάκας αποδείχτηκε ανίκητη σε αυτή τη σχέση και πλέον ετοιμάζεται για να μπει στον στίβο της πολιτικής.

    Ο πρώην ποδοσφαιριστής αποδέχτηκε την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιώργου Αράπογλου, και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό '«Νέο-ανεξάρτητη πρωτοβουλία». Βασική του επιδίωξη είναι να βοηθήσει από αυτό το πόστο στην προσπάθεια επιτάχυνσης των εργασιών για να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαύρο στους μαυρογιαλούρους γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή