.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι ευχές του Συνδέσμου Μικρασιατών της πόλης μας



ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ"  σας εύχεται  "Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά"
 
Καλήν εσπέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας, Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη,εν τω σπηλαίω τίκτεται εν φάτνη των αλόγων.

Κερά ψηλή, κερά λιγνή, κερά καμαροφρύδα, κερά μ' όταν στολίζεσαι να πας στην εκκλησία, έχεις και κόρην έμορφη που δεν έχει ιστορία.

Μηδέ στην πόλη βρίσκεσαι μηδέ στην Καισαρεία, έχεις και γιόν στα γράμματα, γιόν και στο ψαλτήρι, να τον αξιώσει ο Θεός να βάλει πετραχήλι.

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά, πρώτη γιορτή του χρόνου. Για βγείτε, δέτε, μάθετε, όπου ο Χριστός γεννάται. Γεννάται κι ανατρέφεται με μέλι και με γάλα. Το μέλι τρώγουν οι άρχοντες, το γάλα οι αφεντάδες…

Αφέντη μ'  αφεντάκι μου δέκα βολές αφέντη Κι ας τον καλημερίσουμε τούτον μας τον αφέντη Εσέ σου πρέπ' αφέντη μου στο μαύρο καβαλάρη Τρεις να βαστούν τη σέλα σου κι έξι το χαλινάρι.

Εσέ σου πρέπ' αφέντη μου στα πεύκα να κοιμάσαι. Βελούδα να σκεπάζεσαι κι αφέντης να λογάσαι. Αφέντη μου πεντάφεντε πέντε βολές αφέντη

Πέντε κρατούν το μαύρο σου κι οχτώ το σαλιβάρι. Πολλά παμε  τ' αφέντη μας ας πούμε της κυράς μας

Κυρά ψιλή κυρά λιγνή κυρά γαϊτανοφρύδα Κυρά μ' όταν στολίζεσαι να πας στην εκκλησιά σου χρυσά λουλούδια πέφτουνε απ' την περπατησιά σου

Πολλά  παμε και της κυράς ας πούμε και της κόρης. Έχεις και κόρη όμορφη πραματευτής τη θέλει Αν είναι και πραματευτής πολλά προικιά γυρεύει, γυρεύει αμπέλια ατρύγητα χωράφια με τα στάχυα.

Εδώ που καλαντίσαμε πέτρα να μη ραγίσει.Κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει. Καλά να παν' τα χρόνια τους και τα υπάρχοντα τους. Ρόδα και τριαντάφυλλα εις τα προσκέφαλα τους. «Και εις έτη πολλά. Και του χρόνου να στε'  καλά.»


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Τριανταφύλλου, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ειρήνη Αμαξοπούλου, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χρήστος Κοπελούσος,    ΤΑΜΙΑΣ: Aρετή Παπαδοπούλου, ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Άννυ Χατζηνικολάου-Αθανασιάδου, ΥΠ. ΘΕΑΤΡΟΥ: Χαρά Καμπέρη, ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Σοφία Αλεφραγκή, ΜΕΛΟΣ: Γιάννης Τομπούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου