.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας



O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας,στα πλαίσια της εφαρμογής των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου 2017, δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. 


Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.


Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους του Δήμου και εξετάστηκαν συνολικά 158 γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 76 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία και 25 πάσχουν από οστεοπόρωση.



Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Συνεπώς η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.


Ο Δήμος θέλει  να επισημάνει την άριστη συνεργασία που έχει με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και να εκφράσει τις ευχαριστίες του, στους εργαζόμενους και  στα στελέχη για το δημιουργικό τους έργο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου