.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας η σημερινή εκδήλωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας

Η δημοκρατική Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα μίλησε. Η μαζική παρουσία κατοίκων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων έσπασε τον κλοιό της τρομοκρατίας και της σιωπής που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη μας.

Μια μεγάλη συγκέντρωση δυο χιλιάδων ανθρώπων στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το πρώτο βήμα υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.


«Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση καμίας άποψης στην πόλη μας, ούτε θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Άρης Βασιλόπουλος. Και συνέχισε:  «Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της ΑΕΚ και το δικαίωμα της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο.
Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή, μαζί με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει και τις απαιτήσεις που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε από την πολιτεία προκειμένου να μη λειτουργήσει εις βάρος της λειτουργίας της πόλης μας.
Σήμερα διακυβεύεται το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να μπορεί να έχει λόγο και φωνή σε ότι πρόκειται να γίνει. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανένα λόγο.
Και δεν το διαπραγματευόμαστε για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ένα πειραματόζωο, το οποίο τελικά θα υποκύψει, ώστε μετά το πείραμα να προχωρήσει ανεμπόδιστα και στην υπόλοιπη χώρα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο εκπρόσωπος του Συντονισμού για την Υπεράσπιση των Ελευθεριών και των Κοινών Αγαθών Τάσος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων – Τμήμα Αττικής Αντώνης Μαούνης.

Χαιρέτησαν ο Γιάννης Δελής από τους Οικολόγους Πράσινους και ο Γιώργος Μουργής από την ERT open. Στη συγκέντρωση παρεβρέθησαν οι Δήμαρχοι Ν. Ιωνίας Η. Γκότσης, Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος. Περάματος Γ. Λαγουδάκης, Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος. Επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, Χρ. Καραμάνος, Αγγ. Σαπουνά, Γ. Γαβρίλης και η Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Β. Αγαγιώτου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ». Ανάμεσα στους δεκάδες παρευρισκόμενους ήταν οι πρώην Υπουργοί Ν. Βαλαβάνη, Θ. Δρίτσας, Π. Λαφαζάνης (επικεφαλής ΛΑΕ), οι πανεπιστημιακοί Γ. Μηλιός, Ν. Μπελαβίλας, Γ. Τσιάκαλος, Σ. Βελισσαρίου, Χρ. Κεχρολόγου.

Η συγκέντρωση έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα IRIFEZ.         







12 σχόλια:

  1. Πάνω από 7 ταξί και 3 δίκυκλα μετέφεραν τη λαοθάλασσα αντίστασης στην κεντρική πλατεία της ΝΦ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αφού δεν ήταν πολλοί γιατί ασχολείστε ρε φίλε. Το ίδιο και ο Σεϊτανίδης που σε κάθε δύο αναρτήσεις η μία είνα για το πόσο διχάζει και κατστρέφει την πόλη ο Βασιλόπουλος.
      ¨Είτε είναι μια μικρή μειοψηφία οπότε μην ασχολείστε και δείτε τα δικά σας, είτε μάλλον δεν είναι όπως τα λες

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος16 Μαΐου 2017 - 10:52 π.μ. Ας προσέχατε όταν του αναθέτατε την επικοινωνία της ΔΠ κι όταν χαριεντιζόσασταν μαζί του σε πάσης φύσεως κοινωνικάς και άλλας εκδηλώσεις. Όλος ο κόσμος ήξερε και δεν το έκρυβε κι ο ίδιος ότι είναι καραδεξιός. Τώρα γιατί κλαίγεστε και διαμαρτύρεστε?

      Διαγραφή
  2. 2000;;;;;;χαχαχαχα γεια σου καμπουρη με την ωραια την μουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίστε να ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν !!!! Λαοθάλασσα 300 ατόμων !!! Άλλωστε εσείς τα ορφανά του Στάλιν έχετε κάνει επιστήμη το ψέμμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε για πολλά γέλια. Γράψατε το δελτίο τύπου πριν τη συγκέντρωση, αλλά ξεχάσατε να το αλλάξετε μετά το φιάσκο των 300 το πολύ ατόμων.

    Παρεμπιπτόντως, το livestream που ανακοινώσατε χθες το πρωί γιατί άραγε δεν έπαιξε ποτέ? Πιστεύατε ότι δεν θα μαθαίναμε τα ξεφτιλίκια σας που ακόμα και το εξωκοινοβούλιο σας γύρισε την πλάτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάνο, η επιτυχία χθες ήταν ότι ήρθαν άνθρωποι από όλη την Αττική. Έτσι το τοπικό έγινε υπερτοπικό και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την συνέχεια του αγώνα μας!! είναι θλιβερά κοντόφθαλμη η αν-αληθεια να μετρά άτομα. Ξέρουμε καλά πόσοι δεν ήρθαν για να μην στοχοποιηθουν από τους τραμπουκους... Ο αγώνας συνεχίζεται!! Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.000 άτομα??? Τέτοια προπαγάνδα ούτε ο Στάλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξοδευουν τα λεφτα των δημοτων,γι να διασκεδαζουν Δευτεριατικα 100 ατομα.Παρτυ ανιμαλ ο Αρουλης με τα λεφτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεατραβώσου ΑΕΚολέ και δες τον κόσμο. Μη διαβάζεις μόνο το σανό 36.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηχηρό μήνυμα με προσέλευση με το ζόρι 300 ανθρώπων, όπου οι πλείστοι δεν ήταν καν κάτοικοι Φιλαδέλφειας. Τι λέει αυτό; Ότι οι κάτοικοι θέλουν το γήπεδο.

    Καμπούρη δεν βρέχει....ξέρεις τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε κακομοίρηδες, αφού ήμασταν τόσο λίγοι γιατί ασχολείστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή