.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σειρά διαλέξεων με κύρια θεματική: Φιλοσοφία και Πολιτική. (βίντεο)




Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη διδάκτορα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (Α.Π.Θ.) οργανώνουν μια σειρά διαλέξεων με κύρια θεματική: Φιλοσοφία και Πολιτική.


   

Σε μια εποχή πλήρους χαλάρωσης του συστήματος αξιών για τον άνθρωπο, όπως ελευθερίας, κοινωνικής ισότητας και όπου η άσκηση ελέγχου παίρνει ολοκληρωτικές διαστάσεις, η φιλοσοφία υπό το σημερινό καθεστώς, μπορεί να εισφέρει νέα έμπνευση, προκειμένου να επανακαθοριστούν οι σχέσεις έντασης ανάμεσα στο πολιτικό και την πολιτική. Η συνάντηση των φιλοσοφικών ιδεών επιτρέπει την ανάδειξη νέων ερωτημάτων, προσεγγίσεων, σχέσεων σύμπλευσης, ή απόκλισης, στη σφαίρα της πολιτικής. Το όλο εγχείρημα συνιστά εισαγωγή φιλοσοφικών και πολιτικών ερωτημάτων και απαντήσεων. Η πολιτική φιλοσοφία, επειδή έχει αποδεσμευθεί από παραδοσιακές φιλοσοφικές αγκυλώσεις, που ενθάρρυναν την εσωστρέφειά της, απηχεί στο σήμερα, όπου ο νέος ιμπεριαλισμός επιχειρεί να αναστρέψει την κοινωνική πρόοδο και να επιβάλει ένα νέο δεσποτισμό.

Λαμβάνουν μέρος: Νένος Γεωργόπουλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας,Ελένη Καλοκαιρινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Ελένη Λεοντσίνη, Επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Αθηνά Μηράσγεζη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας,ΕυτύχηςΜπιτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας,Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Σωτήρης Φουρνάρος, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας.

Oι Διαλέξεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. με ομιλήτρια την Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτορα Φιλοσοφίας και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τίτλος διάλεξης: «Ο Οκτώβρης του 17 και τα διλήμματα του σήμερα».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχή στο τηλ. 213 2049004,-5.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου