Τρίτη 20 Μαΐου 2014

"Εκτός Σχεδίου στη Νέα Ιωνία": ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Καταγγέλλουμε την προκλητική κι επιθετική εμφάνιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην προσφυγογειτονιά της Νέας Ιωνίας την Κυριακή 18/5, ημέρα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. 
Η παρουσία τους επικεντρώθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο (Κιλκίς 1), όπου τάγμα εφόδου φορώντας τον μανδύα του “εκλογικού επόπτη” επισκέφτηκε επανειλημμένα το σχολείο (μία από αυτές μαζί και με τον νεοναζί Παναγιώταρο), με προφανή διάθεση να τραμπουκίσουν και να τρομοκρατήσουν. Δεν δίστασαν να επιτεθούν με χυδαίο τρόπο κι απειλές, στα μέλη της αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης Εκτός Σχεδίου και της ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, που αντέδρασαν στην παρουσία τους, να προκαλέσουν ζημιές σε αυτοκίνητο αγωνιζόμενης εργαζόμενης της ΕΡΤ και να καταστρέψουν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας.

Οι μάσκες τους έχουν πια πέσει. Η Χ.Α. δρα και λειτουργεί με στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να πλασαριστεί ως «αντισυστημική». Είναι μια εφεδρεία τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών του και κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που θέλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Shehzad Luqman. Αυτοί που τρομοκρατούν και χτυπούν εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βάζουν πλάτη στο κεφάλαιο και ζητούν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αυτοί που μπαίνουν μπροστά για να τρομοκρατούν οι εργοδότες τους εργάτες, για να δεχτούν να δουλεύουν τζάμπα.

Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο δεν πέρασε. Κάθε φορά που επέστρεφαν στο σχολείο, αναγκάζονταν να αποχωρήσουν κάτω από την κατακραυγή του κόσμου που βρισκόταν εκεί. Στην πόλη μας είναι ανεπιθύμητοι. Στις γειτονιές της προσφυγικής Ν. Ιωνίας, της αντίστασης στον φασισμό και τον ναζισμό, των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους και ταγματασφαλίτες δεν θα επιτρέψουμε να ξαναεμφανιστεί η μπότα φασισμού. 

Δεν είναι, όμως, αποδεκτή και καμία  συναναστροφή σε φιλικούς τόνους με τους δηλωμένους υποστηρικτές και μέλη του ναζιστικού μορφώματος,  όπως έκαναν μέλη της παράταξης του κ. Μανούρη μέσα στο σχολείο  πίσω από τις πόρτες, όταν ο κόσμος δεν έβλεπε, ενώ δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε με λύπη την απαθή στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέναντι στις προκλήσεις των χρυσαυγιτών.

Καλούμε όλες τις δημοτικές κινήσεις, μέλη των οποίων έγιναν μάρτυρες των όσων έπρατταν οι νεοναζί στο 2ο δημοτικό σχολείο, να καταδικάσουν την προκλητική παρουσία των φασιστών. 

Καλούμε όλους κι όλες που θα βρεθούν στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή 25/5, ημέρα ευρωεκλογών, να μην ανεχτούν ανάλογες φασιστικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου