.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Λεφτά για πολεμικές ασκήσεις υπάρχουν; Για συγγράμματα, μισθούς, συντάξεις ΟΧΙ λέει η κυβέρνηση!

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόβει την χορήγηση των συγγραμμάτων στους φοιτητές, όπως έκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως έκοψε τις κοινωνικές παροχές και μας κλέβει τα σπίτια και τους κόπους μας...
Πραγματοποιεί τη μία πανάκριβη άσκηση μετά την άλλη, κάνοντας μάλιστα μαζικά χρήση επικίνδυνων πραγματικών πυρών για να αυξάνει το Ετοιμοπόλεμο του Στρατού που πρέπει να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη.

Αυξάνει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και τις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους για να μπορούν να Δολοφονούν καλύτερα, απογειώνει την συμβολή της σε Διεθνείς ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας και των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των προσφύγων, κοινωνικών κινημάτων και των μειονοτήτων!

Πρόσφατα λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας, με θράσος ανακοίνωσε την συμμετοχή σε μια ακόμη Διεθνή Άσκηση, αποκρύπτοντας το τεράστιο και δυσβάστακτο κόστος. Για να μπορεί να λέει ο ηγέτης των ακροδεξιών Π.Καμμένος και ο Α.Τσίπρας, φίλοι των Αμερικάνων και του Τραμπ, ότι παρά την χρεοκοπία και τα Μνημόνια, αυτοί παραμένουν συνεπείς και δαπανούν το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, κάτι που πράττουν ελάχιστα κράτη! 
Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, η 341 Μοίρα (341Μ) της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 111ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 341 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO) από εχθρική αεράμυνα, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.
Αλήθεια, τι άλλαξε από πέρσι, όταν γράφαμε τα εξής:
NEA ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Συμμετοχή της 343 Μοίρας της 115 ΠΜ στο TLP 2016…Με 4 F-16 Block 52+!
 
Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, κλιμάκιο της 343 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, αποτελούμενο από τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό, αναχώρησε για την Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP). Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση/συνεργασία του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.
Οι αστικές κυβερνήσεις τόσο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι όχι μόνο δεν υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος για την συμμετοχή τους σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες -την ίδια περίοδο που απαιτούν θυσίες και καταργούν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα-, αλλά ούτε τις απώλειες ζωών!

Θυμίζουμε ότι σε μια παρόμοια άσκηση το 2015, μόλις είχε εκλεγεί η άθλια συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, 31 ετών. Επίσης, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονταν 9 Γάλλοι πολίτες, ενώ 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος, 11 Γάλλοι και 10 Ιταλοί. Επτά από τους 21 είναι σοβαρά και πέντε απ΄ αυτούς είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με σοβαρά εγκαύματα. Οι πιλότοι έχασαν την ζωή τους όταν το διθέσιο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, κατέπεσε από ύψους 40 μέτρων στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης και συγκρούστηκε με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. 
Φυσικά όλοι αυτοί δεν έχασαν την ζωή τους ούτε για την «εθνική άμυνα», ούτε για τα «εθνικά δίκαια», τις μεγάλες εθνικιστικές κουβέντες των αστών πολιτικών που επιχειρούν με μύθους και πολεμοκάπηλη προπαγάνδα να καλύψουν τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου που εξυπηρετούν. Έχασαν την ζωή τους σε άσκηση με σενάριο την πολεμική σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης με τη Ρωσία. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais οι στρατιώτες που εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα έπαιρναν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ Tactical Leadership Program (TLP) που έχει έδρα το Los Llanos (Albacete). Το TLP είναι διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και για τα πληρώματα του ΝΑΤΟ. Εκτός από τα πρακτικά μαθήματα πτήσης το TLP παρέχει και θεωρητικά μαθήματα. Στο TLP λαμβάνουν μέρος δέκα χώρες - Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο - αν και το ΝΑΤΟ καλεί επίσης χώρες εντός και εκτός της συμμαχίας. Η εκπαίδευση στην οποία συμμετείχε το ελληνικό F-16 ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και θα διαρκούσε έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015. 750 στρατιώτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης.
Σε παρόμοια άσκηση συμμετέχει και φέτος το πολυπληθές κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Καθώς δυναμικό παρόν στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θάψει βαθιά τις όποιες φιλειρηνικές προεκλογικές δεσμεύσεις της. Εδώ και καιρό, με εντεινόμενους ρυθμούς πλέον, προσανατολίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε φλέγον σημείο του πλανήτη όπου διακυβεύονται γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και επιδιώκει την αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου, ταυτιζόμενη όσο καμιά άλλη χώρα της περιοχής με τους επιθετικούς σχεδιασμούς σε μια τεράστια ζώνη από τη Βόρεια Αφρική-Βαλκάνια-Ουκρανία έως τον Καύκασο-Ανατολική Μεσόγειο-Μέση Ανατολή!
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας. Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και αστική ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.
Όλες αυτές οι συμφωνίες και οι ασκήσεις παρουσιάζονται από την αστική προπαγάνδα ότι εξυπηρετούν τις ανάγκες της «εθνικής άμυνας». Στην πραγματικότητα έχουν ένα σαφές κατασταλτικό και πολεμικό περιεχόμενο, είναι ενταγμένες στον παγκόσμιο πόλεμο εναντίον της εργατικής τάξης που οι ιμπεριαλιστές ονόμασαν «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στρέφοντας τα όπλα τους κατά των ασύμμετρων απειλών –μετανάστες, κοινωνικά κινήματα κλπ. σε κάθε εμπόδιο στην επιβολής της Νέας Καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων.
Ο ελληνικός στρατός, το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αποδεικνύονται εχθρός του εργαζόμενου λαού και των κινημάτων κοινωνικής απελευθέρωσης. Επιβάλλουν την εκμετάλλευση-καταπίεση της αστικής τάξης, μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο με το αίμα των λαών, ενώ με τον πόλεμο και την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και τη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων επιχειρούν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση, να αυξήσουν τα κέρδη τους και να ενισχύσουν την εξουσία τους.
Είναι μια μάχη που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη ενός Μαχητικού Κινήματος και Μέσα στον Στρατό, για το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου