.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της ομιλίας του Υπουργού Υγείας Ξανθού στη Γκράβα


Τη Δευτέρα 21/5/2017 πληροφορηθήκαμε για επικείμενη εκδήλωση-ομιλία του Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ξανθού, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου στη Γκράβα. Παρόλο που η εκδήλωση ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, η αντίδρασή μας ήταν άμεση πραγματοποιώντας παρέμβαση με σκοπό την ακύρωση της ομιλίας.

Μόλις τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν την παρουσία των 20κάτι συντρόφων/συντροφισσών, κινήθηκαν επιθετικά με στόχο την εκδίωξή μας από το χώρο. Εμείς παραμείναμε στο χώρο για 2μιση ώρες κρατώντας αναρτημένο το πανό μας, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα. Τελικά, με 2 ώρες καθυστέρηση ο Υπουργός εισήλθε όπως-όπως στην αίθουσα, λουσμένος από γιουχαϊσματα.

Τα κομματόσκυλα εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή προσπάθησαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας του Υπουργού τους σχηματίζοντας αλυσίδες, ενώ σε συνέχεια της γενικότερης προκλητικής τους στάσης δε δίστασαν να χειροδικήσουν σε συντρόφισσες και συντρόφους. Παρόλη την αυτοσυγκράτηση που επιδείξαμε σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Στη συνέχεια και αφού κρίναμε ότι η παρέμβασή μας έπρεπε να ολοκληρωθεί, αποχωρήσαμε συντεταγμένα.

Οι απολογητές των μνημονίων που υποτιμούν τις ζωές μας λεηλατώντας τα κοινωνικά αγαθά, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και διαλύοντας το ασφαλιστικό. Αυτοί που ξεπλένουν τους φασίστες, στοιβάζουν μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που καταστέλουν κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Αυτοί που εκκενώνουν καταλήψεις και εισβάλουν σε αυτοοργανωμένους χώρους, που ζητούν δηλώσεις μετάνοιας από πολιτικούς κρατούμενους. Είναι οι ίδιοι που δε διστάζουν να δώσουν βορά ολόκληρες περιοχές στις ορέξεις κεφαλαίου (Ελληνικό, Σκουριές, Ν.Φιλαδέλφεια, Γουδί). Όλοι αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να διοργανώνουν τις κομματικές τους φιέστες χωρίς να συναντούν αντιδράσεις. Είναι γελασμένοι. Εμείς δε σκοπεύουμε να τους χαρίσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου στις γειτονιές μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


αναρχικές- αναρχικοί
αντεξουσιαστές- αντεξουσιάστριες
κομμουνίστριες- κομμουνιστές
σύντροφοι- συντρόφισσες





συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης:

- Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

- Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές


- Πίσω απ'τα μνημόνια το ξέρουμε καλά, παίζουνε κρυφτό τα ντόπια αφεντικά


- Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο


- Μίσος ταξικό ξεφτίλες πατριώτες, στην εθνική ανάπτυξη είμαστε προδότες


- Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες και στ' αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες


- Το μίσος μεγαλώνει όσο περνούν οι μέρες, αλήτες λέρες, εργατοπατέρες

- Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνάτό!


πηγή: athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου