Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΓΗΠΕΔΟ – ΑΠΟΡΙΕΣ – ΣΧΟΛΙΟ/ΑΠΕΙΛΗ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ «ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ» ΚΑΠΟΙΟΣ;)


Μπορεί να ζούμε στον αιώνα της πληροφορικής και της άμεσης πληροφόρησης, ειδικά της ηλεκτρονικής), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε και καλύτερα ενημερωμένοι απ’ ότι οι γονείς μας 40-50 χρόνια πρίν. Το διαδίκτυο και τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» με την μεγάλη τους εξάπλωση έχουν γίνει όργανα παραπληροφόρησης, ελέγχου και προπαγάνδας παρά ενημέρωσης. Αν δε υπήρχαν τον καιρό του Μεταξά ούτε μια δεκετία δεν θα κράταγε το Κ.Κ.Ε. 

Γράφονται πολλά και διάφορα και κανείς απορεί με το τι πρέπει να πιστέψει, ειδικά σε περιπτώσεις που η «επίσημη» ενημέρωση είναι ανεπαρκής ή δεν υφίσταται ή ακόμη χειρότερα όταν γίνεται μέσω διαρροών από «κύκλους» και «τετράγωνα» προσκείμενα στην πηγή της. Ψάχνει ο κόσμος να βρεί άκρη και δεν μπορεί...

ΓΗΠΕΔΟ

Για παράδειγμα συνεχώς διαβάζουμε ειδήσεις για την οικοδομική άδεια. Πρόσφατα διαβάσαμε για τα 25 εκατομμύρια Ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς» (βλέπε εδώ) όπως και το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών (βλέπε εδώ). Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν είχε καταθέσει από την αρχή πλήρη φάκελο για την αδειοδότηση για δύο τουλάχιστον λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί όπως προκύπτει από έγγραφο της Δ.Ο.Κ.Κ. (το οποίο μόνος ένας χαζός θ’ αμφισβητούσε) δεν είχε κατατεθεί κάποιο έγγραφο που να νομιμοποιεί την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να ζητά άδεια ανέγερσης για το οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ). Επίσης όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ μόνο πρόσφατα έλαβε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» βεβαίωση από την Ε.ΥΔ.Α.Π. ότι η τελευταία είναι σε θέση να την προμηθεύει με την απαραίτητη ποσότητα νερού που απαιτείται για τις ανάγκες του γηπέδου. Αυτό όμως το έγγραφο θα έπρεπε να ήταν ήδη στον φάκελο για να θεωρείται αυτός πλήρης.

Έχουν εγερθεί αμφιβολίες από αρκετούς (ενδεχομένως όχι χωρίς λόγο) για το τι πρόκειται να συμβεί στο προσεχές μέλλον. Δεν θα τις σχολιάσουμε σήμερα παρά μόνον θα πούμε ότι το αντεπιχείρημα του τύπου: «θα έκανε ο Μελισσανίδης κινήσεις αν υπήρχε ζήτημα;» είναι αίολο και σαθρό έστω και μόνο να το σκέφτεται κάποιος όχι πολύ περισσότερο να το γράφει ή να το εκστομίζει. Αν αυτοί που το μεταχειρίζονται έχουν αποδείξεις γι’ αυτά ας τις παρουσιάσουν, αλλιώς είναι στην ίδια μοίρα (θέση) μ’ αυτούς που αμφιβάλλουν και το κάνουν δημοσίως.

Η δική μας άποψη είναι ότι η έκδοση αδειών κάποιου τύπου ίσως και να είναι άμεσα κατορθωτή, έτσι ώστε να γίνονται κάποιες προπαρασκευαστικές αλλά και απαραίτητες μεν εργασίες, αλλά και να φαίνεται ότι κινείται κάτι δε. Σε κάθε όμως περίπτωση την έκδοση των αδειών αυτών θα πρέπει να την ζητήσει η Ερασιτεχνική αφού δεν υπάρχει ακόμα εγκεκριμένο από Γ.Σ. του Σωματείου παραχωρητήριο στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Άδειες για τις χωματουργικές εργασίες, όπως επίσης και για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινκ (το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από το Δημόσιο μέσω προγραμμάτων) θα μπορούσαν εύκολα και σύντομα να εκδοθούν (ευκολότερα και συντομότερα τουλάχιστον από αυτή του γηπέδου).   

Μη ξεχνάμε επίσης ότι σύμφωνα με ανάρτηση του WWW.ENWSI.GR ο «Τίγρης» ψάχνει την καλύτερη λύση για την εταιρεία που θ’ αναλάβει την κατασκευή και μια από τις παραμέτρους είναι και το χρέος από την κατεδάφιση και τις χωματουργικές εργασίες της J & P AVAX (βλέπε εδώ) το οποίο απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν σκέψεις να «ενσωματωθεί» στο κόστος κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς» (κάποιοι το είχαμε υπαινιχθεί εδώ και καιρό).

Συνεπώς με τα παραπάνω δεδομένα κανείς δεν μπορεί να «βάζει χέρι» σε όποιον θαρρετά γράφει τις αιτιάσεις του και τις σκέψεις του για το γήπεδο. Το γήπεδο που είναι το «σπίτι της Α.Ε.Κ.» και όχι του Μελισσανίδη όπως αρέσκεται κάθε τόσο να δηλώνει ο ίδιος είτε σε ιδιωτικές του συνομιλίες είτε δημοσίως, χρίζει προσεκτικότερης και καλύτερης αντιμετώπισης από όσους ασχολούνται μ’ αυτό και μ’ αυτό εννοούμε και την έγκυρη και πλέρια ενημέρωση. Αφού λοιπόν αυτά είναι έτσι και μέχρι ν’ αρχίσει η ζωντανή κάλυψη των εργασιών μέσωτης ιστοσελίδας της Π.Α.Ε. θα έπρεπε κάθε έγγραφο, σχέδιο, σκαρίφημα, αριθμός πρωτοκόλλου να έχει σκαναριστεί και αναρτηθεί και να είναι προσβάσιμο απ’ όλους (να τα δούμε και να ησυχάσουμε επιτέλους), αποδεικνύοντας την ορθότητα των ισχυρισμών των «κύκλων» κοντά στον Μελισσανίδη που διαρρέουν κάθε τόσο εκτιμήσεις (οι οποίες τουλάχιστον οι χρονικές ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν) και «πληροφορίες». Μέχρι τώρα όσα έχουν γραφτεί και βασίζονται σε συγκεκριμένα έγγραφα είναι όσα ισχύουν και οι «διαρροές» είναι στην ουσία το «ράδιο αρβύλα» αφού δεν επικαλούνται συγκεκριμένα ντοκουμέντα. Φτάνει πια η μυστικοπάθεια και η κρυψίνοια. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με «το ξυράφι του Όκαμ» καλύτερη λύση είναι η απλούστερη.

Υ.Γ.1. Εμείς τόσο συνοπτικά μα και τόσο εμπεριστατωμένα (και πετυχημένα) δεν θα μπορούσαμε να το γράψουμε (βλέπε εδώ).

Υ.Γ.2. Υπάρχει κανείς να πεί ότι ο Παναγιώτης έχει άδικο (βλέπε εδώ);

Υ.Γ.3. Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις για το γήπεδο τις οποίες θέλουμε πρώτα ν’ αξιολογήσουμε και μετά να γράψουμε σχετικά.


ΑΠΟΡΙΕΣ

ΑΠΟΡΙΑ 1η. Δημοσιεύουμε και εμείς την παρακάτω επιστολή την οποία είδαμε στο AEK-LIVE (βλέπε εδώAEK24HOURS.GR (βλέπε εδώ):

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Μ.Κ. ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ;

Πέρασαν δύο μήνες και δέκα μέρες, από την παράταση ενός μήνα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», στα 30 εκ. ευρώ, αλλά δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση, όπως είχε εξαγγείλει η εταιρία, για τις 27/07/2014. Η «ανακοίνωση» …ψόφησε στο δρόμο, φαίνεται! Αντί, λοιπόν, της επίσημης ανακοίνωσης, διαβάζουμε φήμες περί 20-25 εκ. ευρώ, που κατέθεσαν, λέει, οι πρώην «αμαρτωλοί» α-μέτοχοι της ΑΕΚ-ΠΑΕ, Νοτιάς και Παππάς και ψιλοτσοντάρησαν, ακόμη, ο Δαλακούρας, ο Αγγελόπουλος, ο Σάλλας και …σία! Για τους άλλους 12-13 ιδρυτικούς μετόχους, γιατί δεν ακούγεται κάτι; Απογοητεύτηκαν; Κουράστηκαν να περιμένουν και εγκατέλειψαν; Έτσι κι αλλιώς, πάντως, πρέπει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» να πιστοποιήσει την αύξηση του Μετοχικού, επίσημα, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή, σε 14 μέρες. Γιατί δεν το έχει κάνει, όμως, από τις 27 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινώσει και υποσχεθεί; Συμβαίνει κάτι άσχημο; Γιατί μόνο σε άσχημες καταστάσεις μπορεί να πάει το μυαλό, όταν αθετούνται υποσχέσεις και, μάλιστα, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την κατασκευή του γηπέδου!
Περιμένουμε απαντήσεις και άμεσα! Θα τις έχουμε;

Και, «επί τη ευκαιρία», όπως λένε και οι γραμματιζούμενοι, γιατί «ξανακατασκευάζεται» η ιστοσελίδα της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ;
=========

Στην επιστολή διατυπώνονται δύο απορίες εκ των οποίων η πρώτη είναι και η πλέον σημαντική. Αφορά την Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και την (τυπική) πιστοποίηση του ποσού της αύξησης. Η πιστοποίηση πρέπει να γίνει μέσα σ’ ένα μήνα από την λήξη της Α.Μ.Κ. (άρθρο 11 παρ. 2 του Ν. 2190/1920). Η εταιρεία όταν ανακοίνωση την παράταση της Α.Μ.Κ. προέβλεπε στο χρονοδιάγραμμα ότι στις 27 Ιούλη (τρείς μέρες μετά τη λήξη της αύξησης) θα πιστοποιούσε το ποσό το Δ.Σ. σε συνεδρίαση του. Από κεί και πέρα πότε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα προέβαινε στις απραίτητες γνωστοποιήσεις σε Υπουργείο Ανάπτυξης και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο τουλάχιστον το επικοινωνιακό δηλαδή της δημόσιας ανακοίνωσης του ποσού.

Η δεύτερο απορία έχει πιό απλή εξήγηση. Η «ιστοσελίδα» (η ηλεκτρονική διεύθυνση πιό σωστά) που φιλοξενούσε τις ανακοινώσεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν ήταν μια κανονική ιστοσελίδα. Λειτουργούσε πρόχειρα μόνο και μόνο για να καλύψει τις ανάγκες δημοσιότητας των εγγράφων που σχετίζονταν με την Α.Μ.Κ. Γι’ αυτό και «κατέβηκε» με την λήξη της Α.Μ.Κ. Υπενθυμίζουμε ότι το Ενημερωτικό Δελτίο ήταν επίσης αναρτημένο (ακόμη είναι) στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Για όλα τα υπόλοιπα δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι πλήν του ότι «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός», κάτι για το οποίο έχουμε ήδη γράψει (βλέπε εδώ). 

Υ.Γ. Στο ίδιο πνεύμα είναι και ένα σχόλιο στο blog SPORTS TRIUNFO (βλέπε εδώ). Ωστόσο τόσο από την επιστολή όσο και από το σχόλιο μας γεννήθηκε η ίδια απορία που αφορά την ημερομηνία 16 Οκτώβρη (ημέρα Πέμπτη) η οποία φαίνεται για κάποιο λόγο (ποιόν άραγε;) να είναι καταληκτική.

ΑΠΟΡΙΑ 2η. η δεύτερη απορία την οποία σχολιάζουμε σήμερα είναι σχετική με τον αριθμό των αντιτύπων του Λευκώματος για την Ιστορία της Α.Ε.Κ., μέρος των καθαρών εισπράξεων (15%) θα χρηματοδοτούσε την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς» (βλέπε εδώ). Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί από τότε που προέκυψε (βλέπε εδώ). Το 15% λοιπόν επί των καθαρών εισπράξεων (μείον τον Φ.Π.Α.) αντιστοιχεί σε 7,04 Ευρώ ανά αντίτυπο. Με δεδομένο ότι η πρώτη έκδοση έχει εξαντληθεί και η δεύτερη με το ίδιο τιράζ (αριθμό αντιτύπων) ήταν διαθέσιμη την ίδια περίοδο που πωλούνταν τα εισιτήρια διαρκείας και μάλιστα πωλούνταν και στο Ο.Α.Κ.Α.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  • 2 εκδόσεις από 2.000 αντίτυπα μας κάνουν το όλον 4.000 αντίτυπα. Αν η τιμή πώλησης για όλα τ’ αντίτυπα είναι 50 Ευρώ τότε το 15% μετά την αφαίρεση του Φ.Π.Α. 6,5% είναι 7,04 ανά αντίτυπο.  
  • Γνωρίζουμε ότι η δεύτερη έκδοση δεν εξαντλήθηκε ακόμα γιατί τα «γιουσουφάκια» (που γράφει και το blog SPORTS TRIUNFO που ανέβηκε το παραπάνω σχόλιο) δεν μας έχουν ενημερώσει σχετικά γράφοντας τους αντίστοιχους διθύραμβους.
  • Άρα το συγκεντρωθέν ποσό κυμαίνεται από 14.080 με την εξάντληση των πρώτων 2.000 αντιτύπων έως 28.160 Ευρώ όταν εξαντληθεί και η δεύτερη έκδοση.
Ελπίζουμε, αφού δεν μπορέσαμε να λύσουμε πλήρως την απορία του σχολιογράφου, με τα στοιχεία που δώσαμε παραπάνω να τον διαφωτίσαμε έστω και λίγο. Τώρα αν φτάνουν αυτά τα λεφτά και τι οικοδομικά υλικά αγοράζεις μ’ αυτά «αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο».

ΣΧΟΛΙΟ/ΑΠΕΙΛΗ

Είναι γνωστό (ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε ποιοι γράφουν) ότι οι σχολιαστές του blog SPORTS TRIUNFO είναι καλά ενημερωμένοι. Κάποιοι μάλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται και από την άλλη πλευρά αυτή των «προσκυνημένων» που μονίμως γλύφουν τον «Τίγρη». Ελέγχουμε καθημερινά για νέες αναρτήσεις τους οι οποίες συχνά δείχνουν βαθιά γνώση του θέματος με το οποίο ασχολούνται και μας έχουν δώσει πολλές φορές την αφορμή για κείμενα μας. Ωστόσο ένα από τα τελευταία σχόλια ήταν μάλλον κακεντρεχές και κομπλεξικό, ενώ μας διασκέδασε σαν τα «σφηνάκια» του Κετσετζόγλου (βλέπε εδώ) και αν θα διακινδυνεύαμε μια πρόβλεψη θα λέγαμε ότι θα μπορούσε να το ‘χει γράψει και ο ίδιος. 

Στο σχόλιο αυτό ο σχολιαστής αναφέρεται σε «μη καθαρά ειδησεογραφικά site» τα οποία φιλοξενούν αναρτήσεις που δεν του αρέσουν. Επειδή δε δεν του αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις απειλεί αυτά τα site με τον μπαμπούλα του Εισαγγελέα. Ενώ στο τέλος επικαλείται ένα από τα πλέον σαθρά επιχειρήματα (αξίζει να διαβάσετε το σχόλιο αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα) στο οποίο θ’ απαντήσουμε –όπως και στα υπόλοιπα– αμέσως τώρα.

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να μας ενημερώσει για τα κριτήρια με τα οποία μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε τα «καθαρά ειδησεογραφικά» από τα «μη καθαρά ειδησεογραφικά site». Αν κριτήριο είναι η επαγγελματική ιδιότητα όσων γράφουν και όχι αυτά που γράφουν (ειδικά αν πέφτουν τόσες φορές έξω) τότε «την κάτσαμε».

Ο Εισαγγελέας έχει ν’ ασχοληθεί με τόσα άλλα πράγματα και όχι με τις αποκαλύψεις των ιστοσελίδων αυτών. Ο λογαριασμός που δόθηκε για την Α.Μ.Κ. της Κ.Α.Ε. είναι του Αλεξίου και αυτό απαγορεύεται από τον Ν. 2190/1920 είτε του αρέσει είτε όχι. ΤΟ Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής όπως και αυτά της Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. δεν είναι πλέον «περίεργα», αλλά μετά την αποκάλυψη της LIVE SPORT παράνομα και εξ’ αυτού δημιουργούνται πλήθος κινδύνων, ενώ οι «ραδιουργίες στην Κ.Α.Ε.» είναι δεδομένες και όχι της φαντασίας μας και όταν θ’ αρχίσουν οι αποκαλύψεις εκεί να δεις «γλέντια».

Ο Εισαγγελέας λοιπόν αν θέλει ν’ ασχοληθεί με τα της Α.Ε.Κ. ας ασχοληθεί πρώτα:

  • Με την κακοδιοίκηση της Π.Α.Ε.
  • Με τις κομπίνες της EMPIRE A.E.
  • Με τα λεφτά που όπως λένε οι γαύροι κομπάζοντας μεταξύ τους πήρε ο Αδαμίδης για ν’ αφήσει ελεύθερους τους Μανωλά και Τζιμπούρ.
  • Με τα δημοσιεύματα της «ΩΡΑΣ» και του ΑΕΚ365 με τα οποία στοχοποιούνταν οι «6», οι εργαζόμενοι της Ερασιτεχνικής (όταν δημοσιεύθηκε η επίσχεση με τις διευθύνσεις τους) και άλλοι «αντιφρονούντες».
  • Με όσους μπούκαραν μέσα στο γήπεδο (κατά παραγγελία άραγε;) στον αγώνα με τον Πανθρακικό (κάτι για το οποίο είχαν ήδη ενημερωθεί όσοι έπρεπε από την Π.Α.Ε. να ξέρουν).

Συνεπώς η «απειλή» του Εισαγγελέα είναι μάλλον τζούφια και αστεία. Ούτε καν μπλόφα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μπλόφα είναι η εκστόμιση μιάς απειλής η οποία αν και είναι πιθανή, ωστόσο η πραγματοποίηση της κρύβει κινδύνους και για αυτόν που την μετέρχεται.

Υ.Γ. Ελπίζουμε ο σχολιαστής να μην είναι μέσα σ’ αυτούς με τους οποίους ενδέχεται να καταπιαστεί στο μέλλον ο Εισαγγελέας…     

7 Οκτώβρη 2014.
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου