Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

14 νεκροί διαδηλωτές στην Τουρκία: Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους και τους αγώνες

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το αυταρχικό όργιο της τουρκικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, που οδήγησε στο θάνατο 14 διαδηλωτών χθες στην Τουρκία, όταν η αστυνομία προχώρησε σε βίαιη (και ένοπλη όπως φαίνεται) επίθεση εναντίων των μαχητικών και μαζικών διαδηλώσεων που απαιτούσαν την υποστήριξη των αγωνιζόμενων Κούρδων της Συρίας ενάντια στο αντιδραστικό σκοταδιστικό Ισλαμικό Κράτος, με αφορμή τα γεγονότα στην μεθοριακή πόλη Κομπανί.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος, το αφήνει τώρα να κάνει την βρόμικη δουλειά, δηλαδή να εξοντώσει το δημοκρατικό δυναμικό των Κούρδων της Συρίας, έτοιμη να αναλάβει δράση σύμφωνα με τα συμφέροντα της τουρκικής ολιγαρχίας στην περιοχή. 
Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την μαχητική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας, στις μαχήτριες και τους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπανί και τις άλλες περιοχές που έχουν οργανωθεί δημοκρατικά, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, τους υποκινούμενους αντιδραστικούς του ISIS και στο καθεστώς Άσαντ.

Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ, η δράση των τοπικών αστικών κρατών και των αντιδραστικών Ισλαμιστών έχουν στόχο τα λαϊκά δικαιώματα, τον ανεξάρτητο αγώνα των λαών για απελευθέρωση. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που προγραμματίζονται, να υψώσουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και το διεθνισμό τους στους δοκιμαζόμενους λαούς.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 8/10/2014

Για το ίδιο θέμα, ανακοίνωση εξέδοσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ σε κάλεσμά τους, η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης σε Τουρκία και Κουρδιστάν, που αποτελείται από πολιτικούς πρόσφυγες στην Αθήνα, τονίζεται ότι " Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου