Ήδη από την Τετάρτη είχε τεθεί καθαρά το ερώτημα από το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας -
Χαλκηδόνας: "Θα επιβληθούν οι όροι του δημοκρατικού διαλόγου ή θα επικρατήσει άνευ διαλόγου αυτός που φωνάζει δυνατότερα;". Το ερώτημα έμπαινε μετά το κάλεσμα οργανωμένων της ΑΕΚ σε αντισυγκέντρωση την Πέμπτη εκεί όπου είχε προγραμματιστεί συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής (ΡΣΑ) που περιλαμβάνει το πολύκροτο άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ.


Η συζήτηση τελικά αναβλήθηκε για την Παρασκευή, πάντα στην πλατεία Πατριάρχου. Και τότε, το βράδυ, όσοι πήγαν εκεί βρήκαν, απροειδοποίητα αυτή τη φορά, δεκάδες οργανωμένους οπαδούς και "φουσκωτούς" (που δηλώνουν ΑΕΚτζήδες) οι οποίοι είχαν καταλάβει από νωρίς τον χώρο. Βλέποντας τους ανυποψίαστους κατοίκους να προσέρχονται στη συζήτηση και παρά, όπως τόνισαν στην "Α" αυτόπτες μάρτυρες, την παρουσία των ΜΑΤ, άρχισαν οι βρισιές, η ρίψη αυγών και τελικά οι προπηλακισμοί και τα γρονθοκοπήματα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από την τραμπούκικη επίθεση τρεις πολίτες στο κεφάλι και το σώμα.

Επίθεση από τους χούλιγκανς της ομάδας δέχθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο λίγο πριν τις 7. Προπηλακίστηκε, άκουσε να τον απειλούν και τελικά φυγαδεύθηκε από την αστυνομία. Οι χούλιγκανς δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν μέχρι αργά τη νύχτα σε "άψογο" επιδρομικό στυλ σπάζοντας ό,τι έβρισκαν, για να καταλήξουν να επιτεθούν -με πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα, καδρόνια και μπουκάλια- στην κατάληψη "Στρούγκα", όπου, εκτός από εκτεταμένες φθορές, προκάλεσαν και τραυματισμούς πολιτών που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο...

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας κατήγγειλαν ότι την ευθύνη για την κατάληψη της πλατείας από τους χούλιγκανς φέρει η ίδια η Original. Πρόκειται για την έκτη φορά τους τελευταίους εννιά μήνες που μερίδα οπαδών της ΑΕΚ παρεμβαίνει στα τεκταινόμενα της πόλης επιχειρώντας να φιμώσει την τοπική κοινωνία προς όφελος των συμφερόντων Μελισσανίδη και της επέκτασης στο Άλσος.

Το ερώτημα "δημοκρατία ή βία;" που είχε τεθεί εξαρχής αποκτά πλέον άλλη διάσταση καθώς κάποιοι, πατώντας πάνω τα ποδοσφαιρικά αισθήματα -και ποδοπατώντας τα-, επιχειρούν να καταργήσουν τη δημοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια.

πηγή:  avgi.gr