.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ




Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε εγκύκλιο σ’ όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ για να προβούν «…σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή των διατάξεων αξιολόγησης των υπαλλήλων…» και «…το αργότερο έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017…», «… να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης το αργότερο έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017…».
Η κ. Γεροβασίλη, η οποία καλεί συνέχεια τους εργαζομένους να προστρέξουν για να αξιολογηθούν, πρέπει να γνωρίζει ότι η ΑΔΕΔΥ και όλες οι ομοσπονδίες του Δημοσίου έχουν προκηρύξει απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» και μάλιστα -όπως αναφέρεται στο από 16/3/2017 εξώδικο τους- αυτή πραγματοποιείται «…σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα από κάθε ενέργεια, που συνδέεται με την περιγραφόμενη στα άρ.14 επ. του ν. 4369/2016 διαδικασία…».

Τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης εστιάζονται στη γραφειοκρατική της λειτουργία και αδιαφάνεια, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών και όχι των αδυνάτων, τις πελατειακές σχέσεις και κομματικές παρεμβάσεις, στα οποία προστέθηκαν με έντονο τρόπο στην μνημονιακή περίοδο η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότησή της και η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο γνωρίζουν καλά ότι η «αξιολόγηση» αυτή όπως και η προηγούμενη του κ. Μητσοτάκη δεν στοχεύουν στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, αλλά στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του Δημοσίου και στην παράδοση όλων των κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων του σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μαζικά δεν παραλαμβάνουν τα έντυπα αξιολόγησης ή τα παραδίδουν ασυμπλήρωτα στα σωματεία τους, θα ακυρώσουν στην πράξη αυτές τις πολιτικές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε στην κ. Γεροβασίλη ότι και ο προκάτοχός της υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έσυρε δύο φορές στα δικαστήρια τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και επιχείρησε να αποτρέψει την απεργία - αποχή, αλλά απέτυχε.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να συμμετέχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία-αποχή και να την ακυρώσουν στην πράξη.
ΜΕΤΑ, Μάης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου