Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«Αγιά Σοφιά»: Ούτε τα λεφτά υπάρχουν, ούτε άδεια κατασκευής μπορεί να εκδοθεί!


Η φωτογραφία είναι από μακέτα του "τάματος" του Παπαδόπουλου που μάζευε λεφτά αλλά ποτέ δεν έκανε το παραμικρό
  

Μερικά πράγματα όπως και να το κάνουμε αποδεικνύουν τη σοβαρότητα προσώπων και καταστάσεων… Δείχνουν επίσης ποια εκτίμηση έχουν και πόσο λογαριάζουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην προ δυόμισι μηνών συνέντευξη του, είχε δηλώσει πως έχει εξασφαλίσει το 85% της χρηματοδότησης για την κατασκευή του γηπέδου. Αυτό μεταφράζεται σε 55 εκατ. ευρώ από το συνολικό κόστος των 65 εκατ. που έχει προϋπολογιστεί.

Τώρα διαρρέεται ότι… έχει εξασφαλίσει μόνο 25 εκατομμύρια ευρώ!
Αν προσθέσουμε και τα 20 εκατ. της Περιφέρειας που ευελπιστεί ότι θα αποσπάσει, φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ μόνο. Δηλαδή είναι λιγότερα κατά 10 εκατ. ή μόλις το 69% της προβλεπόμενης δαπάνης. Από τα πράγματα φαίνεται πως ή στη συνέντευξη έλεγε παραμύθια, ή απώλεσε μέσα σε δυόμισι μήνες 10 εκατ. ευρώ! Ισχυρότατη παραμένει η περίπτωση, να είναι υπερβολή και το ποσό των 25 εκατ. που τώρα λέγεται πως έχει εξασφαλίσει…

Αυτό από τη μια. Από την άλλη έχουμε την προσπάθεια να αποσπάσει από το Δήμο άδεια άδεια για να ανοίξει περιμετρική τάφρο και να κάνει έργα αντιστήριξης!!! Με λίγα λόγια να… παρουσιάσει «έργο» στους οπαδούς που έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι γίνεται…

Είναι προφανές ότι κάποιος που θέλει και μπορεί να βγάλει άδεια οικοδομής, δεν απευθύνεται σε αναρμόδιους μήπως και αποσπάσει καμιά συγκατάθεση ή έστω εξασφαλίσει ανοχή, για να δείξει ότι κάτι κάνει…

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, είναι πως ούτε ο ίδιος βάζει το χέρι στην τσέπη, ούτε τα λεφτά υπάρχουν, ούτε έστω με αυτή την κυβέρνηση που εκτελεί πειθήνια κάθε του επιθυμία, είναι σε θέση να εκδώσει άδεια κατασκευής! Τα μόνα λεφτά που υπάρχουν(;) στο ταμείο, είναι αυτά που έχουν πληρώσει οι οπαδοί αγοράζοντας διαρκείας, και τα υπόλοιπα έσοδα από διαφημίσεις, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα. Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και όσα από τα έσοδα, δεν αποδίδονται στην ερασιτεχνική όπως θα έπρεπε.

 Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή υπό τον Άρη Βασιλόπουλο, αλλά και η νέα Περιφερειακή Αρχή υπό τη Ρένα Δούρου, παραμένουν απίστευτα σιωπηλοί, εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως το αφεντικό της ΑΕΚ, για την ώρα τουλάχιστον, δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει το γήπεδο που υπόσχεται!

Ακολουθεί δημοσίευμα aekvoice.gr


Εξασφαλισμένα τα 25 εκατ. για το γήπεδο!


Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει εξασφαλισμένο ποσό 25 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το πρότζεκτ της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ένα τεράστιο έργο, όπως είναι η ανέγερση του γηπέδου, απαιτούνται συγκεκριμένα πράγματα για να προχωρήσει η διαδικασία: νομική σταθερότητα, βούληση και χρήματα. Η ΑΕΚ εξασφαλίζει το πρώτο (έστω και με καθυστέρηση), έχει δεδομένη την επιθυμία και όπως προκύπτει έπειτα και από τη χθεσινή σύσκεψη κορυφής στα γραφεία της Aegean για το γήπεδο, έχει λυθεί και το οικονομικό. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει εξασφαλισμένο ποσό 25 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Αυτά τα χρήματα επιτρέπουν στην ΑΕΚ να βάλει μπροστά τις μηχανές για να ξεκινήσει τα έργα, αμέσως μετά την απόκτηση της πολυπόθητης οικοδομικής άδειας. Πρόκειται για χρήματα που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και Ενωσίτες που έχουν συμπαραταχθεί στην προσπάθεια. Οι Παππάς, Χατζηϊωάννου, Δαλακούρας, Αγγελόπουλος, Κουτάς ενισχύουν την προσπάθεια. Εάν προστεθούν τα χρήματα από τη συμμετοχή του κόσμου, τότε γίνεται αντιληπτό πως η ΑΕΚ έχει ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει.

Οσον αφορά τα χρήματα της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Αττικής, αυτά έτσι και αλλιώς θα πρέπει να υπλογιστούν και να εκταμιευθούν στο μέσο των εργασιών, όταν θα ξεκινήσουν και τα συνοδευτικά έργα.

Μόλις ξεκινήσουν τα έργα, ο Μελισσανίδης θα κάνει νέο άνοιγμα προς τους Ενωσίτες για να συμμετάσχουν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί, ελπίζοντας πως θα καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσό. Ειδάλλως, θα στραφεί στη λύση του τραπεζικού δανεισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου