Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η χτεσινή απόφαση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για παραχώρηση του οικοπέδου της, μπορεί να μην ισχύσει

Όλες οι απαραίτητες πράξεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος για να προχωρήσει η υλοποίηση της "Αγιά Σοφιάς", προχωράνε σε απελπιστικά αργή κίνηση για τους οπαδούς. 

Μετά το ρεύμα, το νερό, την αρχαιολογία που προηγήθηκαν μερικούς μήνες πριν, τώρα εξασφαλίστηκε(;) και η παραχώρηση του οικοπέδου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Αντίθετα ότι έχει οικονομικό κόστος όπως ήταν η υπεσχημένη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ή η άδεια οικοδομής του γηπέδου που θα έδειχναν κιόλας την ειλικρινή πρόθεση να προχωρήσει η κατασκευή, είτε δεν έγινε ποτέ, είτε δεν κατατίθενται όλα τα δικαιολογητικά καθιστώντας αδύνατη την έκδοση!
 
Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το  aekwatch.gr

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ 3ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2015
(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΝΑ»)

Η 3η Φλεβάρη είναι μια από τις σημαντικές επετείους της ελληνικής ιστορίας. Την 3η Φλεβάρη 1830 στο Λονδίνο υπογραφόταν η «Συνθήκη της Ανεξαρτησίας» με την οποία η «τρόϊκα» της εποχής (η Ρωσία, η Αγγλία και η Γαλλία) καθόριζαν το μέλλον της Χώρας μας. Καθόρισαν ακόμα και το ποσό της αποζημίωσης που θα λάμβανε η Τουρκία για τα εδάφη που θα περιλαμβάνονταν στο νέο ελληνικό κράτος. Από την 3η Φλεβάρη 1830 ξεκινά για την Ελλάδα μαζί με τον Ανεξάρτητο της βίο και η περιπέτεια του χρέους. Οι ελεύθεροι αλλά ρακένδυτοι Έλληνες καλούνταν να οργανώσουν κρατικές υποδομές με ελάχιστα λεφτά, την ίδια στιγμή που το σημαντικότερο κεφάλαιο της (τα «εθνικά κτήματα», δηλαδή η «δημόσια γή») ήταν υποθηκευμένη για την εξασφάλιση των Αγγλικών δανείων. 

Σήμερα τα μέλη του Σωματείου καλούνται από τη διοίκηση του Σωματείου ν’ αποφασίσουμε σχετικά με την διάθεση και την εκμετάλλευση των αντίστοιχων «εθνικών κτημάτων», δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο τα επόμενα χρόνια θα διατεθεί η παραχωρημένη από το κράτος έκταση του πρώην «Ν. Γκούμας». Δεν θ’ αναφερθούμε σ’ αυτά που είναι ήδη γνωστά. Θα ήταν υπεκφυγή να ισχυριστούμε ότι αφού η παραχώρηση θα κριθεί από το Εφετείο εμείς μπορούμε σήμερα να την εγκρίνουμε. Θα μπορούσε κάποιος απλοϊκά να σκεφτεί ότι αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα ουσιαστικής ή τυπικής νομιμότητας το δικαστήριο θα μας προφυλάξει από ένα «λάθος». Αν όλα είναι όντως εντάξει η σημερινή μας έγκριση θα είναι τυπική. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε και να χαλάμε «την ζαχαρένια μας». Όπως όλες όμως οι απλοϊκές σκέψεις μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις. Αυτό το οποίο πρέπει να σκεφτεί καθένας μας είναι αν έχουμε το δικαίωμα να λάβουμε αυτή την απόφαση. Φρονούμε ότι τα μέλη του Σωματείου που θα παραβρεθούν στην Γ.Σ. του Σωματείου δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν την απόφαση που τους ζητά το Δ.Σ. 
 
Αυτό το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε -γιατί μερικές φορές ακόμα και αυτά που ξέρουμε δεν τα συνειδητοποιούμε πλήρως- είναι τι σημαίνει η παραχώρηση για περίοδο 49 χρόνων στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Η περίοδος των 49 χρόνων αν υποθέσουμε ότι η παραχώρηση εγκρίνεται φέτος λήγει το 2064. Η πλειοψηφία όσων βρεθούν στην Γ.Σ. είτε θα έχει αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, είτε θα είναι πάνω από 90 ετών όταν θα λήγει η περίοδος των 49 ετών. Οι νεότεροι θα είναι το λιγότερο εβδομηντάρηδες. Συνεπώς όπως γίνεται κατανοητό η απόφαση που καλούνται να λάβουν σήμερα τα μέλη του Σωματείου θα είναι για όλους μας «απόφαση ζωής». Θα δεσμεύσουν το Σωματείο για 49 χρόνια, δεσμεύοντας στην ουσία όχι μόνο τα μέλη που δεν θα παραστούν, αλλά και τα μελλοντικά μέλη του Σωματείου η πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Για το θέμα αυτό φαίνεται ότι υπάρχει και άλλος καλύτερος τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια στιγμή η ιδιοκτησία του χώρου παραμένει στην Ερασιτεχνική η οποία και θα τον διαχειρίζεται όπως ισχυρίζεται σ’ επιστολή που μας απέστειλε ο Κ. Κοτσώνης (βλέπε εδώ).

Αυτή η Γ.Σ. μπορούσε και έπρεπε να γίνει το Φθινόπωρο του 2013 όταν ακόμη το κλίμα -σ’ επίπεδο Σωματείου τουλάχιστον- ήταν πολύ καλύτερο. Χάθηκε χρόνος χωρίς να υπάρχει λόγος όπως αποδεικνύεται σήμερα. Δεδομένου ότι η απόφαση της Γ.Σ. για την παραχώρηση θα πρέπει να υποβληθεί στο Εφετείο για έγκριση θα χαθεί και άλλος χρόνος. Κάποιοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτή την καθυστέρηση και πρέπει να μάθουμε ποιοί.

Εκτός όμως από το θέμα του γηπέδου η Γ.Σ. υποτίθεται ότι θα εγκρίνει και τον Διοικητικό Απολογισμό της περιόδου 1ης Μάη 2013 έως 30 Ιούνη 2014. Για την ίδια περίοδο υποτίθεται ότι θα υποβληθεί και ο Οικονομικός Απολογισμός. Λέμε «υποτίθεται» γιατί μ’ αυτήν την διοίκηση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε και για τα «τυπικά». Στην αρχή της διαδικασίας και μετά την εκλογή του Προέδρου της Συνέλευσης θα πρέπει να εγκριθούν τα πρακτικά των Γ.Σ. της 15ης Ιούνη και της 31ης Ιούλη 2014 με τις οποίες ιδρύθηκαν οι Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Μιάς και τα πρακτικά αυτά τα ψάχνουν κάποια μέλη, μήπως είναι ευκαιρία να τους τα δώσουν σήμερα;

Το καλύτερο όμως μας το φύλαγαν για το τέλος. Μόλις λίγες ώρες πρίν την επαναληπτική Γ.Σ. -γιατί η πρώτη Γ.Σ. έγινε χθές 2 Φλεβάρη 2015 στις 12 το μεσημέρι- δημοσιεύσανε την πρόσκληση της Γ.Σ. Όσοι την ψάχνατε στην ιστοσελίδα της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ) ατυχήσατε. Αν την ψάχνετε ακόμα μπορείτε να πατήσετε εδώ στην ιστοσελίδα του ΑΕΚ365. Προφανώς ο Κ.Κ. έχει πάρει εργολαβικά την εκπροσώπηση της Ερασιτεχνικής όπως κάποτε ο Δ.Ο.Λ. και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη είχαν πάρει εργολαβία τις κρατικές εκτυπώσεις. Πάντως αν θέλει να κρατήσει την δουλειά καλά θα κάνει να δημοσιεύει εγκαίρως και όχι με καθυστέρηση τα σχετικά κείμενα.   

03 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου