Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Στράτος: «Από Τετάρτη περιμένουμε την οικοδομική άδεια»




Οι παράγοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων επιμένουν στην ίδια αποδοτική ταχτική.

Κάθε τόσο εμφανίζονται δήθεν βέβαιοι για θεαματικά θετικές εξελίξεις, ενώ γνωρίζουν πως δε μπορούν να υπάρξουν τέτοιες. Οι οπαδοί τρώνε το χάπι, και μετά εξαγριώνονται με εκείνους που τάχα μου, εμποδίζουν την υλοποίηση της «Αγιά Σοφιάς».

Αυτή τη φορά ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» Νίκος Στράτος, ανέλαβε να κομίσει τα… ευχάριστα νέα. Είναι ο ίδιος που γνωρίζοντας τα απόλυτα οικονομικά, νομικά, και τεχνικά αδιέξοδα του σχεδίου, πριν δυο μήνες είχε κάνει την απίθανη δήλωση, "Αργά ή γρήγορα το γήπεδο θα γίνει".

Τι είπε τώρα; «Από την Τετάρτη περιμένουμε την οικοδομική άδεια». Εντάξει βέβαια δεν είπε Τετάρτη 9-12-2015, οπότε μπορεί οποιαδήποτε Τετάρτη στο άγνωστο μέλλον να επιβεβαιωθεί... Η δήλωση έχει την ίδια σοβαρότητα και αξία με άλλες που έχουν προηγηθεί. Όπως για παράδειγμα ότι ξεχορτάριασαν το οικόπεδο, για να μπουν ανεμπόδιστα οι μπουλντόζες να σκάψουν. Ή ότι ο Δ. Μελισσανίδης παράγγειλε δωρεάν μεγάλη ποσότητα τσιμέντου, για τα υποστυλώματα… Η κωμική πλέον μόνιμη επωδός, που ακολουθεί παρόμοια δημοσιεύματα, είναι πως τα κάνουν αυτά επειδή δε θέλουν να χάσουν καθόλου χρόνο. Ενώ η πραγματικότητα είναι πως γράφονται αυτά, επειδή θέλουν να χάσουν χρόνο.

Το σύνολο αυτών των παραμυθιών, απευθύνεται στους οπαδούς, που πρέπει να πιστεύουν ότι προχωράει στα σοβαρά το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς». Ο πρόθυμος τύπος για γνωστούς λόγους, αναλαμβάνει να τους «ενημερώσει». Για παράδειγμα δε ρωτάει κανείς τον κ. Στράτο. Πως μπορεί να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, όταν εκκρεμοδικεί προσφυγή στη δικαιοσύνη για ακύρωση της παραχώρησης του οικοπέδου της ερασιτεχνικής, στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ»;  Δε ρωτάει κανείς, γιατί ενώ μπορούσαν, δεν προχώρησαν στην έκδοση οικοδομικής άδειας πριν γίνει οποιαδήποτε προσφυγή;

Ας μη ξεχνάμε πως αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα, η εταιρία που είχε συστήσει ο Γ. Γρανίτσας για το δικό του σχέδιο, συνεχίζει υφιστάμενη. Και άνετα θα μπορούσε αν ακόμη τον πίστευαν οι οπαδοί, να ισχυριστεί και τώρα πως θα τους φτιάξει πάλι γήπεδο.

Όμως ο κ. Στράτος ομολόγησε κάτι ακόμη.  Ότι δεν ισχύουν όσα διέρρευσαν για τη συνάντηση της προηγούμενης βδομάδας. Πως και καλά είπαν από το δήμο εντάξει να τελειώνουμε, και κάτι αντιρρήσεις που εξέφρασαν, τις «σκέπασαν» οι παρεμβάσεις Ανδριόπουλου. Η διατύπωση του είναι σαφέστατη. «Πιστεύω θα καμφθούν και οι αντιστάσεις του Δήμου…». Ελπίδα εκφράζει και μάλιστα χρησιμοποιεί τον όρο «αντιστάσεις», όχι ενστάσεις, αντιρρήσεις, επιφυλάξεις κλπ. Που σημαίνει πως η εικόνα που έχει, είναι πως ο δήμος δεν υποχωρεί σε όσα έχει αποφασίσει. Ευτυχώς που υπάρχει και ο συγκεκριμένος παράγοντας για να μας λέει τι γίνεται…

Πρόσφατα μάθαμε πως την προηγούμενη φορά υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μερών στη σύσκεψη στο υπουργείο, να μη κάνουν καμιά δήλωση. Η ΠΑΕ ΑΕΚ παραβιάζοντας τη συμφωνία, εξέδωσε ανακοίνωση. Ενώ δημοσιεύτηκαν «πληροφορίες» στον οπαδικό τύπο. Δε βλέπω αυτή τη φορά το λόγο να επαναληφτεί το ίδιο φαινόμενο, και επομένως θα αναμένω τις δηλώσεις των υπολοίπων σχετικά με το τι διαμείφτηκε στις συναντήσεις.

Ο Ν. Στράτος στην τελευταία του δήλωση, παρέλειψε επίσης να αναφερθεί, αλλά δε ρωτήθηκε κιόλας αυτό το διάστημα, από κανένα δημοσιογράφο. Γιατί δεν κορυφώθηκε η αποτυχημένη επικοινωνιακή επίθεση της… ΑΕΚ, με συνέντευξη του Δ. Μελισσανίδη όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος; Προφανώς γιατί δεν υπάρχει καμιά πρόοδος, και γιατί και ο ίδιος καταλαβαίνει πως δεν είναι σε θέση να πει οτιδήποτε πειστικό.

Ο Ν. Στράτος γνωρίζει πως είναι εξαιρετικά αμφίβολο οποτεδήποτε στο μέλλον, να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς», για πλήθος λόγων που γράφονται καιρό τώρα. Πως όμως να αποδεχτούν κάτι τέτοιο; Πως να εξηγήσουν στους οπαδούς, ότι είναι απολύτως υπεύθυνοι για την αδυναμία κατασκευής του έργου που υποσχέθηκαν; Και πως θα παρέμεναν μετά την Τετάρτη στις καρέκλες τους;

Η πραγματικότητα είναι πως αύριο θα γίνει ακόμη μια σύσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο, μεταξύ των ποικίλων εκφράσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων, του υπουργείου, της περιφέρειας και του δήμου. Και αυτή η συνάντηση όπως και η προηγούμενη, είναι σε επίπεδο τεχνικών, και όχι πολιτικών προσώπων. Επομένως δεν υφίσταται θέμα οποιασδήποτε άρσης των αντιρρήσεων που έχει εκφράσει τεκμηριωμένα ο Δήμος, με την απόφαση για απόρριψη της ΜΠΕ του ιδιωτικού γηπέδου. Αυτά δε γίνονται με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, της περιφέρειας, του δήμου. Γίνονται με αποφάσεις πολιτικών οργάνων.
Ούτε είναι δυνατό να παρθούν πίσω γνωμοδοτήσεις ή να αλλαχτεί πλέον το περιεχόμενο του κεφαλαίου 4 της σχετικής γνωμοδότησης της Δ/νσης Δασών, που στην πραγματικότητα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ, και σύντομα θα αποδειχτεί…  

Οι οπαδοί πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ο Δ. Μελισσανίδης εκτός από το ενδιαφέρον του για το γήπεδο, το άλσος, την πόλη μας, όπως έχει καταγραφεί στο νέο Ρυθμιστικό, έχει κι άλλες δουλειές. Για παράδειγμα την τύχη της  μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων πλοίων στο Κερατσίνι. Ή το μοίρασμα της πίτας των τυχερών παιχνιδιών. Κι αυτά είναι πράγματα που παίζουν αυτή την περίοδο, κι υπάρχουν ανταγωνιστές του. Είναι μπίζνες που λειτουργούν και αποδίδουν κέρδη, όχι σχέδια επί χάρτου με την ελπίδα να υλοποιηθούν. Δεν είναι δυνατό να τα πάρει όλα, γιατί οι κυβερνήσεις ως τροχονόμοι των συμφερόντων του μεγάλου κεφάλαιου, ναι μεν σφυρίζουν όπως πολλοί διαιτητές, δηλαδή μόνο υπέρ τους και κατά του κοσμάκη. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να φροντίσουν και να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες, για να μην απειληθεί η θέση τους.

Το έχω ξαναγράψει και θα το γράψω όσες φορές χρειαστεί. Κανείς επιχειρηματίας δε ρίχνει λεφτά σε μια επένδυση, όταν δεν πιστεύει στην επιτυχία της. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η… άυλη τρίτη παρουσία Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Ο οποίος δεν έχει βάλει σεντς για το γήπεδο και την ομάδα.


Αυτό το διαγραφόμενο ζοφερό μέλλον για το σχέδιο Μελισσανίδη, το οποίο το επόμενο διάστημα θα γίνει ορατό διά γυμνού οφθαλμού, απαιτεί κάτι για αντιστάθμισμα. Και αυτό μπορεί να είναι μία ηχηρή μεταγραφή. Όχι από αυτές που ξέρουμε ως τώρα και στοίχισαν όλες μαζί 160.000 ευρώ. Για να κερδηθεί κι άλλος χρόνος ανοχής από τους οπαδούς. Κάτι τέτοιο είναι το μόνο καλό νέο που μπορεί να περιμένουν.

Θλιβερός κομπάρσος των Μελισσανίδη – Αλαφούζου, παραμένει η Περιφέρεια της (Α)ρένας Δούρου. Η οποία δείχνει να ξέχασε όσα προεκλογικά έλεγε για το συγκεκριμένο σχέδιο, συνεχίζοντας να έχει στον προϋπολογισμό τα κονδύλια Σγουρού για τα γήπεδα των παραπάνω επιχειρηματιών. Εκτός αυτού παρά τη δέσμευση ότι θα φέρουν στις 10-12-15 για συζήτηση τη ΜΠΕ του γηπέδου, ως αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάνει το παραμικρό. Υπάρχει η αιτιολογία πως τελευταία στιγμή η πλευρά Μελισσανίδη, προσκόμισε δικαιολογητικά που είχαν ζητηθεί. Κι ακόμη ίσως ότι περιμένουν όλοι μαζί να γονατίσουν το Δήμο, ώστε να μπορούν «ανεμπόδιστα» να χρηματοδοτήσουν τη μπίζνα της «Αγιά Σοφιάς», που κανείς ως τώρα ιδιώτης δε χρηματοδοτεί!

Σε όλα αυτά πρέπει να θυμίσουμε πως υπάρχουν οι κάτοικοι και το κίνημα τους. Οι οποίοι δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη… Η οποία μάλλον δε θα χρειαστεί, γιατί όλα δείχνουν πως όσα λέγονται από την πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της αποχώρησης από το σχέδιο, με τρόπο που θα μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλους...

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης Στράτου στην ΕΡΤ:


 «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για το γήπεδο, έχουμε άλλη μία συνάντηση την Τρίτη. Θα πάμε να δοθούν εξηγήσεις τεχνικά και από την Τετάρτη περιμένουμε την οικοδομική άδεια. Πιστεύω θα καμφθούν και οι αντιστάσεις του Δήμου. Όπως είπε και ο κ.Μελισσανίδης χωρίς γήπεδο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Και μια προ διετίας δήλωση του ίδιου, με την οποία εξέφραζε τη βεβαιότητα πως τώρα θα υπήρχε η "Αγιά Σοφιά" σε λειτουργία. Πέφτει... μέσα βέβαια, αλλά όχι στις εκτιμήσεις του, είτε είναι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, είτε μιλάει για τα γήπεδα που θα... φτιάξουν πότε ο κυρ Γιάννης και τώρα ο Μελισσανίδης.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport-fm.gr:


«Έτοιμο στο τέλος του 2015»

Βέβαιος πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015 δήλωσε ο γεν.διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», Νίκος Στράτος, μετά την είσοδο της πρώτης μπουλντόζας στο οικόπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.


«Έτοιμο στο τέλος του 2015»
Κάθε μεγάλο ταξίδι χρειάζεται ένα πρώτο βήμα. Και για να επιστρέψει η ΑΕΚ στο δικό της «σπίτι», με την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», θα χρειαστεί δουλειά και χρόνος.

Όμως το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε την Τρίτη, με την είσοδο της πρώτης μπουλντόζας στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πλήθος φίλων της ΑΕΚ, η δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Έφη Αποστολάκη, αλλά και εκπρόσωπος της «Δικέφαλος 1924» ήταν εκεί για μια μέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική.

Ο διευθυντής της εταιρείας που συστάθηκε για να «τρέξει» το πρότζεκτ του γηπέδου, Νίκος Στράτος, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και παρουσιάστηκε βέβαιος πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015.

«Είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε γήπεδο στο τέλος του 2015. Είναι προμελετημένη μελέτη για το υπέδαφος και για γεώτρηση που θέλουμε να κάνουμε. Το ζήτησαν οι μελετητές και θα είμαστε εδώ 3-4 μέρες για να πάρουμε χώμα και εν συνεχεία προχωράμε στις οριστικές μελέτες.

Πράγματι ξεκινάμε σήμερα για να τελειώσουμε στο τέλος του 2015 το γήπεδο, όπως έχει πει ο κ. Μελισσανίδης. Είμαι πολύ συγκινημένος, όπως είναι όλοι οι Ενωσίτες
», δήλωσε ο Νίκος Στράτος, που επέβλεψε τις πρώτες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου