.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Στουρνάρας – Τσίπρας ζήλεψαν τον Ερντογάν. Των Λ. Βατικιώτη & Θ. Σκαμνάκη

Σε απροκάλυπτη λογοκρισία αστυνομικού κράτους που θυμίζει τα «κατορθώματα» του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία παραπέμπει η ποινική δίωξη κατά 10 προσώπων, την οποία άσκησε η εισαγγελία Αθηνών και η σύλληψη ενός δημοσιογράφου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Μαΐου, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ακόμη ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Αφορμή στάθηκε ο σχολιασμός της απόπειρας κατά του δοτού «πρωθυπουργού» Λ. Παπαδήμου στις 25 Μαΐου. Την όλη δε διαδικασία την κάνει ακόμη πιο προκλητική το γεγονός ότι κινήθηκε κατόπιν έγκλησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος παρέδωσε στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα στοιχεία χρηστών που στράφηκαν εναντίον του με αναρτήσεις σε Μέσα δικτύωσης.


Η χρήση από το κράτος πρακτικών Μεγάλου Αδελφού προετοιμάστηκε τις προηγούμενες μέρες εντατικά μέσα από αρθρογραφία, τηλεοπτικές «αναλύσεις» και αναρτήσεις που υποδείκνυαν ως υπαίτιους της βομβιστικής επίθεσης το κίνημα και όσους καταδίκαζαν και αντιπάλευαν την «τραπεζοκρατία».

Στόχος τους να αγιοποιήσουν τον δοτό «πρωθυπουργό» Λ. Παπαδήμο και να συγκαλύψουν τα εγκλήματα που συνόδευσαν την κυβέρνηση ντροπής της οποίας ηγείτο, ανατρέποντας πρώτα μια εκλεγμένη κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της ηγεσίας της ΕΕ, κι η οποία έφερε την ευθύνη για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους το Φεβρουάριο του 2012. Η οποία αναδιάρθρωση σχεδιάστηκε κατά παραγγελία της διεθνούς της τραπεζικής τοκογλυφίας, γι’ αυτό και υλοποιήθηκε στις λεπτομέρειές της από την ηγεσία του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής, που εκείνες τις ημέρες είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Μια αναδιάρθρωση που προκάλεσε την καταστροφή χιλιάδων μικροομολογιούχων οι οποίοι είδαν τις τοποθετήσεις τους να εξανεμίζονται. Καθόλου τυχαίες δεν ήσαν οι 17 αυτοκτονίες μικροομολογιούχων. Το θέμα όμως, όπως και οι αυτοκτονίες, ποτέ δεν αναφέρθηκε από τις «ειδήσεις», κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησης!
Μια αναδιάρθρωση που συνοδεύτηκε από τους απαρέγκλιτους όρους του δεύτερου μνημονίου για οριζόντια μείωση μισθών και ημερομισθίων, μαζικό ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και βαθιές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Αυτή η βία φυσικά ήταν αναγκαιότητα και μονόδρομος!
Μια αναδιάρθρωση τέλος, που αν και ήταν η μεγαλύτερη της ιστορίας, εξακολουθεί να διατηρεί την Ελλάδα αλυσοδεμένη στα δεσμά του χρέους. Γι’ αυτό άλλωστε και σχεδιάστηκε: για να θωρακίσει περαιτέρω το δημόσιο χρέος μετατρέποντάς το από ιδιωτικό σε επίσημο-κρατικό. Γι’ αυτό και εκλήθη να την υλοποιήσει ένας εκλεκτός της ΕΚΤ: Ο Λ. Παπαδήμος…

Το κυνήγι μαγισσών που υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την Ελληνική Αστυνομία είναι η άλλη όψη της δικτατορίας του χρήματος και της ΕΕ, η οποία εκφράζεται μέσα από ανεξέλεγκτους και χρυσοπληρωμένους μανδαρίνους, όπως ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας. 

Ένα πρόσωπο που δικαίως συγκέντρωνε την οργή ακόμη και του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι δοτός, δε λογοδοτεί πουθενά και κατ’ επανάληψη έχει καταφερθεί εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης, υλοποιώντας εντολές διεθνών και εγχώριων μηχανισμών. Παραμονές μάλιστα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 ο Γ. Στουρνάρας απεργαζόταν σχέδια ακύρωσης του «Όχι». Μέχρι που τον πρόλαβε ο Τσίπρας…

Οι τελευταίοι επομένως που μπορούν να επικαλούνται τη δημοκρατία και τους θεσμούς είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες και η ολιγαρχία του χρήματος που εκπροσωπούν, οι οποίοι κατ’ επανάληψη βίασαν τη δημοκρατία και τους θεσμούς, σε κοινή μάλιστα θέα και υπό τις επευφημίες του φιλελευθεριάτου που τώρα εμφανίζεται ως τιμητής τους! Σήμερα μάλιστα δικαιολογούν την ποινικοποίηση του σχολιασμού στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αιδώς Αργείοι…

Παρόλα αυτά η αναγκαία ήττα και συντριβή των πολιτικών που εκφράζουν Παπαδήμος και Στουρνάρας είναι υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αν σήμερα συνεχίζουν να απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια και να παραμένουν στη θέση τους αποφασίζοντας για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων συμβαίνει εξ αιτίας της ήττας που δέχθηκε το κίνημα της περιόδου 2010-2012 που στο στόχαστρό του έβαλε την αστική πολιτική κι όχι τους φορείς της οι οποίοι όπως έχει αποδειχθεί στην ιστορία είναι εύκολα αναλώσιμοι και γρήγορα αντικαταστάσιμοι από το κράτος. Αρκεί μια ματιά στο θλιβερό σημερινό υπουργικό συμβούλιο… Το κενό των μαζικών αγώνων δεν καλύπτεται από την ατομική βία που αξιοποιείται πάντα από το κράτος για να οργανώσει την αντεπίθεσή του, σε μια περίοδο μάλιστα υποχώρησης των αγώνων.

Τούτων δοθέντων η ανασυγκρότηση και η αντεπίθεση του κινήματος αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα όπως και η ανάδειξη της σημασίας της υπεράσπισης της δημοκρατίας προκειμένου το τσάκισμα του σάπιου καθεστώτος, που έχει ως μαριονέτες πρώην και νυν κεντρικούς τραπεζίτες, να γίνει υπόθεση της πλειοψηφίας.

Κυρίως για να είναι συντριπτικό κι αμείλικτο, οριστικό και αμετάκλητο!

πηγή: kommon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου