.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

4ημερο κινητοποιήσεων από τις 19-5-17 και στο δήμο μας από τους εργαζόμενους σε αυτόνΣας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί προχωρήσαμε σε κατάληψη του Δημαρχείου, αποχή απο όλες τις εργασίες και συγκέντρωση με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τους συμβασιούχους και την απόφαση του υπουργού παιδείας Γαβρόγλου σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς. βασικό αίτημα τον κινητοποιήσεων είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου γιατι χωρίς τους συμβασιούχους δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι και η ακύρωση της απόφασης του υπουργού παιδείας γιατί επι της ουσίας δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Σας αποστέλλουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται με αποχή απο τις εργασίες του Σ/Κ και 48ωρη την Δευτέρα Τρίτη 22 & 23/5 αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την προηγουμένη βδομάδα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε σε μια απόφαση-κόλαφο για τους συναδέλφους συμβασιούχους .

Έβγαλε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων. Καλεί τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής. Και το ωραιότερο, καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έλαβαν από την παράταση και μετά. 

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν στους δήμους με παράταση για μεγαλύτερο διάστημα των 24 μηνών.


Δυστυχώς το συμπέρασμα που βγαίνει είναι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη είναι πλήρως υποταγμένη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που επιζητούν είναι να πάρουν τη συναίνεσή μας, τη συγκατάθεσή μας για τη νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Το θράσος περισσεύει αφού προβάλλουν την ανάγκη να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση με τους θεσμούς και μετά αφήνουν ένα παράθυρο για το πώς θα “τακτοποιηθεί” ένα κομμάτι που είναι “μακροχρόνιοι” συμβασιούχοι. Αποκρύπτουν από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει απολύσεις.

O σκοπός και ο στόχος τους, είναι το πώς θα μειώσουν το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, θέλουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ουσιαστικά προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Σύμφωνα με δήλωση της υπουργούΓεροβασίλη :κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δοθούν στους επιχειρηματίες η καθαριότητα, η φύλαξη, αλλά και η σίτιση. Γι’ αυτό και έχει μείνει ανέγγιχτη όλη η αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην ίδια λογική κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων. Συναγωνίζονται με την κυβέρνηση στο ποιος θα υλοποιήσει πιο άμεσα την αντεργατική πολιτική. Παρέα με την κυβέρνηση κατάντησαν τους δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς λεηλατώντας ότι απέμεινε από το λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Απαιτούμε να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους. Εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητέ γονέα, πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας και να κατανοήσετε γιατί αυτές οι πρακτικές καταφέρνουν να οδηγούν σε απόγνωση τόσο τους εργαζόμενους όσο και τον κάθε πολίτη – εν προκειμένω τους γονείς – οι οποίοι εν μέσω καταστροφής αναζητούν και απαιτούν εναγωνίως μια σταθερότητα ή μια λύση για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να εξαγγείλει την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία έχει ανοίξει επικίνδυνα παιχνίδια για το μέλλον των εργαζόμενων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όσο και για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς. Δεν λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν παιδιά, γονείς και εργαζόμενους τόσα χρόνια. 

 Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί στην υπονόμευση και τελικά στην διάλυση του θεσμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και αφήνει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών.  

Σύμφωνα με την ομοσπονδία η κίνηση της κυβέρνησης θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005, με συμβάσεις που θα ανανεώνοντανέως το 2020 μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή). Επίσης, στους Παιδικούς Σταθμούς εργάζεται βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας με πλήρες, καθημερινό ωράριο, το οποίο διασφαλίζει την καθαριότητα και υγιεινή των χώρων και προσωπικό εξειδικευμένο για την παρασκευή των γευμάτων και την σίτιση των παιδιών. Έχουν ολοήμερη καθημερινή λειτουργία από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα επί έντεκα (11) μήνες το χρόνο.  

Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης, υπό το προοδευτικό κάλυμμα της υποχρεωτικής ένταξης στα νηπιαγωγεία. Στην ουσία βάζει «ταφόπλακα» στη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών, οδηγώντας παράλληλα σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Γνωρίζει ότι η εφαρμογή της «μεταρρύθμισης» είναι αδύνατη, οι περικοπές και τα πλαίσια των μνημονίων το εξασφαλίζουν αυτό, καθώς στα δημόσια σχολεία δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υποδοχή των χιλιάδων παιδιών, ούτε επαρκές εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές.  

Με αυτό τον τρόπο είναι προφανές ότι ανοίγει το δρόμο για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Αντί η κυβέρνηση να στηρίζει την Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία «σπρώχνει» τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση και δεν απαντάει ούτε στο χρόνιο αίτημα για 2χρονη προσχολική αγωγή αλλά ούτε και στην ανάγκη της ενιαίας προσχολικής αγωγής. Όλη η κίνηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο, των “ματωμένων” πλεονασμάτων της νέας συμφωνίας με τους δανειστές και της πολιτικής των μνημονίων.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου