Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Φιλαδέλφεια: «Θα σας κάψουμε ζωντανούς»


Ντίνα Δασκαλοπούλου, Αφροδίτη Τζιαντζή

Κλίμα ζόφου, τρομοκρατίας και μακάβριων απειλών που κλιμακώθηκαν σε ωμή βία περιγράφουν  αυτόπτες μάρτυρες, που βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, στη γιορτή των Θεοφανίων στο Άλσος Φιλαδέλφειας και δέχτηκαν τους προπηλακισμούς και τις απειλές από περίπου 50-60 τραμπούκους που εμφανίζονταν ως οπαδοί της ΑΕΚ.


«Παγωμένο θα σε φιλήσει η μάνα σου», «Σήμερα φεύγεις όρθιος, αύριο θα σε ξαπλώσουμε», «Θα μας βρίσκεις παντού ακόμα και μέσα στο σπίτι σου όταν θα γ...», είναι κάποιες από τις απειλές που εκτόξευσαν κατά του δημάρχου στον οποίο και επιτέθηκαν μετά τον αγιασμό, σπάζοντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να μπει μέσα. Απειλές και χυδαίες ύβρεις δέχτηκαν η σύντροφος και η μητέρα του δημάρχου, οι δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι, στους οποίους οι τραμπούκοι φώναζαν: «Θα γίνουμε Νέρωνες και θα σας κάψουμε ζωντανούς».

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους αναγνωρίστηκαν πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στα βίαια  επεισόδια στα δυο τελευταία δημοτικά συμβούλια, ήταν στη λίμνη του Άλσους πριν  φτάσουν οι περίπου 400 πολίτες, οι αιρετοί και ο  δήμαρχος που ακολουθούσαν τους ιερείς και τον Μητροπολίτη στην τελετή του αγιασμού. Φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα δεν άφηναν για ώρα να ξεκινήσει ο αγιασμός. Όταν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ κατάφερε να ξεκινήσει την τελετή και πήγε να ευλογήσει δήμαρχο και αιρετούς, του φώναζαν: «Μην τους ευλογείς αυτούς είναι άθεοι».

Ο μητροπολίτης με χριστιανική αγάπη ευλόγησε και τους οπαδού. Φαίνεται όμως πως η ευλογία του δεν έπιασε τόπο καθώς μετά την αποχώρηση των ιερέων, οι οπαδοί κυριολεκτικά αφηνίασαν, περικυκλώνοντας δήμαρχο και αιρετούς, τραμπουκίζοντάς τους επί τουλάχιστον 20 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Γαμιέται η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ»,  ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε σποραδικά και το σύνθημα «Ζήτω η Νέα Δημοκρατία».


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου