.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Περισσός στηρίζει Μελισσανίδη!

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»
 
Από τον τίτλο ακόμα του δημοσιεύματος στον «Ριζοσπάστη» μπήκε η σφραγίδα των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε δυο άκρα: «Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ και την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια». Στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει κάποια «αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση» ή υπάρχει μια δράκα τραμπούκων, οργανωμένη κατά τα πρότυπα της μοναρχοφασιστικής «Καρφίτσας», η οποία προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο σε όποιον αντιτίθεται στο καταστροφικό σχέδιο του Μελισσανίδη;

«Η διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και το δήμο της Φιλαδέλφειας δεν μπορεί να χτίζεται με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου, αλλά είναι ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανάμεσα στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αυτά της αστικής τάξης και ορισμένων ανώτερων μεσαίων στρωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Βόρειου Τομέα Αττικής του Περισσού. Καμιά αντίρρηση για τη διαχωριστική γραμμή, όμως εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Εχουμε ένα καταστροφικό σχέδιο ενός καπιταλιστή, στο οποίο αντιδρούν άνθρωποι από τα εργαζόμενα στρώματα και τη νεολαία (δεν είδαμε κανέναν μεγαλοκαπιταλιστή της περιοχής να συμμετέχει στη Στρούγκα!), στους οποίους επιτίθεται ο «ιδιωτικός στρατός» του καπιταλιστή.


Κλείνοντας τα μάτια σ’ αυτή την πραγματικότητα, ο Περισσός «βλέπει» «μια αντιπαράθεση που θεωρούμε ότι αποπροσανατολίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα», η οποία αναπτύσσεται «με αφορμή ορισμένες εξελίξεις γύρω από το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ».

Συμπέρασμα: κακώς υπάρχουν αντιδράσεις στα σχέδια του Μελισσανίδη, γιατί αυτές λειτουργούν αποπροσανατολιστικά! Εχει και θέση για το γήπεδο ο Περισσός, την οποία λέει ότι διατύπωσε «από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα». Ποια είναι αυτή; «Να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από το 1924 και η κατασκευή του να είναι σύμφωνη με τις περιβαλλοντολογικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Διαφωνούμε όμως να χτίζονται γήπεδα για τις ΠΑΕ με κρατικό χρήμα και η ιδιοκτησία να ανήκει στους επιχειρηματίες και τις εταιρίες τους».

Και τι γίνεται από το 2014 μέχρι σήμερα; Αρπάχτηκαν έξι στρέμματα άλσους και «κόλλησαν» στο οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1934. Αρπάχτηκε και το οικόπεδο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και παραχωρήθηκε στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» του Μελισσανίδη. Κι αν τα έξι στρέμματα άλσους αρπάχτηκαν με νόμο που ψήφισε η Βουλή και αργότερα έκρινε συνταγματικό το ΣτΕ, η παραχώρηση του οικοπέδου στην εταιρία του Μελισσανίδη έγινε με εντελώς παράνομες διαδικασίες, που μόνο χάρη στον αγώνα που δίνεται τόσο καιρό τώρα δεν ολοκληρώθηκαν αλλά είναι ακόμα υπό εκκρεμότητα.

Για τον Περισσό όλ’ αυτά είναι σαν να μην υπάρχουν. Αποφεύγει να πάρει θέση, γιατί -όπως ξεδιάντροπα γράφει στην ανακοίνωσή του- «είναι λογικό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία να μη θεωρούν μείζον ζήτημα το του γηπέδου. Σίγουρα έχουν άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα να τους απασχολούν, όπως η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η νέα μείωση στο αφορολόγητο των εργατοϋπαλλήλων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»!

Αφού, λοιπόν, υπάρχουν άλλα «πιο σοβαρά προβλήματα», δε χρειάζεται ν’ ασχολούμαστε με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Και προφανώς, το ίδιο ισχύει για τους κατοίκους της Χαλκιδικής που τόσα χρόνια ματώνουν για ν’ αποτρέψουν το καταστροφικό σχέδιο των χρυσοθήρων, για όσους αντιστέκονται στην καταστροφή του πάρκου Γουδή, για τους δασολόγους που προσπαθούν ν’ αποτρέψουν τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών στην περιοχή Ελληνικού-Αγίου Κοσμά ή στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Οταν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε Μνημόνια, τι να καθόμαστε ν’ ασχολούμαστε με την καταστροφή των δασών. Τσιμέντο να γίνουν. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται και «οπαδικοί στρατοί» και υπάρχει κίνδυνος να χτιστεί «διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και στο δήμο της Φιλαδέλφειας με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου».

Πίσω απ’ αυτή την τάχαμου αγωνιστική φρασεολογία κρύβεται η στήριξη των σχεδίων του Μελισσανίδη. Οσοι αντιτίθενται στην καταστροφή καλούνται να τα παρατήσουν και να ασχοληθούν με τα «πιο σοβαρά προβλήματα».

Φυσικά, ο Περισσός δε θα μπορούσε παρά να δηλώσει ότι «είμαστε αντίθετοι με πρακτικές χουλιγκανισμού και καταδικάζουμε κάθε επίθεση απέναντι σε εκδηλώσεις πολιτικών παρατάξεων, φορέων, κατοίκων κ.λπ. που διατυπώνουν διαφορετική -αντίθετη γνώμη για το θέμα του γηπέδου». Απ’ αυτή την άποψη, δε διαφέρει σε τίποτα από τον Φλαμπουράρη, που επίσης δήλωσε αντίθετος στους τραμπουκισμούς, την ίδια στιγμή που λειτουργεί σαν υπηρεσία προώθησης του σχεδίου Μελισσανίδη.

Η ανακοίνωση του Περισσού ολοκληρώνεται με δυο παραγράφους αγωνιστικών καλεσμάτων προς τους εργαζόμενους που πρέπει «να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική», και να επιλέξουν τη «συνολική αμφισβήτηση του δρόμου ανάπτυξης με οδηγό το κέρδος». Για την… ταμπακιέρα, για το καταστροφικό σχέδιο του Μελισσανίδη, ούτε λέξη!

Ψηφοθηρία στους οπαδούς της ΑΕΚ; Θα λέγαμε ναι, αν δεν υπήρχε το προηγούμενο του Βασιλόπουλου και της Δούρου, που κέρδισαν στις εκλογές παρά το λυσσαλέο πόλεμο που τους έκαναν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη. Εχει αποδειχτεί ότι το γλείψιμο των ποδοσφαιρικών ομάδων δε φέρνει ψήφους. Ούτε διώχνει ψήφους ο πόλεμος ενάντια στα αφεντικά των ομάδων. Ελάχιστοι ψηφίζουν με ποδοσφαιρικά οπαδικά κριτήρια. Αυτό το ‘χουν καημό και οι πιο «ούγκανοι» των οπαδών, που θα ήθελαν όλοι να ψηφίζουν με οπαδικά κριτήρια. Επομένως, αλλού πρέπει ν’ αναζητήσουμε τα αίτια γι’ αυτή την αισχρή στάση του Περισσού, που αρνήθηκε να συνδράμει τον αγώνα που δίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις λιγοστές έστω δυνάμεις του στην περιοχή. Πρέπει να έχει πολύ ισχυρές «δημόσιες σχέσεις» ο Μελισσανίδης (ο νοών νοείτω).


Αλά καρτ αλήθεια και δεοντολογία;


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εξέφρασε τη στήριξή του στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Αγγελίδη, που δέχτηκε επίθεση από την αντιπολίτευση για ένα σχόλιό του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Υπήρξε ένα προβληματάκι, βέβαια, με τη συγκυβέρνηση, που επίσης υπερασπίστηκε τον Αγγελίδη, όμως το ΠΑΜΕ το ξεπέρασε καταγγέλλοντας ως «υποκριτικές τις «ευαισθησίες» της συγκυβέρνησης για το θέμα», η οποία συγκυβέρνηση «απλά πήρε πάσα από τη ΝΔ για να στήσουν άλλον ένα δικομματικό καβγά, ώστε να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση».

«Οι ταξικές δυνάμεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον συνάδελφο και κάθε συνάδελφο που υπηρετεί την αλήθεια στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας» καταλήγει η ανακοίνωση! Μιλάμε για τον άνθρωπο που διατηρεί και προσωπικό διαδικτυακό «μαγαζί» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΑΕΚ LIVE». Που είναι ένας απ’ αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση του σχεδίου Μελισσανίδη, επιδιδόμενος σε ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον όσων αντιτίθενται σ’ αυτό το πλιάτσικο. Ακόμα και παραγόντων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που σχετικά πρόσφατα, από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης, έκανε πλάτες στον project manager του Μελισσανίδη και εξαπέλυε διαρκείς επιθέσεις (εν είδει κιτρινόμαυρου ιεροεξεταστή) ενάντια στο δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, χωρίς να κρατάει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα αντικειμενικότητας, θυμίζοντας έντονα τον Μαστοράκη στην περιβόητη εκπομπή της χουντικής τηλεόρασης με συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο το 1973.


Ο «κύριος» αυτός έχει το θράσος να δηλώνει «είμαι κομμουνιστής και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό» και την ίδια στιγμή να συμπληρώνει: «Το “πάνω από όλα η ΑΕΚ» δεν είναι κυρίες και κύριοι σύνθημα για να το γράφουμε. Είναι νόημα ζωής… Σε όσους θέλουν να μου βάλουν μια ταξική ταμπέλα πάνω από την ιδέα της ΑΕΚ παραθέτω τα παρακάτω άρθρα μου το τελευταίο διάστημα για να τους απογοητεύσω… Εύχομαι το σύνθημα “Η ΑΕΚ πάνω από όλα»… να γίνει πράξη ζωής για όλους»!

Οπως αντιλαμβάνεστε η αντικειμενικότητα τρέχει από τα μπατζάκια αυτού του κυρίου, ενώ η υπεράσπιση της αλήθειας είναι έργο ζωής γι’ αυτόν. Το αποδεικνύει με τη διασάλπιση credo σαν κι αυτό που παραθέσαμε.

πηγή: vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου