.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Κοινοτική σύμβουλος της Ένωσης Δημοτών του Λύσσανδρου Γεωργαμλή κατά της υπογειοποίησης της Π. Κωνσταντίνου

Απόψε στην παραδοσιακή Ταβέρνα της Νέας Φιλαδέλφειας "Μίστερ Λουκιδέλης" μαζί με τους καλούς φίλους Βαγγέλη Μητσοτάκη, Βάσω Φιλιππάτου, Χρήστο Κοπελούσο, Κώστα Κωνσταντόπουλο, Πόπη Κάλια, Δήμητρα Πρεβέντη γιορτάζουμε τα γενέθλια του "δικού" μας, του Χρήστου Τριανταφύλλου. Μετά για ποτάκι στο καινούργιο μαγαζί της πόλης, το "Baradin", στη Λεωφ.Δεκελείας. Χρόνια πολλά και καλά Χρήστο, με υγεία, χαμόγελα και επιτυχίες !
(από ανάρτηση στο φέισμπουκ)


Η κ. Δήμητρα Πρεβέντη μετά τη παραίτηση δύο κοινοτικών συμβούλων της Ν. Χαλκηδόνας, ως επιλαχούσα ορκίστηκε σχετικά πρόσφατα κοινοτική σύμβουλος. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια με το συνδυασμό «Ένωση Δημοτών» του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, κι ως εκπρόσωπος του συνδυασμού κατέλαβε το παραπάνω αξίωμα.


Στην ορκωμοσία της όπως μας ενημερώνει η «Αναγέννηση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας»  που έχει διευθυντή το Χρήστο Τριανταφύλλου γνωστό από τη σύλληψη και καταδίκη του από το κακουργιοδικείο ως συνεργού του Χάρη Τομπούλογλου στη γνωστή υπόθεση του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», συνοδευόταν από τους Χρήστο Τριανταφύλλου και Χρήστο Κοπελούσο όπως εμφατικά μας ενημερώνουν από τη σελίδα τους. Παράλληλα γνωστοποιούν πως τυγχάνει νομική σύμβουλος της «Αναγέννησης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας».  

Θυμίζουμε πως και ο Χάρης Τομπούλογλου με τον οποίο ήταν αρχικά υποψήφια, και ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής με τον οποίο τελικά κατήλθε στις εκλογές, είναι αναφανδόν και άνευ όρων υπέρ του σχεδίου Μελισσανίδη. Θυμίζουμε επίσης πως υπέρ άνευ όρων είναι και ο Χρήστος Τριανταφύλλου, υπέρ και ο Χρήστος Κοπελούσος. Η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου είναι συνοδό έργο και προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του γηπέδου Μελισσανίδη. Προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ήταν και η έγκριση της, αλλά στο Μπαγκλαντές της Ευρώπης, δεν είναι πρόβλημα το ξεπέρασμα της… γραφειοκρατίας που εμποδίζει κρατικοδίαιτους "επενδυτές".

Η κ. Δήμητρα Πρεβέντη λοιπόν κατά τη σχετική με την υπογειοποίηση συζήτηση στο κοινοτικό συμβούλιο της Ν. Χαλκηδόνας, τοποθετήθηκε κατά! Έκανε μια τοποθέτηση (ολόκληρη παρακάτω) με επιχειρήματα πολλά από τα οποία με εκφράζουν, ! Προφανώς τιμώ τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα, και με χαροποιεί το γεγονός ότι εν πολλοίς οι απόψεις της συμπίπτουν με δικές μου.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που σχετίζεται με το πόσες διαμετρικά αντίθετες πολιτικά απόψεις μπορεί ταυτόχρονα να υποστηρίζονται από μια παράταξη και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο γεγονός δε, μαζί με άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις άλλων στελεχών του ίδιου χώρου, αναδεικνύει κι ένα πρόβλημα λειτουργίας της δημοκρατίας. Οι θέσεις δηλαδή που υποστηρίζει κάποιος επικεφαλής, είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας εντός του συνδυασμού ή αυθαίρετες προσωπικές επιλογές;

Η υπόθεση αν και δεν είναι ίδια, μοιάζει να έχει κάτι από αυτό που πρώτο είχε εγκαινιάσει το ΠΑΣΟΚ, στις αρχές της κυβερνητικής του θητείας. Την ίδια ώρα που υπόγραφε τη παραμονή των αμερικάνικων βάσεων ως κυβέρνηση, το κόμμα φώναζε «έξω οι βάσεις του θανάτου», με τη… δικαιολογία πως άλλο κόμμα κι άλλο κυβέρνηση.

Φτηνή απομίμηση αυτής της καιροσκοπικής πολιτικάντικης ταχτικής ζούμε στις μέρες μας, με το ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ υπογράφει τα μνημόνια και ψηφίζει ότι ανθρωποκτόνο και αντιλαϊκό του ζητήσουν οι ξένοι τοκογλύφοι, ψηφίζει για παράδειγμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και ταυτόχρονα χαιρετίζει την αντίσταση των αγωνιστών που προσπαθούν να τους ματαιώσουν και τους καλεί ανυποχώρητοι να συνεχίσουν τον αγώνα.



 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης της κ. Δήμητρας Πρεβέντη:



"Διαφωνώ με την ΜΠΕ του έργου «ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ», καθόσον η μελέτη αυτή παραβλέπει πλήρως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου μας και βασικός σκοπός αυτής είναι η διευκόλυνση της ροής και κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση στο γήπεδο της ΑΕΚ από οχήματα. Η υιοθέτηση της μελέτης αυτής και η υλοποίησή της, ιδίως δε η κατασκευή κυκλικών κόμβων (roundabout), οι οποίοι αποκλειστικό σκοπό έχουν την διευκόλυνση της ροής της τροχαίας κίνησης, θα επιφέρει σημαντική βλάβη στα παρόδια καταστήματα, δυσχέρειες στην κίνηση των πεζών και θα συμβάλει στην αύξηση του όγκου των διερχόμενων από την πόλη μας αυτοκινήτων, όπερ θα επιβαρύνει σημαντικά τους κατοίκους αυτής και θα αλλοιώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μας. Είναι γεγονός ότι η κατασκευή του γηπέδου θα ολοκληρωθεί και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση προσβασιμότητας σε αυτό, όμως η υιοθέτηση της μελέτης αυτής σημαίνει ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για δραματική αύξηση των διερχόμενων από την πόλη μας οχημάτων, καθημερινά και όχι μόνο κατά τις ημέρες των αγώνων. 


Κατά την αποψή μου είναι απαραίτητη η εκπόνηση μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης για ολόκληρη την πόλη (και κυρίως για την Ν. Χαλκηδόνα που δεν διαθέτει) στην οποία θα αποτυπωθούν οι επιπτώσεις από το έργο του γηπέδου και θα  μελετηθούν οι παρεμβάσεις που θα επιφέρουν το μικρότερο δυνατό φόρτο στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, με γνώμονα την διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα της πόλης μας και προτεραιότητα στην ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών και δραστηριοτήτων των δημοτών και επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 


Θεωρώ ότι η εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως επιβάλλεται κατ΄εμέ να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της πόλης μας με το Μετρό και να δημιουργηθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης μας (τα οποία να απέχουν από το κέντρο), ελεγχόμενες από το Δήμο θέσεις στάθμευσης, στις οποίες θα μπορούν να σταθμεύουν οι φίλαθλοι και επισκέπτες της πόλης μας, με σχετικά χαμηλό αντίτιμο, το οποίο θα εισπράττεται από το Δήμο και θα συνιστά έσοδο αυτού ως αντιστάθμισμα. Εξυπακούεται δε ότι οι κάθε είδους δαπάνες που θα απαιτηθούν για την κατασκευή και διατήρηση των απαραίτητων έργων και εγκαταστέων δεν πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες αλλά τον ωφελούμενο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου