.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Φάουλ του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Μαρινάκης στον Πειραιά, ο Μπέος στον Βόλο - και τώρα ο Μελισσανίδης στη Νέα Φιλαδέλφεια; Οχι μόνο. Ισως προστεθεί τέταρτος, στη Θεσσαλονίκη, ο Ελληνορώσος ολιγάρχης Σαββίδης, που συζητάει, ιδιαιτέρως, για νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με τον καταλληλότερο να μετατρέπει σε λάστιχο συνταγματικές διατάξεις συνταγματολόγο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Η κατάσταση θυμίζει έντονα την περίφημη ταινία του Φραντσέσκο Ρόζι «Τα χέρια πάνω από την πόλη». Χέρια αρπακτικά, με νύχια γαμψά και μαύρα από τη βρώμα, που αλώνουν και δυναστεύουν όλη την πόλη για άνομα συμφέροντα.


Πριν από 12 χρόνια και βάλε συναγωνιζόμασταν στις στήλες της «Ε» με τον αλησμόνητο Φίλιππο Συρίγο (ως ειδήμων είχε τον πρώτο λόγο) ποιος θα πρωτοκαταγγείλει δύο τινά:

1. Τα σωρευμένα σκάνδαλα της Ολυμπιάδας των αφρόνων, που απετέλεσε τη χαριστική βολή για τη χρεοκοπία της χώρας. Και

2. Τα τεράστια σκάνδαλα με τα γήπεδα των τριών μεγαθηρίων, τότε, του ποδοσφαίρου μας: Στον Σωκράτη Κόκκαλη, με την ποινική ασυλία υπερ-υπουργού, η γαλαντόμος (με ξένα κόλλυβα) κυβέρνηση Σημίτη βάφτισε «ολυμπιακό έργο» το «Καραϊσκάκης» και του το... δώρισε! Για τον ΠΑΟ το σκάνδαλο Μπ. Βωβού, στον Βοτανικό, με τη χρεοκοπία του, δεν ολοκληρώθηκε. Τρίτη και φαρμακερή με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: Για να επεκτείνεται και μέσα στο Αλος Ν. Φιλαδελφείας η ίδια κυβέρνηση Σημίτη, αυθαίρετα και αντισυνταγματικά, σκάρωσε το 2002 σχετική φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση. Σίγουρος ο και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Γρανίτσας... γκρέμισε το 2003 το ώς τότε γήπεδο. Και έμεινε έκτοτε η ΑΕΚ ανέστια. Διότι, ευλόγως, όλες οι διοικητικές πράξεις, σε εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης, ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τρεις, τουλάχιστον, αποφάσεις.

Απτόητες, ωστόσο, οι δυνάμεις της διαπλοκής επανέρχονται τώρα, που βάλθηκαν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Για να παρακάμψουν το ΣτΕ, πάλι με νομοθετική ρύθμιση -πολύ χειρότερη από εκείνη του 2002. Πάλι του ΥΠΕΧΩΔΕ, που, κατά διαβολική σύμπτωση, είναι και τώρα του ΠΑΣΟΚ...
Αλλά η έκπληξη και δη οδυνηρή ήρθε από αλλού: Από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέπεσε στο γήπεδο της ΑΕΚ σε επικίνδυνο φάουλ -για κόκκινη κάρτα.

Στις 2 Ιουνίου, κατά τη συζήτηση στην οικεία επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, όπου και οι επίμαχες διατάξεις, δηλώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει όλο το νομοσχέδιο, πλην του άρθρου 81 που χωροθετεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και σε έκταση έξι στρεμμάτων του Αλσους Ν. Φιλαδελφείας!

«Αυτό είναι αντισυνταγματικό και θα καταπέσει και πάλι στο ΣτΕ», εξανέστη, περισσότερο από όλους, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου. «Το Αλσος στο διηνεκές δεν αλλάζει χρήση. Τα έξι στρέμματα έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα...».

Γνωστός και για τους αγώνες του για το περιβάλλον ο Αποστόλου: μόνο για την προστασία της Σκύρου (από τις... 111 ανεμογεννήτριες και την ανόσια οικειοποίηση δημόσιων εκτάσεων με... βυζαντινά χρυσόβουλα) η αθεόφοβη αγιορείτικη Μονή της Μεγίστης Λαύρας τού ζητάει, με έξι (!) αγωγές της, συνολικά 1.360.000 ευρώ...

Σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη βδομάδα η ελευθερόστομη Ζωή Κωνσταντοπούλου ερώτησε ευθέως προς τι οι συναλλαγές με έναν Δ. Μελισσανίδη και τι διαπραγματεύθηκε μαζί του η «τριανδρία» (Πάντζας, Στρατούλης, Φλαμπουράρης) για να φθάσει η Πολιτική Γραμματεία σε αυτή την εκτρωματική θέση. Η απάντηση ήταν ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ βελτιώθηκε το άρθρο 81: Περιορίζεται το ύψος του νέου γηπέδου και τα έξι στρέμματα τους Αλσους θα αναπληρωθούν με δύο νησίδες πρασίνου από τρία στρέμματα σε άλλα σημεία της πολης...

Αλλά και η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοτική αρχή είναι κατηγορηματικά αντίθετη να επεκταθεί το γήπεδο και μέσα στο Αλσος. Κυρίαρχη άποψη στην περιοχή (και ορθή, για μένα) είναι ότι το νέο γήπεδο μπορεί να γίνει όπου ακριβώς και το παλαιό και για τις διεθνείς υποχρεώσεις της η ΑΕΚ να χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ.

Ο νέος δήμαρχος Αρ. Βασιλόπουλος χαρακτηρίζει τις νέες χρήσεις για το Αλσος, που προβλέπει το νομοσχέδιο, σαν Δούρειο Ιππο για τη δόμησή του (εκτός από τα έξι στρέμματα, ένα ποσοστό 5% του Αλσους περιέρχεται στη δικαιοδοσία της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού). Ολο το Αλσος, άλλωστε, αφαιρείται από τη διαχείριση του Δήμου. Αυτό, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη στο νομοσχέδιο ανάπτυξη δραστηριοτήτων επιχειρηματικών και επιτελικής διοίκησης, ενισχύει βάσιμα τις ανησυχίες των κατοίκων ότι το νομοσχέδιο στρώνει το δρόμο σε αδίστακτους κερδοσκόπους. Τα αρπακτικά χέρια πάνω από την πόλη, που λέγαμε...

Με φορτωμένη ατζέντα με εσωκομματικά προβλήματα συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προστεθεί άλλο ένα. Είναι αδιανόητο να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια, επιεικώς απαράδεκτη, θέση της ηγεσίας του στην τελευταία συνεδρίαση της οικείας επιτροπής της Βουλής. Η νέα δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας έχει τη σωστότερη, πιστεύω, πρόταση: Γήπεδο της ΑΕΚ, ναι. Αλλά χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο ο πνεύμονας ζωής για την πόλη, το Αλσος, που πρέπει και να παραμείνει στη διαχείριση του Δήμου.

Σε θέματα αρχών οι εκπτώσεις είναι ανεπίτρεπτες για την ηγεμονική δύναμη της Αριστεράς, που οδεύει προς την εξουσία. Και η προστασία του περιβάλλοντος, με όποιο τίμημα, είναι πλέον το πρώτιστο.

πηγή:  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου