.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πήγανε πάσο

Κώστας Καίσαρης

ΝΑ ξεκινήσουμε, όπως επιβάλλεται στη δημοσιογραφία, από την είδηση: Με την παρέμβαση δηλαδή του πρωθυπουργού στην υπόθεση Ζωγράφου. Για να είμαστε ακριβείς, στην κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη. Στον πόλεμο, δηλαδή, που δεν γίνεται με συμβατικά όπλα, μπαζούκας, κ.λπ., αλλά με ατομικές και πυρηνικές βόμβες. Πριν από τον αθλητικό εισαγγελέα, λοιπόν, επικοινώνησε και με τους δύο ο Αντώνης Σαμαράς. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Θα μου πείτε τώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας άλλη δουλειά να κάνει δεν έχει; Εχει λύσει δηλαδή τα σπουδαία και τα σοβαρά με την τρόικα, έχει βρει τους 180 για να μη γίνουν εκλογές κι ασχολείται με τους τσαμπουκάδες στο ποδόσφαιρο; Τι να πεις; Μπορεί η παρέμβασή του να μην έγινε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Να έκανε αυτήν την προσπάθεια σαν φίλος.


Και με τους δύο τα έχει καλά και τα λέει καλά ο Αντώνης. Πρωθυπουργός είναι άλλωστε. Ποιος δεν θέλει να έχει παρτίδες μαζί του; Για να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν, όπως είχε κάνει και πέρυσι το καλοκαίρι ο Σαμαράς, όταν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος, το έκανε κι αυτή τη φορά: Σταματήστε, δηλαδή, να τραβάτε το σκοινί. Η πληροφορία είναι γκαραντί και προέρχεται από μεγαλοδημοσιογράφο που ανήκει στο περιβάλλον του ενός από τους δύο. Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό: Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πήγανε πάσο. Δεδομένη είναι η βούλησή τους να το τραβήξουνε το σκοινί μέχρι να σπάσει. Αλλωστε, όπως διδάσκει η ιστορία, ένας τρόπος μόνο υπάρχει να τελειώσει ο πόλεμος: Οταν προκύπτει νικητής. Θα βάλουνε, λοιπόν, τα ρέστα τους απάνω στο τραπέζι και σ' όποιον κάτσει το τελευταίο φύλλο.


Μέχρι τότε, βέβαια, η ζωή θα συνεχίζεται. Και ποδοσφαιρικά. Με τον άκαμπτο υφυπουργό Αθλητισμού, που ακούει στο όνομα Γιάννης Ανδριανός, να έχει κηρύξει τον πόλεμο στη βία. Με αιχμή του δόρατος τον νέο αθλητικό Νόμο. Απορία: Με ποια προσόντα και με ποιες ικανότητες ανέλαβε να κάνει αυτή τη δουλειά ο Ανδριανός; Ξέρει να φτιάχνει νόμους; Ξέρει να διαλέγει συνεργάτες; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του; Αυτό που έχει να θυμάται στον βίο του είναι το ραντεβού με τον Θέμο Αναστασιάδη (φωτό) στο Χίλτον. Οταν πήρε το DVD με τις τσιμπουκοδρομίες της υπόθεσης Ζαχόπουλου και τις μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πράγματι, πρέπει να αναγνωρισθεί ότι τον πήγε τον φάκελο. Δεν τον έχασε στον δρόμο. Από αθλητισμό, όμως, από ποδόσφαιρο, είναι προφανές ότι Μάλτα γιοκ. Ή μήπως θα λύσει το θέμα της βίας ο Κικίλιας ως υπουργός Δημόσιας Τάξεως. Το γεγονός ότι υπήρξε ο μοναδικός αριστερόχειρας στο μπάσκετ, χωρίς ταλέντο, τα λέει όλα.

Αντίθετα ο Γκαγκάτσης, που το ξέρει το αντικείμενο, έκανε συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό που είπε στο συνέδριο του Τζώρτζογλου για τη βία: «Να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα». Απλά πράματα. Να γίνει αυτό που γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να αναλάβουν την τήρηση της τάξης οι ομάδες και η αστυνομία να είναι έξω από το γήπεδο. Ταυτόχρονα θα γλιτώσουν και τα κερατιάτικα. Δεν θα παίρνει δηλαδή η αστυνομία το 10% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και το 5% των ακαθάριστων εισπράξεων. Ενώ ταυτόχρονα οι ομάδες πληρώνουν και τις εταιρείες σεκιούριτι γι' αυτούς με τα πορτοκαλί γιλέκα. Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό. Κάθε λίγο και λιγάκι, ντερβισιλίκια με τους οπαδούς, δακρυγόνα, κ.λπ. Αν βγει έξω η αστυνομία, όλα θα είναι ΟΚ.

Ποιος θα τολμήσει να κάνει μαγκιές μετά; Η «7» στο Καραϊσκάκη; Θα τους κόψει τα πόδια ο Βαγγέλης. Η Ορίτζιναλ στην ΑΕΚ; Φέτες θα τους κάνει ο Μελισσανίδης. Οπου μπουκάρουνε μέσα και διακόψουνε το παιχνίδι, η ποινή είναι μηδενισμός, -3 βαθμοί και πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Θέλοντας και μη τα αφεντικά θα πάρουνε τα μέτρα τους. Οπως κάνουνε και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα, η αστυνομία λέει αν θα γίνει ένα ματς, ποιοι οπαδοί θα πάνε, πού θα κάτσουνε, η αστυνομία τους ψάχνει πριν μπούνε μέσα κι αν γίνουν επεισόδια τιμωρούνται οι ομάδες. Αφού την ευθύνη για όλα την έχει η αστυνομία, οι ομάδες σε τι φταίνε; Απλά πράματα. Αν ξέρανε όμως οι υπουργοί από αθλητισμό και ποδόσφαιρο, θα υπήρχε αυτό το κατάντημα; Αυτά. 
  • Αλλωστε, όπως διδάσκει η ιστορία, ένας τρόπος μόνο υπάρχει να τελειώσει ο πόλεμος: Οταν προκύπτει νικητής
Αν δεν το καταθέσουν, η υπόθεση σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μελισσανίδη κλείνει. Αν το καταθέσουν, ανοίγει 

ΤΙ θα γίνει τελικά στην υπόθεση Ζωγράφου; Το κατά πού θα πάει το πράμα θα κριθεί καταρχήν από την κατάθεση του ίδιου του παθόντος. Αν δηλαδή τον πήρε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης, τι του είπε, αν τον απείλησε, αν φοβήθηκε και ποια είναι η εκτίμησή του για τους ηθικούς αυτουργούς. Ο ίδιος ο Μελισσανίδης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν αρνείται ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ζωγράφο. Οχι όμως για να τον απειλήσει, αλλά για να του συστήσει την προσοχή για τα παιχνίδια της ΑΕΚ. Οπως κι ότι έχει πάρει τηλέφωνο και τον Σαρρή. Το ποιος, άλλωστε, έχει τηλεφωνήσει σε ποιον είναι κάτι που βρίσκεται. Κι ο Μελισσανίδης εννιά φορές στις δέκα παίρνει από το τηλέφωνο του γραφείου του στον Πειραιά που αρχίζει από 45. Θα καταθέσει, λοιπόν, ο Σαρρής ότι τον απείλησε; Θα καταθέσει ο Ζωγράφος ότι απειλήθηκε από τον Μελισσανίδη; Αγνωστο. Αν δεν το καταθέσουν, η υπόθεση, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μελισσανίδη, κλείνει. Αν το καταθέσουν, ανοίγει. Χωρίς κανείς να ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ετσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Από κει και πέρα, μυαλό έχει ο καθαείς, σπάει την γκλάβα του και μπορεί να πάρει χαμπάρι ποια θα είναι η κατάληξη. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. 

Για να φτάσει στην εξουσία μέχρι και με τον διάολο θα συμμαχήσει 

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη. Πού είναι το περίεργο; Για πολιτικούς μιλάμε. Σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι. Κανένα πρόβλημα ο μπάρμπα-Φώτης: Χθες στην ίδια κυβέρνηση με Σαμαρά-Βενιζέλο, υπό τη σκέπη της τρόικας, αύριο στην ίδια κυβέρνηση με τον Αλέξη, για να βάλει ένα χεράκι να σκίσουνε και οι δύο μαζί τα μνημόνια. Αν βέβαια υπάρχει μέχρι τις εκλογές η ΔΗΜΑΡ κι αν πιάσει το 3%. Ούτε βέβαια ο Τσίπρας έχει κανένα πρόβλημα στις συμμαχίες του. Να κάνει κυβέρνηση δηλαδή μαζί μ' αυτούς που υπηρετήσανε την τρόικα. Το θέμα είναι η εξουσία. Και για να φτάσει στην εξουσία ο Τσίπρας, όχι με τον Κουβέλη (φωτό) και τον Καμμένο θα συμμαχήσει, αλλά και με τον διάολο. Εδώ αλλάξανε σαν ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο. Κάνανε ορθή επανάληψη και βγάλανε από μέσα ότι η Χούντα της 21ης Απριλίου ήτανε «αμερικανοκίνητη». Αφήσανε σκέτη Χούντα. Τέτοιες ώρες που πάμε να γίνουμε πρωθυπουργοί, είναι να στεναχωράμε τους Αμερικανούς; Θα μου πείτε τώρα, κι αφού η Χούντα δεν ήταν τελικά αμερικανοκίνητη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε κάθε χρόνο στην πορεία του Πολυτεχνείου μέχρι την αμερικανική πρεσβεία; Παίρνανε λάθος δρόμο; Και γιατί φωνάζανε «Αμερικανοί φονιάδες των λαών»; Τους παρέσυραν οι αναρχοκομμουνιστές; Είναι προφανές ότι τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα. Τα καλύτερα έρχονται. Αν έχει χαρακτηρισθεί ο Καρατζαφέρης σαν κωλοτούμπας, που είναι στα 100+ κιλά, ο Τσίπρας έχει όλα τα προσόντα για να τον ξεπεράσει. Πιο νέος, σχετικά αδύνατος και ευέλικτος.

Ερώτηση: Ποιος πήγε στου Μαξίμου από την πίσω πόρτα τις προάλλες;

Το αποτέλεσμα (Ελλάδα - Σερβία 0-2) δεν έχει καμία απολύτως σημασία -Αγγελος Στυλιάδης

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου