.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Προέκυψε από κατάθεση πρώην χρυσαυγίτη Στέλεχος της ΧΑ ο Ρουπακιάς


Επί τρεις μέρες (15, 18 και 20 Σεπτέμβρη εξετάστηκε στη δίκη της ΧΑ ο πρώην χρυσαυγίτης Σταύρου (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).  Περίπου εντεκάμιση ώρες κράτησε η εξέτασή του: 2 ώρες και 20 λεπτά από την πρόεδρο του δικαστηρίου, 54 λεπτά από τους δύο εισαγγελείς και ένα μέλος του δικαστηρίου, 2 ώρες και 48 λεπτά από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και 5 ώρες και 20 λεπτά από τους συνηγόρους της υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ. Οπως γράψαμε, με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο και προκάλεσε πανικό στις γραμμές των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά του και εστίασαν τις ερωτήσεις τους στην ανάδειξη των λόγων αποχώρησής του από τη ΧΑ, ισχυριζόμενοι ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.



Ο πανικός αποτυπώθηκε και στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν οι χρυσαυγίτες στην ιστοσελίδα τους, στις 25 Σεπτέμβρη, την κατάθεση Σταύρου. Μετά από έναν πρόλογο πέντε παραγράφων και στη συνέχεια «Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από την κατάθεσή του». Ομως, αυτά που παρουσιάζουν ως κυριότερα αποσπάσματα από την κατάθεση του πρώην μέλους τους είναι προϊόν χοντροκομμένης κοπτοραπτικής, για να ισχυριστούν ψευδώς πως ο μάρτυρας απαντούσε σταθερά ότι ποτέ δεν άκουσε τον όρο τάγμα εφόδου και έτσι καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση επειδή είχε συγκροτήσει οργανωμένες ομάδες, τάγματα εφόδου για την τέλεση εγκληματικών πράξεων.

Εχουμε μαγνητοφωνήσει και τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, όμως δεν μπορούμε να τις αναρτήσουμε επειδή η ανάρτηση του ηχητικού υλικού των συνεδριάσεων απαγορεύεται. Είναι πάντως στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται. Οποιος τις ακούσει θα διαπιστώσει ότι ο πρώην χρυσαυγίτης κυριολεκτικά τους «ξεπάτωσε» με τα στοιχεία που παρουσίασε και γι’ αυτό προκάλεσε πανικό τόσο στους συνηγόρους υπεράσπισης όσο και στην ηγεσία της ΧΑ και στον φίρερ της.

Ο πρώην χρυσαυγίτης δεν είπε ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που εκτελούσαν εγκληματικές πράξεις, με εντολές της ηγεσίας και του Αρχηγού, αλλά ότι δεν τις ονόμαζαν τάγματα εφόδου, αλλά ομάδες ασφαλείας (όχι Γιάννης, Γιαννάκης). Βέβαια, και χωρίς την κατάθεση Σταύρου, υπάρχει η… κατάθεση του φίρερ, που στην ομιλία του στις Θερμοπύλες, τον Αύγουστο του 2012, απευθυνόμενος στους χρυσαυγίτες, τους είπε, ότι «εσείς είστε τα τάγματα εφόδου». Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών, που πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη (η αναφορά του Μιχαλολιάκου στα υπαρκτά τάγματα εφόδου στο 4:20).
    

Οπως είναι γνωστό, ο φίρερ και η ηγεσία της ΧΑ εμφάνισαν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά, ως απλό φίλο της ΧΑ, περαστικό από τα γραφεία της, και μίλησαν για σύγκρουση δήθεν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Για τον ρόλο του Ρουπακιά ρωτήθηκε εκτενώς ο πρώην χρυσαυγίτης Σταύρου από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Θόδωρο Θεοδωρόπουλο (ρωτήθηκε και για άλλα πράγματα, σε μια εξέταση που κράτησε 26 λεπτά, καθώς η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα δεν είναι η μοναδική εγκληματική πράξη που σχεδιάστηκε από την ηγεσία και εκτελέστηκε από το στέλεχος της ΧΑ Ρουπακιά, με την άμεση συνέργεια άλλου στελέχους της ΧΑ και τη βοήθεια του τάγματος εφόδου της Νίκαιας). Παραθέτουμε αυτό το τμήμα της εξέτασης του πρώην χρυσαυγίτη από τον Θ. Θεοδωρόπουλο.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Εσείς είπατε ότι τον Ρουπακιά τον συναντήσατε μια φορά στον Πειραιά, όπου σας τον σύστησε ο Θωμάς Μπαρέκας, που ήταν ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, έτσι δεν είναι;

Ηλ. Σταύρου: Μάλιστα, τον Δεκέμβρη του 2012, όταν πήγα να κάνω μια ομιλία.

Θ.Θ.: Η εντύπωση που σχηματίσατε εκείνη τη στιγμή που σας τον σύστησε και από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή σας, τι καταλάβατε; Οτι ο κύριος Ρουπακιάς ήταν περαστικός από την οργάνωση ή είχε μια ιδιαίτερη, εντονότερη σχέση;

Η.Σ.: Αν ήταν περαστικός από την οργάνωση, δεν θα βρίσκονταν στο γραφείο που βρίσκονται τα μέλη του πενταμελούς.

Θ.Θ.: Μάλιστα. Και τέλος, για να φύγουμε, για την ορκωμοσία. Είπατε ότι ορκιστήκατε το Δεκέμβρη του 2011.

Η.Σ.: Στο όρος Φαλακρό.

Θ.Θ.: Τι ώρα, κύριε μάρτυς;

Η.Σ.: Την ώρα που  βγαίνει ο ήλιος. Δε θυμάμαι, 5:30 έως 6 πμ.

Θ.Θ.: Πρωί, και ορκιστήκατε μπροστά στον κύριο Τσακίρη;

Η.Σ.: Ναι, τον κύριο Τσακίρη Μιχαήλ.

Θ.Θ.: Θέλω να μου πείτε, ένας που ορκίζεται μπροστά σε κάποιον άλλο, εδώ ο κύριος Τσακίρης ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου μας είπατε, έτσι δεν είναι;

Η.Σ.: Μάλιστα.

Θ.Θ.: Ορκίζομαι εγώ ως μέλος. Αυτός μπροστά στον οποίο ορκίζομαι είναι ισάξιός μου ή ανώτερός μου;

Η.Σ.: Ανώτερός μου. Αλλωστε, ο κύριος Τσακίρης ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Θ.Θ.: Σας ρωτώ αυτό για το εξής. Εδώ μας έχουν καταθέσει, ότι στον Νέδα, μπροστά σ’ αυτούς που ορκίζονταν ήταν και ο κύριος Ρουπακιάς.

Στο σημείο αυτό, συνήγοροι υπεράσπισης κάνουν βαβούρα για να αποτρέψουν απάντηση από τον Σταύρου. Γιατί γνωρίζουν, ότι ο Ρουπακιάς είναι στέλεχος της ΧΑ στη Νίκαια, μέλος του πενταμελούς της τοπικής οργάνωσης, και δε θέλουν να το επιβεβαιώσει αυτό ο πρώην χρυσαυγίτης. Αρχισαν να λένε ότι ο Σταύρου δεν μίλησε για την ορκωμοσία και γι’ αυτό δεν μπορούσε να απαντήσει, ενώ ο Θ. Θεοδωρόπουος δεν είχε ισχυριστεί ότι ο Σταύρου ήταν αυτός που κατέθεσε για την ορκωμοσία στον ποταμό Νέδα στην Ηλεία. Και βέβαια, ένας συνήγορος μπορεί να ρωτήσει ένα εξεταζόμενο μάρτυρα για περιστατικά για τα οποία αυτός δεν έχει άμεση αντίληψη, αφού πρώτα τον ενημερώσει τι κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία άλλοι μάρτυρες. «Αυτά τα πράγματα είναι φοβερά», είπε μονολογώντας φωναχτά ο Θ. Θεοδωρόπουλος (δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας).

Τότε παρενέβη η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη, λέγοντας «ησυχάστε, θα ρωτήσω εγώ». Ακολούθησε ο εξής διάλογος της προέδρου με τον Σταύρου:

Πρόεδρος: Εκτός από εσάς και τον άνθρωπο που επικαλεστήκατε ότι σας όρκισε, υπήρχαν άλλοι που παρακολουθούσαν όλη αυτή τη διαδικασία;

Η.Σ.: Ημασταν εμείς οι έξι και ο κύριος Τσακίρης που ανέγνωσε ένα όρκο.

Πρόεδρος: Αλλοι, άλλοι που ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν;

Η.Σ.: Οχι, όχι δεν ήταν.

Πρόεδρος: Ηταν άλλοι;

Η.Σ.: Δηλαδή τρίτα πρόσωπα, που δεν ορκίζονταν, για να παρακολουθήσουν;

Πρόεδρος: Του επιπέδου του Τσακίρη.

Η.Σ.: Ενδεχομένως θα μπορούσαν.

Πρόεδρος: Κατώτεροι από εσάς, δηλαδή να μην είναι υποψήφιοι προς ορκωμοσία;

Η.Σ.: Οχι.

Θ.Θ. : Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε σε μια τέτοια ορκωμοσία να είναι παρών ένας περαστικός, ένας απλός ψηφοφόρος;

Η.Σ.: Σε ουδεμία περίπτωση.

Από τις κατηγορηματικές απαντήσεις που έδωσε ο πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Σταύρου επιβεβαιώνεται ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν φίλος, ούτε απλό μέλος, αλλά στέλεχος της ΧΑ. Το βράδυ που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, λοιπόν, δεν έδρασε προσωπικά (τα περί ποδοσφαιρικών λόγων δεν αξίζει να τα σχολιάσουμε). Εδρασε οργανωμένα, ως εκτελεστής σχεδίου, εκτελώντας άνωθεν εντολές μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του νεοναζιστικού τάγματος εφόδου (ή «ομάδας ασφαλείας», αν θέλετε).

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου