.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κανένα πιστοποιητικό οδύνης - αντίσταση στην προληπτική δίωξη της ελεύθερης έκφρασης


Τα τελευταία 24ωρα, μετά το περιστατικό Παπαδήμου, το αστικό σύστημα ξαναζέστανε για πολλοστή φορά το χιλιοπαιγμένο «καταδικάζεις τη βία;» στον φούρνο των μιντιακών μικροκυμάτων. Το έργο ξεκίνησε με απαίτηση πιστοποιητικών οδύνης για την επίθεση ενάντια στον –κατά την δική τους έκφραση- «καλύτερο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο» και έφτασε ως την παραγγελία «διερεύνησης αναρτήσεων» στα κοινωνικά δίκτυα για τον –κατά τη γνώμη τους- «καλύτερο τραπεζίτη» Γ. Στουρνάρα.

Δηλαδή προληπτική έρευνα και απειλές διώξεων λόγω έκφρασης άποψης!

Δεν φτάνει να διαχωρίζεται κανείς από πράξεις ατομικής βίας, πρέπει και να λυπάται για τον δοτό πρωθυπουργό και να αγαπάς τον κεντρικό τραπεζίτη και πρώην υπουργό οικονομικών, μαζί με όλο τον εσμό των μνημονιακών κομμάτων που διαλύουν μια ολόκληρη χώρα!


Όλοι αυτοί οι διάπυροι υπερασπιστές της «ανθρώπινης ζωής»,  δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για το εργατικό ατύχημα στον Ασπρόπυργο, για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, για τις εκατοντάδες χιλιάδες σακαταμένες ζωές των μνημονίων.

Όλοι αυτοί οι διάπυροι υπερασπιστές της «ανθρώπινης ζωής» στηρίζουν με τον πιο γλοιώδη τρόπο την βάρβαρη αυτή πολιτική, και σήμερα  βρίσκουν απλά αφορμή για να επιβάλλουν την ιδεολογική τους τρομοκρατία, την σιωπή, να χτυπήσουν  εν της γενέσει του το νέο κύμα αντιστάσεων που φουντώνει ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, ενάντια σε παλιούς και νέους μνημονιακούς.

Όλοι αυτοί οι διάπυροι υπερασπιστές της «ανθρώπινης ζωής», από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ενοχλούνται από το ότι η Χρυσή Αυγή ανενόχλητη σπέρνει το μίσος απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες και ήδη στην Γκορυτσά Ασπροπύργου νέα πογκρόμ στήνονται, την ίδια στιγμή που σέρνει την ΠΟΣΠΕΡΤ στα δικαστήρια γιατί οι εργαζόμενοι πήραν την ευθύνη να μην μεταδίδονται από την ΕΡΤ κηρύγματα μίσους!

Στο ίδιο σκηνικό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Γ. Στουρνάρα να κάνει αναφορά στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Ν. Τόσκα για 10 προφίλ χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ν. Τόσκας ασμένως έστειλε την υπόθεση στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο εισαγγελέας ζήτησε την διερεύνησή τους, αποδεικνύοντας ότι το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία αναζητούν τα νέα «εγκλήματα» της σκέψης, αναζητούν προληπτικούς τρόπους για να καταπνίξουν αυτό που τους φοβίζει: την οργή του εργαζόμενου λαού εναντίον τους.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε αυτό το δυστοπικό σκηνικό ανελέητης επίθεσης του Κράτους και του Κεφαλαίου, εννοείται ότι θα καταδικάσουμε τη βία. Θα καταδικάσουμε τη βία απέναντι στους εργαζομένους, στους ανέργους, τους επισφαλώς και μερικώς απασχολούμενους, στους πρόσφυγες και σε κάθε θύμα των πολιτικών τους.

Ασφαλώς θα ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και θα σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο και τρόπο, στους προαναφερθέντες εργάτες και σε κάθε εργάτη που αναλώνει και τη ζωή του για τα κέρδη τους.
Νέα ιδιώνυμα και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης δεν δίνουμε. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης και της σκέψης.

Έφτιαξαν μια «δημοκρατία» που μας εξοβελίζει στο κοινωνικό περιθώριο, μας γεμίζει με στερήσεις και υποχρεώσεις με αναμνήσεις αλλοτινών δικαιωμάτων, παλεύουμε για τη μόνη αληθινή δημοκρατία μας, που δε τους χωρά.

πηγή: antarsya.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου