.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Τα παραμύθια της Χαλιμάς...




"Καιρός είναι να καταλάβουν οι οπαδοί, γιατί τα επιχειρηματικά συμφέροντα το γνωρίζουν, πως αυτό το γήπεδο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί. Απλά θα περνά ο καιρός με άστεγα και υπό διάλυση τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, και την ποδοσφαιρική ΑΕΚ χωρίς έδρα"

Η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων επιχειρεί να παρουσιάσει την άρνηση της να πάρει θέση, επί των παρατηρήσεων των γνωμοδοτικών υπηρεσιών για τη ΜΠΕ του γηπέδου Μελισσανίδη, ως εμπόδιο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η πραγματικότητα βεβαίως τους διαψεύδει. Το υπουργείο εδώ και τρεις μήνες  τους έχει κοινοποιήσει τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων, και ταυτόχρονα τους έχει ζητήσει τη γνώμη τους για αυτές. Ως σήμερα όμως δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Το ερώτημα είναι, για ποιο λόγο; Με έμμεσο όμως τρόπο το υπουργείο δίνει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.


Λέει λοιπόν πως όσο δεν απαντάτε, δεν προχωράει η εκτίμηση των υπηρεσιών για την έκδοση ή μη της οικοδομικής άδειας που ζητάτε. Μπορείτε να απαντήσετε ακόμη και πως δεν έχετε να προσθέσετε κάτι… Γιατί δεν το κάνετε;

Τι να απαντήσουν όμως στη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του αρμόδιου για την έκδοση οικοδομικής άδειας υπουργείου, που λέει πως η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» έχει υποχρέωση να αποδείξει πως έχει νόμιμο δικαίωμα εκμετάλλευσης επί του δημόσιου οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ για άλλο σκοπό; Τι να απαντήσουν που σαφώς λέει ότι δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί ιδιωτική εταιρία για αυτό το σκοπό; Και δε συζητάμε τα ένα σωρό άλλα ζητήματα που τίθενται από τις γνωμοδοτήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντούν, αλλά μόνο διαμαρτύρονται επιχειρώντας επικοινωνιακά σόου.

Μπορούν τώρα υπηρεσιακοί παράγοντες, να εισηγηθούν ενυπόγραφα την έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη; Μόνο αν θέλουν να χαρακτηριστούν επίορκοι και να χάσουν τη δουλειά τους, να σέρνονται σε δημόσια θέα κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, να υποπτεύονται όλοι ότι τα «έπιασαν», και να γίνουν περίγελος των συναδέλφων τους.

Μπορεί ο υπουργός να υπογράψει χωρίς την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών; Μόνο αν θέλει να βάλει τέλος στην πολιτική του καριέρα, και να σέρνεται σε ειδικά δικαστήρια… Κανείς λοιπόν δε μπορεί να υπογράψει οικοδομική άδεια, χωρίς ολέθριες επιπτώσεις στην υπηρεσιακή ή πολιτική του ζωή. Σε ότι αφορά δε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, είναι γνωστό πως οι πράξεις που τυχόν τους βαραίνουν, πρώτα αφήνονται να συμβούν, και όταν ο αντίπαλος εκτιμήσει πως τον εξυπηρετεί, τότε σε βγάζει στη «σέντρα».

Για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για παράδειγμα, τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και ο «Ριζοσπάστης» είχαν γράψει δυόμισι χρόνια πριν. Αλλά το πολιτικό σύστημα και τα ξένα αφεντικά της πατρίδας, το αξιοποίησαν όταν αποφάσισαν πως θέλουν τον Κωστάκη σπίτι του, και το Γιωργάκη πρωθυπουργό να φέρνει το ΔΝΤ και να υπογράφει μνημόνια. Τότε οι ίδιοι πολιτικοί και εκδότες που το αποσιωπούσαν, εμφανίστηκαν να σκίζουν τα ιμάτια τους για το γεγονός.

Ποιο είναι το περιεχόμενο λοιπόν του εγγράφου της ΔΙΠΑ του υπουργείου του Πάνου Σκουρλέτη; Είναι ένα λιτότατο και εντελώς ουσιαστικό στο περιεχόμενο έγγραφο, το οποίο συνοδεύεται από 16 συνημμένες γνωμοδοτήσεις αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων περιλαμβανομένου του Δήμου μας.
Στο σώμα του κειμένου γράφει:  "Σας αποστέλλουμε τις γνωμοδοτήσεις/απόψεις που διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία μας (ΔΙΠΑ) κατά τη διαδικασία διαβούλευσης της ΜΠΕ και παρακαλούμε για τις απόψεις σας επί των θεμάτων που θίγονται σ' αυτές"

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα λοιπόν, ας απαντήσουν έστω και τώρα. Πως στοιχειοθετείται νομικά δικαίωμα εκμετάλλευσης επί του δημόσιου οικοπέδου, που έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ για άλλο σκοπό; Πως είναι νομικά δυνατό να χρηματοδοτηθεί το ιδιωτικό γήπεδο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» με δημόσιο χρήμα;

Καιρός είναι να καταλάβουν οι οπαδοί, γιατί τα επιχειρηματικά συμφέροντα το γνωρίζουν, πως αυτό το γήπεδο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί. Απλά θα περνά ο καιρός με άστεγα και υπό διάλυση τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, και την ποδοσφαιρική ΑΕΚ χωρίς έδρα.

Ακολουθεί αναδημοσίευση από το sport-fm.gr:


Έξαλλος ο Μελισσανίδης για τις καθυστερήσεις

Έξω φρενών με τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ είναι ο Δ. Μελισσανίδης για τις καθυστερήσεις στο θέμα του γηπέδου. Αιχμές για σκόπιμα εμπόδια από πλευράς ΑΕΚ.

Έξαλλος ο Μελισσανίδης για τις καθυστερήσεις

«Έβραζε» χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης άδειας οικοδομικών εργασιών.

Το Υπουργείο κάλεσε την ΑΕΚ να απαντήσει σε κάποιες απόψεις που τέθηκαν από ορισμένους αντιφρονούντες του πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς» (μιλάμε για έναν… τόμο 700 σελίδων) πετώντας σε εκείνη το μπαλάκι για τις καθυστερήσεις.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» κι όσοι χειρίζονται την υπόθεση δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που διάβαζαν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου, το οποίο μιλούσε για καθυστερήσεις τη στιγμή που η δημόσια διαβούλευση καθυστέρησε έξι μήνες με ευθύνη της κυβέρνησης. Όσο για τις νέες αιτιάσεις του ΥΠΑΠΕΝ, θεωρούν πως από τη στιγμή που έχουν στα χέρια τους το νόμο για το γήπεδο, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητά του, αλλά και ολοκληρωμένη τη δημόσια διαβούλευση, δεν συντρέχει κανένας λόγος να υποχρεώνονται να απαντήσουν με… έκθεση ιδεών σε όσους είχαν ενστάσεις για το γήπεδο από τη στιγμή που έχουν ΟΛΕΣ τις αποφάσεις με το μέρος τους.

Πλέον από την πλευρά της ΑΕΚ γίνεται ανοιχτά λόγος για σκόπιμες καθυστερήσεις στην υπόθεση και κάποιοι πιθανολογούν πως αυτές οφείλονται στο ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση και κάποια στελέχη της δεν θέλουν να «χρεωθούν» την υπογραφή τους στο συγκεκριμένο έργο, παρότι προεκλογικά δήλωναν δημόσια τις αντιθέσεις τους.

Η στάση της ΑΕΚ είναι πως πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις και πως κάποια στιγμή ο διάλογος τελειώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου