Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το "νέο" για τα γεγονότα των Θεοφανίων



Νέα Φιλαδέλφεια, 7 Ιανουαρίου 2015

Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την αποδοκιμασία μας και την καταδίκη απειλών, ύβρεων, προσπαθειών εκφοβισμού και περισσότερο απ΄ όλα, κάθε χειροδικίας και οποιασδήποτε μορφής βίας, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Επιπλέον, το δικαίωμα του Τύπου και κάθε δημοσιογράφου να διατυπώνει την άποψή του, είναι αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί «θεμέλιο λίθο» της δημοκρατίας μας. Οι ειρωνικές αναφορές, η στοχοποίησή τους και οι επιθέσεις εναντίον τους, μας βρίσκουν αντίθετους. Σε ανύποπτο χρόνο, τόσο η παράταξή μας όσο και στελέχη του συνδυασμού μας, έχουμε «καυτηριάσει» αντίστοιχες συμπεριφορές.

Παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη ενέργεια, προτείνουμε για άλλη μία φορά, να αναληφθούν πρωτοβουλίες συζήτησης και διαλόγου για το ευρύτερο και φλέγον ζήτημα «Άλσος-Γήπεδο-Πρωτοφανής Όξυνση» (φροντίδα - διάσωση και σχετική μελέτη για το άλσος, κατασκευή νέου γηπέδου ΑΕΚ, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, πρόσφατα επεισόδια και εντάσεις κ.λπ.) με οποιαδήποτε μορφή κριθεί κατάλληλη: π.χ. ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, άτυπη σύσκεψη κ.λπ.

Στον διάλογο αυτόν είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν και να τοποθετηθούν, με άνεση χρόνου, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οποιαδήποτε άλλη ενδιαφερόμενη πλευρά.

Η παράταξή μας έχει επιλέξει (και παραμένει σταθερή σε αυτό) το πεδίο της συναίνεσης, του διαλόγου και των χαμηλών τόνων και όχι αυτό της όξυνσης, των προκλητικών δηλώσεων και των εντάσεων. Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ζούσαμε πάντα σε μία όμορφη και ήσυχη περιοχή - αν και με αρκετά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης… 

Η αποκατάσταση της ηρεμίας πρέπει να αποτελεί στόχο όλων μας. Συνηγορούμε στο ότι «…πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συζητήσουν όλοι… ώστε να βρεθεί λύση, για το καλό της περιοχής μας».

Από το γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

  1. Κ. Καμπούρη, εύχομαι κατα αρχήν ηγεία και καλή χρονιά. Θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου συμπαράσταση προς το πρόσωπό σας για την άδικη επίθεση που δεχθήκατε και να σας υπενθυμίσω ότι θα υπερασπίζομαι μαζί σας το αυτονόητο δημοκρατικό σας δικάιωμα να εφράζετε την άποψή σας ελέυθερα, αυτές τις μέρες που φαίνεται ότι όχι μόνο στη χώρα μας το αυγό του φιδιοί έχει ξυπνήσει γαι τα καλά.
    Γιάννης Κατωπόδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Κατωπόδη ευχαριστώ! Εύχομαι και για σας υγεία και καλή χρονιά! Πράγματι δυστυχώς πρέπει να παλέψουμε από την αρχή για τα αυτονόητα. Όλοι πρέπει να υπερασπιστούμε όλους, στο δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης, άποψης, έκφρασης. Η εισαγόμενη και κατευθυνόμενη βία, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι της, στην ίδια πλευρά! Είναι η καλύτερη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης των πάντων, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο αργά το θυμηθήκατε εσείς του νεο, πιθανά γιατί σκέπτεστε ότι κάποια στιγμή, όσο καλά και να τα πηγαίνετε σήμερα με τον τίγρη και τα άλλα ζώα της ζούγκλας, κάτι μπορεί να στραβώσει στην πορεία και να πέσουν να φάνε και εσάς τους ίδιους.
    Έτσι είναι αυτά. Χθες η σειρά του αγαπητού στην Φιλαδέλφεια Μάνου Καμπούρη, αύριο η δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή