.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχουν κι αυτοί οι Γερμανοί



Συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης και του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου με τους «Οδοιπόρους Αλληλεγγύης από τη Γερμανία ενάντια στα μνημόνια και στον εθνικισμό»

Τη Δευτέρα 25-9-17 αντιπροσωπεία των «Οδοιπόρων Αλληλεγγύης από τη Γερμανία ενάντια στα μνημόνια και στον εθνικισμό», που επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο από το 2012, επισκέφτηκε τη πόλη μας και συναντήθηκε με το «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο» και τη «Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Οι Γερμανοί αλληλέγγυοι αντιφασίστες αγωνιστές οι οποίοι πρώτη φορά επισκέφτηκαν τη πόλη μας, θέλησαν να μάθουν από πρώτο χέρι όσα βιώνουμε στη πατρίδα μας εξαιτίας των συνεχιζόμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έδειξαν και γι΄ αυτό ζήτησαν να μάθουν περισσότερα, γύρω από τα βίαια γεγονότα και τους τραμπουκισμούς που έχουν συμβεί στη πόλη μας τα τρία τελευταία χρόνια, από… ποικίλης προέλευσης εμφανιζόμενους ως "οπαδούς" της ΑΕΚ. Οι οποίοι ως γνωστόν έχουν ευθεία σχέση με το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου στη περιοχή. 
Επίσης εντυπωσιάστηκαν αρνητικά εννοείται, από τις πρόσφατες επιθέσεις φασιστών ενάντια σε μετανάστες, σε γειτονικούς δήμους, όπως του Ν. Ηράκλειου και της Ν. Ιωνίας.

Οι ίδιοι εξήγησαν τις προσπάθειες που κάνουν στη Γερμανία, κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα προπαγάνδας που μιλάει για τεμπέληδες έλληνες κλπ, να μεταστρέψουν τη κοινή γνώμη από τη παραμορφωτική εικόνα που τους πλασάρεται. Είπαν επίσης πως προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους, ανάμεσα τους κάποιοι δεν ανήκουν πουθενά, από αρκετές πόλεις της Γερμανίας, ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν και έλληνες μετανάστες.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, και έκλεισε σε οικογενειακό καθώς οι Γερμανοί αλληλέγγυοι θέλησαν να μας κάνουν το τραπέζι, όπου και συνεχίστηκε η κουβέντα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η επαφή στο εξής, και να επαναληφτεί η συνάντηση τον επόμενο χρόνο που θα ξανάρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου