.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Χούλιγκαν της ΑΕΚ έσπασαν τα τζάμια της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γεράσιμος Λιόντος




Από τότε που εμφανίστηκαν τα σχέδια για το ιδιωτικό γήπεδο που κατασκευάζεται στο χώρο που έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες της ΑΕΚ, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος μονομερούς εισαγόμενης βίας κυρίως εντός της πόλης. Ο τελευταίος ως αυτή τη στιγμή κρίκος στην αλυσίδα είναι εκτός πόλης. Συγκεκριμένα στα Σεπόλια, στη πολυκατοικία που μένει ο αγωνιστής δημοσιογράφος Γεράσιμος Λιόντος. Ο οποίος κάνει ερευνητική δημοσιογραφία κι όχι παπαγαλία διαρροών, δελτίων τύπου και… δημόσιες σχέσεις. Εκτός άλλων,  ασχολείται συστηματικά με το υπό ανέγερση ιδιωτικό γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Όλα τα βίαια γεγονότα είχαν στόχο:



  • Σε επίπεδο κινήματος να ματαιώσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των κατοίκων, και να φιμώσουν συλλογικότητες.
  • Σε επίπεδο θεσμών όπως ο δήμος να αποτρέψουν τη λήψη αποφάσεων ή να επιβάλλουν το περιεχόμενο τους.
  • Σε επίπεδο προσώπων να τρομοκρατήσουν αγωνιστές ή αιρετούς.
  • Σε επίπεδο κοινωνίας να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να τρομοκρατήσουν του κατοίκους.


Όλες οι επιχειρήσεις τους απότυχαν. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, που νομίζουν πως θα τρομοκρατήσουν το Γεράσιμο Λιόντο. Που νομίζουν ότι μέσω αυτού, θα τρομοκρατήσουν άλλους...

Σε όλα αυτά υπάρχει ένα γιατί. Γιατί το Λιόντο; Γιατί τώρα κι όχι άλλοτε; Γιατί αφού έχουν θωρακισμένη οικοδομική άδεια κι ανεμπόδιστα χτίζουν νόμιμα όπως ισχυρίζονται;

Γιατί απλούστατα το κέντρο που αποφασίζει, γνωρίζει πως η άδεια είναι τόσο διάτρητη, και μπορεί να πέσει σε κάθε προσφυγή!

Τρομοκρατούν λοιπόν γιατί οι ίδιοι είναι τρομοκρατημένοι. Τρομοκρατούν και γιατί χρειάζεται η προσοχή των οπαδών να αποσπαστεί από τα έργα, που προχωρούν με ρυθμό χελώνας, κι ως συνήθως πρέπει να κατασκευαστούν εχθροί που και καλά εμποδίζουν το έργο.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ και της Συριζαίικης μνημονιακής περιφέρειας της (α)Ρένας Δούρου, που κραυγαλέα στηρίζουν με τις επιλογές, ή κατά περίπτωση με την αδράνεια τους το έγκλημα που επιχειρείται στη πόλη μας, είναι τεράστιες. Γιατί αυτοί με σειρά πράξεων έχουν επιτρέψει να συμβούν αδιανόητα στη δημόσια διοίκηση, και να έχει εκδοθεί άδεια που δε θα εκδιδόταν ποτέ για κανένα άλλο ιδιώτη…

Αυτοί με τις πράξεις τους φουσκώνουν τα πανιά της βίας που απλώνεται σα γάγγραινα και πέρα από τα όρια του δήμου μας πλέον. 

Ακολουθεί η σχετική αναδημοσίευση από eksegersi.gr:



Χούλιγκαν της ΑΕΚ έσπασαν τα τζάμια της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γεράσιμος Λιόντος



Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα από τους γνωστούς μισθοφόρους χούλιγκαν του ιδιωτικού στρατού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, επέδραμε στα Σεπόλια και έσπασε τη τζαμαρία της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο σύντροφος Γεράσιμος Λιόντος, συντάκτης της «Κόντρας». Για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για την ταυτότητά τους, άφησαν την υπογραφή τους στους τοίχους της πολυκατοικίας και των διπλανών κτιρίων, με βρισιές ενάντια στον Γεράσιμο Λιόντο, «γήπεδο μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια», «Ορίτζιναλ 21» κτλ.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των ανθρώπων της γειτονιάς, τα θρασύδειλα ανθρωποειδή επέβαιναν σε καμιά εικοσαριά μηχανές και μηχανάκια (δικάβαλα) και έμειναν στο σημείο γύρω στα πέντε λεπτά. Ισα που να σπάσουν τη τζαμαρία της εισόδου και να γράψουν τις βρομιές τους στους γύρω τοίχους. Στη συνέχεια, αποχώρησαν με πομπή όχι μέσω της εθνικής οδού που βρίσκεται δίπλα, αλλά μέσω Σεπολίων (εθεάθησαν να ανεβαίνουν την Αγίου Μελετίου).

Περιττεύει να πούμε ότι πρόκειται για ενέργεια κατ’ εντολή. Κάποιος που γνώριζε τη διεύθυνση του Γερ. Λιόντου οργάνωσε την επιχείρηση και έστειλε το τραμπουκαριό να κάνει τον βανδαλισμό. Ολος ο κόσμος ξέρει ποιος δίνει τις εντολές και ποια είναι τα όργανά του που τις εκτελούν.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Τουλάχιστον από το 2014 (για να μην πάμε πιο πίσω στο χρόνο), ο ιδιωτικός στρατός των τραμπούκων προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αντιστεκόμενους κατοίκους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Με το γνωστό θρασύδειλο τρόπο (πάντοτε πολλοί εναντίον λίγων και πάντοτε με τις πλάτες της αστυνομίας) έχει τραυματίσει ανθρώπους, έχει διαλύσει πολιτικές εκδηλώσεις (από εκδηλώσεις του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας και Γύρω Περιοχών το 2014 μέχρι εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2017), έχει βανδαλίσει κοινωνικούς χώρους (έχουμε χάσει τον αριθμό πόσες φορές έχουν βανδαλίσει τη «Στρούγκα»), έχει διαλύσει δημοτικά συμβούλια, έχει επιτεθεί ακόμα και σε αιρετούς (κυνήγησαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας).

Μετά την υπό ανέγερση οικοδομή της συζύγου του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, στην οποία προκάλεσαν ζημιές πριν από μερικούς μήνες, σειρά είχε η πολυκατοικία όπου διαμένει ο συντάκτης της «Κόντρας», στοχοποιημένος με τον πιο επίσημο τρόπο από τα «υπαλληλικά» Μέσα που υποδαυλίζουν τις φασιστικού τύπου επιθέσεις και τους δίνουν κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο βανδαλισμό εφάρμοσαν τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης. Με τον σύντροφό μας «τα είχαν» και «τιμώρησαν» όλους τους κατοίκους μιας παλιάς εργατικής πολυκατοικίας σε μια περιοχή που δεν κατοικούν «προύχοντες» αλλά άνθρωποι της βιοπάλης. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν από το φτωχικό τους βαλάντιο τη ζημιά για κάτι στο οποίο δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή. Απλά, έτυχε να συγκατοικούν με τον συντάκτη της «Κόντρας»! Εδώ ισχύει, πράγματι, το «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ»!

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί, ότι και πάλι ο ιδιωτικός στρατός του γνωστού μεγαλοκαπιταλιστή είχε την πλήρη στήριξη της αστυνομίας, κινούμενος με όλη την άνεσή του. Λογικά, η μηχανοκίνητη συμμορία έφυγε από το ΟΑΚΑ αμέσως μόλις τελείωσε ο αγώνας χάντμπολ ΑΕΚ-Ολυμπιακού (οι ώρες ταιριάζουν). Από το Μαρούσι βρέθηκε στα Σεπόλια, έκανε με όλη της την άνεση τον βανδαλισμό και με όλη της την άνεση, επίσης, αποχώρησε και γύρισε στην Αθήνα. Δεν έκανε κάποια αιφνιδιαστική ενέργεια, οργανωμένη με συνωμοτικούς κανόνες, αλλά μια ενέργεια φόρα-παρτίδα.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να θυμηθούμε τι γίνεται όταν οργανώνεται κάποια μοτοπορεία από το αντικαπιταλιστικό κίνημα. Από τη στιγμή που ξεκινά μέχρι τη στιγμή που τελειώνει, συνοδεύεται από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα της αστυνομίας με διακριτικά, από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα με ασφαλίτες (χωρίς διακριτικά), ενώ ακολουθούν και κλούβες των ΜΑΤ. Υπάρχει περίπτωση μια ομάδα από είκοσι δικάβαλα μηχανάκια να έκανε όλη αυτή τη διαδρομή χωρίς να την πάρει είδηση η αστυνομία; Απλά, είχε υπάρξει προσυνεννόηση για το πού πάνε και τι σκοπεύουν να κάνουν. Και οι δυο πλευρές τήρησαν τη συμφωνία: οι τραμπούκοι έκαναν μόνο τον συγκεκριμένο βανδαλισμό (δε χτύπησαν π.χ. κάποιον «στόχο» του Ολυμπιακού, από τον οποίο η ΑΕΚ μόλις είχε ηττηθεί στο χάντμπολ, αλλά μόνο τη συγκεκριμένη πολυκατοικία) και η αστυνομία τους προσέφερε την ελευθερία να το κάνουν χωρίς να φοβούνται σύλληψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που συμβαίνει αυτό. Το 2014, πέρασαν ανάμεσα από τα ΜΑΤ για να επιτεθούν στους κατοίκους της Φιλαδέλφειας την ώρα που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται (δείτε εδώ). Στη συνέχεια, υπό τα αδιάφορα βλέμματα των ΜΑΤ, ασφαλιτών και αξιωματικών της αστυνομίας, διέρρηξαν τη «Στρούγκα», την βανδάλισαν και αποπειράθηκαν να την πυρπολήσουν. Το 2017, πάλι παρουσία αστυνομίας (και ΜΑΤ), επιτέθηκαν στον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ώρα που αποχωρούσε από την εκδήλωσή της. Πάλι το 2017, λίγο καιρό μετά, ενώ τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει στην αρχή της Δεκελείας τη διαδήλωση αλληλεγγύης στη «Στρούγκα», οι τραμπούκοι αλώνιζαν ελεύθερα τη Δεκελείας, βρίζοντας, ασχημονώντας, ακόμα και δέρνοντας κάποιους ανθρώπους που τους θεώρησαν «αλλόθρησκους» (δείτε εδώ).

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, όποιος κρίνει τα πράγματα σε βάθος δεν μπορεί να μη συμφωνήσει ότι πρόκειται καθαρά για κίνηση πανικού. Αυτοί που κινούν τα νήματα ξέρουν ότι έβγαλαν μια παράνομη και διάτρητη άδεια και –καταπώς το συνηθίζουν- ξαμολάνε τους άλογους τραμπούκους ενάντια στον «εχθρό», για να μην τους ζητήσουν οι οπαδοί λογαριασμό για τις δικές τους ευθύνες.

Τα ανθρωποειδή, φυσικά, δεν καταλαβαίνουν και πολλά (για να μην πούμε ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα).

Νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν αγωνιστές σαν τον Γεράσιμο Λιόντο! Ας ρωτήσουν να μάθουν…

Νομίζουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν τους αντιστεκόμενους στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκάνδαλο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν κατάφεραν τίποτα (πλέον, οι αντιστεκόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια ενός δήμου και απλώνονται σε όλο το λεκανοπέδιο, και πέρα απ’ αυτό). Γιατί να τα καταφέρουν τώρα;

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, λοιπόν, ότι δεν μας τρομάζουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

ΥΓ. Το πρωί του Σαββάτου, στις 11:30, κάποιος τηλεφώνησε στο κινητό του σ. Γεράσιμου Λιόντου από απόκρυψη (τόσο θαρραλέος!), για να τον… νουθετήσει. Δήλωσε ότι ήταν παρών στην επίθεση στην πολυκατοικία και ότι… συγκράτησε τους συν-χουλιγκάνους του να μην κάνουν χειρότερα! Τι θα έκαναν, δηλαδή, θα έβαζαν φωτιά στην πολυκατοικία να κάψουν τον κόσμο; Ο ίδιος δήλωσε… ιδεολόγος. Με αυτή του την ιδιότητα ζήτησε από τον Γερ. Λιόντο να μην κάνει καμιά ενέργεια ενάντια στην άδεια, γιατί θα πάθει χειρότερα!

Το καταθέτουμε κι αυτό, όχι γιατί φοβηθήκαμε από τις απειλές του… ιδεολόγου, αλλά για την πληρέστερη αποτύπωση του «κλίματος Παλέρμο».





7 σχόλια:

  1. Ποσο πιο βαθια στο ψεμμα θα βουλιαξετε ????? Ορφανα του Σταλιν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχουμε ξαναγράψει.Έχουμε πόλεμο. Απέναντι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα. Κυβέρνηση, οικονομικά συμφέροντα, τοπικοί υποστηριχτές. Αυτοί που κάνανε την επίθεση δεν είναι τίποτε άλλο από τα εντεταλμένα φασιστοειδή υποκείμενα του λαθρέμπορα επί πληρωμή. Που νομίζουν ότι με αυτές τις ενέργειες θα φοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν.Στην πραγματικότητα οι ενέργειες αυτές δείχνουν φόβο και πανικό. Ξέρουν ότι χάνουν.
    VINCENT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα παθαινουν οι υπαλληλοι του μαρινακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. vincent οταν βρεθεις θα δεις ποιοι ειναι οι φασιστες κωλοτρυπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόσεχε!!! γιατί σε γνωρίζουμε πολύ καλά & εσένα που έχεις αναλάβει να γράφεις-απειλές & την φασιστοπαρέα σου.
    Ενα απο τα ορφανά του Αρη Β. ( οχι του Βασιλόπουλου) του Βελουχιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι κατοικος φιλαδελφειας απογονος προσφυγων εργατης κι αεκτζης.Τα παραμυθια περι φασισταριων αφηστε τα γιατι δεν πειθουν ουτε νηπια.Ολη η ελλαδα ξερει ποιοι ειναι οι αεκτζηδες και ποσο αντιφασιστες ειναι.Μπορειτε αν τολματε θρασυδειλα υποκειμενα να ρωτησετε την πλειοψηφια των κατοικων αν θελει γηπεδο στη φιλαδελφεια η οχι.Δεν θα σκοτωσετε εσεις πληρωμενα υπαλληλακια του πρεζεμπορα την ομαδα συμβολο της προσφυγιας .Ως εδω οι εργασιες στο γηπεδο συνεχιζονται πυρετωδως τρωει πολυς κοσμος ψωμι και θα φανε ακομα περισσοτεροι εργατες που θα πιασουν δουλεια ενω εσεις τα παιρνετε λασπολογωντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΓΗΠΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΚΩΛΟΓΑΥΡΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή