.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κατηγορούμενα για κακούργημα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Νά ‘ταν οι κάμποι θάλασσες
Και τα βουνά ποτάμια
Να πνίγονταν ο Τάταρης
Που φέρνει τα φιρμάνια
(Αληπασαλίδικο Ιωαννίνων)

Δεν ξέρουμε πόσο προληπτικός είναι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και «άνθρωπος που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη», Αλέξης  Αλεξίου. Εμείς θα του συνιστούσαμε πάντως, κάθε φορά που βλέπει την «Κόντρα» ν’ ασχολείται με τα κατορθώματά του, να κάνει κάνα ευχέλαιο, κάνα ξεμάτιασμα, έστω κάνα βουντού. Γιατί συνήθως, μετά το δημοσίευμα, ακολουθούν τα χειρότερα για τον ίδιο και την παρέα του.

Γράψαμε την περασμένη Πέμπτη (δείτε εδώ) ότι ο Αλεξίου καλεί σε απολογία μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με την κατηγορία ότι αναφέρθηκαν στις αρχές για ζητήματα του σωματείου. Και σχολιάζαμε: «Οταν [τα μέλη ενός σωματείου] διαπιστώνουν ότι καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά από το σωματείο, έχουν υποχρέωση να προσφύγουν στις αρχές. Κι όταν ο αρμόδιος υφυπουργός Βασιλειάδης στέλνει την υπόθεση στον εισαγγελέα, ο οποίος παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση, οι εξεταζόμενοι θα έπρεπε να εξηγήσουν τι έγιναν τα δέκα εκατομμύρια και όχι να απειλούν με διαγραφή εκείνους που κατήγγειλαν τη λοβιτούρα».

Τι ήταν να το γράψουμε; Την επομένη κιόλας, έγινε γνωστό ότι από τις 17 Μάη ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι έχουν… αλλάξει πίστα. Δε βρίσκονται πλέον στο στάδιο των προκαταρκτικώς εξεταζόμενων, αλλά στο στάδιο των κατηγορούμενων για απιστία στην κακουργηματική της μορφή.

Κάποιος από τους Κοντονή, Συνοδινό, Βασιλειάδη (υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Αθλητισμού) έστειλε στον εισαγγελέα την αναφορά που είχαν συντάξει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οικονομικές ατασθαλίες από το ΔΣ του σωματείου τους. Ενώ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εισέπραξε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο Μελισσανίδης είχε ρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα στη Γ’ Εθνική (για να την πάρει μετά «καθαρή»), δεν πλήρωνε τα ενοίκια των γραφείων της και τους εργαζόμενους σ’ αυτά! Ενα ιστορικό γι’ αυτή την όζουσα ιστορία, με αποκάλυψη και παρασκηνίου, έδωσε πριν από μερικούς μήνες η Ανεξάρτητη Ενωση Φίλων ΑΕΚ (εμείς τη διαβάσαμε στο https://aekwatch.gr/κείμενα-παρατηρητηρίου/item/1015-γιατί-δεν-πληρώνει-τους-εργαζόμενους-η-αεκ-τι-έγιναν-τα-ποσά-που-εισέπραξε-το-2013-2014).

Κάποιος από αυτούς που πέρασαν από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, λοιπόν, έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον/στην Πταισματοδίκη Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας, η προκαταρκτική εξέταση διήρκεσε περίπου ένα πεντάμηνο, προφανώς ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι του ΔΣ της Ερασιτεχνικής (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τον Ιούνη του 2013 μέχρι τον Ιούνη του 2014) έδωσαν τις εξηγήσεις τους (απολογία), η δικογραφία επέστρεψε στον εισαγγελέα κι αυτός –αντί να τη βάλει στο αρχείο παραδίδοντας άσπιλους και αμόλυντους στην κοινωνία αυτούς τους αδάμαντες, που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος τα υψηλά ιδανικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού- άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην κακουργηματική της μορφή, από κοινού κατ’ εξακολούθηση (αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί την κάνανε τη «δουλειά» και ότι η «δουλειά» κράτησε καιρό) και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι απολογητικές καταθέσεις ή τα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν οι 20 κατηγορούμενοι δεν έπεισαν τον εισαγγελέα για το αβάσιμο των σε βάρος τους καταγγελιών. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και τους άσκησε ποινική δίωξη. Κι όπως το κόβουμε το πράγμα, όταν ολοκληρωθεί και η τακτική ανάκριση, θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων. Δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία της ανάκρισης, διότι όλη η υπόθεση συνοψίζεται στο… γιωργάκειον ερώτημα: «πού πήγαν τα λεφτά;». Αν ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι είχαν πειστικές απαντήσεις, θα τις είχαν δώσει στην προκαταρκτική εξέταση και δε θα ήταν τώρα κατηγορούμενοι.

Δε θα πρέπει να μπερδεύουμε το ποινικό αδίκημα της απιστίας (άρθρο 390 Ποινικού Κώδικα) με την απιστία μεταξύ ζευγαριών (αν και στην περίπτωσή μας ταιριάζουν και τα δύο: απιστία απέναντι στην «αγαπημένη τους» ομάδα και απιστία στα οικονομικά του σωματείου). Οταν κάποιος διαχειρίζεται την περίουσία ενός άλλου και εν γνώσει του προκαλεί βλάβη σ’ αυτήν (λαμογιά το λέει ο λαός), διαπράττει απιστία, η οποία είναι πλημμέλημα μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, ενώ πάνω απ’ αυτό το ποσό γίνεται κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη από πέντε μέχρι δέκα χρόνια. Επειδή τα 10 εκατομμύρια είναι ποσό πολλαπλάσιο των 30.000 ευρώ, όπως αντιλαμβάνεστε, η επαπειλούμενη εν προκειμένω ποινή πιάνει ταβάνι (10 χρόνια).

Περιττεύει να πούμε ότι οι κατηγορούμενοι Αλεξίου και σία είναι οι ίδιοι που προώθησαν την επαίσχυντη και παράνομη σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ (της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» της οικογένειας Μελισσανίδη.

Οι δυο αυτές υποθέσεις (εξαφάνιση 10 εκατ. ευρώ και παράνομη παραχώρηση του οικοπέδου) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενδιαφέρει και το δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδίας και κατά του παράνομου παραχωρητήριου, γιατί πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που δρούν παράνομα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο. Ενδιαφέρει όμως και το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία), που έχουν την εκκρεμότητα της νομιμοποίησης ή της απόρριψης της παράνομης σύμβασης.

ΥΓ1. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ, που στο πληροφοριακό σύστημα του ΔΣΑ (δείτε τη φωτογραφία) αναφέρονται με τα αρχικά τους είναι με αλφαβητική σειρά οι Αλεξίου, Ασλανίδης, Αγγελόπουλος, Βάσιος, Γεωργατζόγλου, Δεληβελιώτης, Κατσαδήμας, Καρέρ, Κοτσάτος, Λαζόπουλος, Μπέρκοβιτς, Μάρκου, Ντικιάδης, Ντόνας, Νταγιάκος, Ποτού, Παπαϊωάννου, Χηνάς, Χατζηκομνηνός, Χατζηπαντελής.

ΥΓ2. Το τετράστιχο της εισαγωγής, παρμένο από παραδοσιακό θρήνο των Ιωαννίνων, της κατηγορίας των αληπασαλίδικων τραγουδιών, ετέθη εν είδει έμμετρης… αυτοκριτικής για τα… κακά νέα που είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώνουμε.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου