.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αποχαρακτήρισαν και τα 37 στρέμματα δάσους στο Ελληνικό


Οι πληροφορίες μας (δείτε εδώ) αποδείχτηκαν ακριβείς. Η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό των 37  (36,92 για την ακρίβεια) στρεμμάτων δάσους, που μπόρεσε να περισώσει με την Πράξη Αποχαρακτηρισμού ο δασάρχης Πειραιά.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν 2-2, όμως –χάρη στο αίσχος της διπλής ψήφου του προέδρου- η απόφαση γίνεται 3-2 και το δάσος αποχαρακτηρίζεται!
Αυτό το αίσχος συνεχίζεται από παλιά, από την περίοδο των Επιτροπών Δασικών Αμφισβητήσεων. Μια επιτροπή που παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για δασικά ζητήματα έχει μόλις τετραμελή σύνθεση και μετράει διπλή η ψήφος του προέδρου, για να μπορεί αυτός να «επεξεργάζεται» κάποιο από τα τρία μέλη της επιτροπής, να πετυχαίνει ισοψηφία και με τη δική του διπλή ψήφο να βγάζει ως διά μαγείας πλειοψηφία. Ενώ σε μια επιτροπή με περισσότερα μέλη και με μονό αριθμό μελών (π.χ. πέντε ή επτά), αυτό θα ήταν από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.


Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την κυβερνητική απαίτηση να αποχαρακτηριστούν και τα 37 στρέμματα (αφού προηγουμένως ο Δασάρχης Πειραιά είχε υποχρεωθεί, «με το πιστόλι στον κρόταφο», να αποχαρακτηρίσει τις Τεχνητές Δασικές Φυτείες, εμβαδού 136 στρεμμάτων), όπως απαιτούσαν οι πλιατσικολόγοι καπιταλιστές του real estate.

Και βέβαια, η Πράξη Χαρακτηρισμού του Δασάρχη Πειραιά «διορθώθηκε» μόνο ως προς το κεφάλαιο του δασικού χαρακτήρα αυτών των 37 στρεμμάτων. Κατά τα άλλα, διατηρήθηκε ο αποχαρακτηρισμός των Τεχνητών Δασικών Φυτειών. Οι αντιρρήσεις της επιτροπής των κατοίκων δεν έγιναν δεκτές, όπως δεν έγιναν δεκτές και οι αντιρρήσεις τους επί της Πράξης Χαρακτηρισμού του Δασάρχη, σύμφωνα με τις οποίες τα δάση και οι δασικές εκτάσεις στην έκταση Ελληνικού – Αγίου Κοσμά φτάνουν τα 424 στρέμματα, ενώ υπάρχουν και 140 στρέμματα παρκών και αλσών εντός και εκτός σχεδίου πόλης.

Η προσπάθεια διάσωσης των δασών και δασικών εκτάσεων της περιοχής φεύγει πλέον από το επίπεδο της Διοίκησης (Δασαρχείο και ΤΕΕΑ Πειραιά) και θα συνεχιστεί στο επίπεδο των Διοικητικών Δικαστηρίων, στα οποία θα προσφύγουν οι κάτοικοι.

Η απόφαση της ΤΕΕΑ Πειραιά αναμένεται να δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» κατά τα τέλη της εβδομάδας.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου