.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κάλεσμα για συντονισμό Αντιφασιστικής, Αντιτρανσφοβικής, Αντισεξιστικής δράσης | Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας


Την Κυριακή 22/10 στις 17.00 φασίστες καλούν σε σεξιστική, τρανσφοβική, φασιστική συγκέντρωση/επίθεση στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή το νέο νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Εκτιμούμε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, καθώς πρώτη φορά μετά από καιρό (γύρω στις 20) εθνικιστικές, συντηρητικές, φασιστικές ομάδες και ανένταχτοι φασίστες θα συσπειρωθούν και μάλιστα δημόσια. Σε αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει όλες οι συλλογικότητες που συμμετέχουμε στον αντιφασιστικό αγώνα να συντονιστούμε για το πως θα απαντήσουμε δραστικά στο φασιστικό ξέσπασμα.


Ως Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας, δεν θέλουμε να κάνουμε μια κινητοποίηση υπέρ της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και του νόμου που πέρασαν για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, που δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα τρανς άτομα και είναι λειψό, αν και θεωρούμε σημαντική τη θεσμική κάλυψη των τρανς. Θέλουμε να γίνει μια δράση αντιφασιστική, αντισεξιστική και αντιτρανσφοβική που θα έρχεται συνολικά αντιμέτωπη με κάθε τι και κάθε έναν που μας καταπιέζει.

Επειδή, η φασιστική απειλή είναι μεγάλη και δεν πρέπει να την αφήσουμε να εξελιχθεί, πρέπει ο αγώνας να είναι μαζικός και καλά περιφρουρούμενος από τις συλλογικότητες που θα οργανώσουμε τη δράση.


Σε αυτή τη δράση, στον συντονισμό και γενικά στον αγώνα δεν είναι επιτρεπτά για εμάς οποιαδήποτε σεξιστικά μέσα αντιφασισμού (πχ συνθήματα), αλλά και γενικά κάθε μορφή σεξισμού.


Όσες συλλογικότητες και άτομα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν συντονισμό για το τι θα κάνουμε, να στείλουν ένα e-mail στο papae@espiv.net για την ώρα και το μέρος που θα γίνει αυτός. Ο συντονισμός θα γίνει την Τετάρτη και η διαδικασία θα λειτουργήσει με κύκλο. 

Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας

πηγή:  selforganizedprideinathens.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου