.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μερικά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση του Γιώργου Φιλιππάκη (Βίντεο)

Γράφει ο Ανδρέας Στασινόπουλος - (ERTopen)

Χτες το βράδυ τα κοινωνικά αντανακλαστικά απέναντι στη φημολογούμενη σύλληψη του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη υπήρξαν άμεσα και το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντί του, είναι μάλλον το μόνο θετικό που θα κρατήσω από αυτή την, αν μη τι άλλο, πολύ παράξενη ιστορία.

Τα ερωτήματα που θα παραθέσω, ίσως απασχολούν και αρκετούς ακόμα που εκδήλωσαν με το δικό του τρόπο ο καθένας την συμπαράστασή τους στον Γιώργο Φιλιππάκη, που ανησύχησαν, ξενύχτησαν και κατέφυγαν στην ΓΑΔΑ και σε λοιπά αστυνομικά τμήματα. Κάθε προοδευτικός πολίτης όφειλε να προβληματιστεί με τις καινούριες μεθόδους που φάνηκε ότι υιοθετούν οι διωκτικές αρχές.



Ο ίδιος ο δημοσιογράφος και ο δικηγόρος του, Γιάγκος Λαμπίρης, υποστηρίζουν ότι κάποιος άγνωστος χρήστης «χάκαρε» τη σελίδα που διατηρεί ο Γιώργος Φιλιππάκης στο facebook, κατέβασε τις επίμαχες αναρτήσεις  και αντ’ αυτών ανήρτησε τις εξής δύο λέξεις: «Με συνέλαβαν».
Μόνο που για να γίνει πιο πιστευτός αυτός ο άγνωστος χρήστης, φρόντισε να κάνει λάθη τονισμού, καθώς ένας άνθρωπος που τον συλλαμβάνουν είναι λογικό πάνω στη βιασύνη του να κάνει συντακτικά λάθη, ώστε να προλάβει να πει εκείνο που θέλει πριν οι διωκτικές αρχές του αρπάξουν το κινητό ή το computer.

Ας πούμε ότι έως εδώ η ιστορία κυλά ομαλά, παρότι θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα απλό χρήστη να σπάσει κωδικούς στο facebook. (Δεν ακούσαμε από τον δικηγόρο του Γ.Φ ούτε σαν υπονοούμενο το ενδεχόμενο να υπήρξε εμπλοκή κρατικών ή παρακρατικών μηχανισμών).

Παρακάμπτω όμως τους συγκεκριμένους ενδοιασμούς, διότι δεν είμαι ο πλέον ειδικός με ζητήματα που άπτονται της πληροφορικής.

Από την άλλη πλευρά, έχω τα εξής αναπάντητα ερωτήματα και πολύ φοβάμαι πως ικανοποιητικές απαντήσεις δεν θα λάβω:

- Για ποιο λόγο ο δημοσιογράφος δεν απαντούσε σε κανέναν από όσους επανειλημμένα τον καλούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας;

- Γιατί αφού ανεπιθύμητος και άγνωστος εισβολέας μπήκε στη σελίδα του και αλλοίωσε τα μηνύματά του, γιατί δεν βγήκε άμεσα να το καταγγείλει, παρά το έκανε σαν απλή αναφορά εννέα ώρες μετέπειτα μέσω του δικηγόρου του; Σε ποιόν θα είχε συμβεί κάτι ανάλογο και δεν θα το είχε καταγγείλει αμέσως ζητώντας πιθανόν τον εντοπισμό και την ποινική δίωξη του δράστη; Γιατί δεν ακούσαμε κάτι σχετικό από τον συνήγορο του Γ. Φιλιππάκη;

- Οπως έγραψε νωρίτερα στην σελίδα του στο  facebook ο Γιώργος Μουργής σήμερα επικοινώνησε με τον Γ.Φ και "δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά να μιλήσει ζωντανά στην σημερινή εκπομπή μου".  Τελικά όμως δεν παρουσιάστηκε. Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε όμως ο δικηγόρος του. Παρακολουθήστε στο ηχητικό παρακάτω τον σχετικό διάλογο που υπήρξε μεταξύ του παρουσιαστή της εκπομπής και του συνηγόρου του Γ. Φιλιππάκη.  Τον αφήνουμε ασχολίαστο  ("Το f/b είναι σύγχρονο καφενείο ... Δεν είναι δυνατόν τώρα να έχει αναδειχθεί το θέμα  του Γιώργου του Φιλιππάκη ... Δεν πρέπει να ασχολούμαστε τώρα για το τι είπε ο κ Φιλιππάκης στο επίπεδο του καφενείου .. πολύς ντόρος για το τίποτα" ακούμε να μας λέει μεταξύ άλλων ο συνήγορος του δημοσιογράφου)

      

- Αν είναι η όχι σοβαρό το θέμα το αφήνουμε στην κρίση σας.  Οταν η ERTopen κάνει έκτακτη πεντάωρη εκπομπή μέχρι τις 7.00 τα ξημερώματα, όταν από τόσες διαφορετικές πλευρές εκδηλώνονται μηνύματα αλληλεγγύης μαζί με έντονη ανησυχία για το συμβαίνει, δεν μπορείς, κατά την γνώμη μου,  έτσι απλά και χαλαρά να εμφανίζεσαι και να μας λες ότι δεν τρέχει τίποτα.

- Γιατί ενώ από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου όλα τα καθεστωτικά Μέσα αναπαρήγαγαν ότι επίκειται ποινική δίωξη του δημοσιογράφου που τη δρομολογούσαν μάλιστα για τις αμέσως επόμενες ώρες, ο ίδιος φρόντισε να φουντώσουν αυτά τα σενάρια με την πλήρη και «οικειοθελή» εξαφάνισή του;

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή ο Γιώργος Φιλιππάκης έπεσε νωρίς για ύπνο (την ίδια στιγμή που από παντού λογικά θα διάβαζε ότι πρόκειται να συλληφθεί) και κοιμάται τόσο βαριά που δεν άκουσε κανένα τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό) και κουδούνι και δεν αντελήφθη τίποτα από όσα διαδραματίζονταν όλη τη νύχτα ή κάτι άλλο συνέβη που δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ.
Γιατί αν πράγματι συνέβη αυτό που μόλις υπέθεσα, τότε γιατί ο δικηγόρος του μας είπε πρωί πρωί ότι ο πελάτης του θέλει την ησυχία του γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένος; Γιατί είναι ταλαιπωρημένος; Τελικά κοιμήθηκε βαριά και δεν άκουγε τίποτα ή είναι ταλαιπωρημένος γιατί δεν κοιμήθηκε καθόλου και ήταν κάπου αλλού;

Μπορώ να υποθέσω πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Αν οι διωκτικές αρχές έκαναν μία μίνι πρόβα τζενεράλε ώστε να αφουγκραστούν το μέγεθος της αντίδρασης για μελλοντικές ανάλογες δράσεις που ίσως σκέφτονται να αναλάβουν, τότε τα αποτελέσματα μάλλον υπήρξαν απογοητευτικά για τους ίδιους. Ακόμα και τα ξημερώματα η «βρώμικη» δουλειά του κράτους δεν περνά απαρατήρητη.

Προσωπικά, όσον με αφορά, γιατί δημοσίευσα στις 3.00 τα ξημερώματα ένα κείμενο, δεν παίρνω πίσω τίποτα απ’ ότι έγραψα. Δεν έχω γνωρίσει από κοντά τον Γιώργο Φιλιππάκη, γνωρίζω ότι ιδεολογικά δεν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μετανιώνω για οτιδήποτε απ’ ότι έγραψα για εκείνον, ακόμα και τώρα που όλη αυτή η ιστορία μου έχει αφήσει μια πίκρα.

Το τι συνέβη χτες το γνωρίζουν μόνο οι μπάτσοι και ο ίδιος. Οι υπόλοιποι κρατάμε την κατάθεση αλληλεγγύης από χιλιάδες συμπολίτες μας. Και όχι, δεν θα γίνουμε πιο προσεκτικοί όταν εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, επειδή η εξέλιξη αυτής της ιστορίας υπήρξε τουλάχιστον «περίεργη»…

Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες…

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου