.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Νέα «κίνηση» των επιχειρηματικών συμφερόντων στη πόλη μας




Τα επιχειρηματικά συμφέροντα παίρνουν θέσεις για τις μετά διετία δημοτικές εκλογές

Τελευταία μας έστειλαν ηλεκτρονικά, όχι μία αλλά δύο πρωτοεμφανιζόμενες «κινήσεις» πολιτών, χωρίς κανένα όνομα από κάτω (στο τέλος υπάρχουν τα κείμενα). Από μακριά φωνάζουν πως πρόκειται για «κινήσεις» προσώπων, που μπορεί να είναι ακόμη και το εξής ένα... Πιθανότατα θα δούμε κι άλλες παρόμοιες απελπισμένες προσπάθειες, μέχρι να φτάσουμε στις δημοτικές εκλογές. Θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων, των κινήτρων που παρέχουν, των προσόντων των υπεργολάβων που τις υπηρετούν, και κυρίως από το πόσο θα «μασήσουν» οι συμπολίτες μας. Τα δυο χρόνια που απομένουν ως τις δημοτικές εκλογές, θα δουν πολλά τα μάτια μας.

Οι δυο πρωτοεμφανιζόμενες κινήσεις, προστίθενται σε μια τρίτη που επίσης πρωτοεμφανίστηκε πριν τρεις μήνες, απειλώντας και στη συνέχεια προχωρώντας σε μηνύσεις ενάντια σε υπαλλήλους και δημοτική πλειοψηφία. Η κατάθεση μήνυσης βοήθησε να επιβεβαιώσουμε αυτό που καταλαβαίναμε. Πως δηλαδή κανείς τους δεν έχει σχέση με τη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα. Το αντίθετο μάλιστα ισχύει…

Αυτές οι «κινήσεις» που έχουν βγει για ψάρεμα αφελών, και εμφανίζονται ως κάτι νέο, δε τολμούν να βάλουν όνομα ή ονόματα από κάτω γιατί ξέρουν πως είναι κάτι εντελώς παλιό και καθόλου συμπαθητικό. Ελπίζουν να ψαρέψουν «λαβράκια» για να τα βάλουν στη βιτρίνα ως αναλώσιμα. Αντικειμενικά λειτουργούν ως προσπάθεια των επιχειρηματικών συμφερόντων να διαμορφώσουν πολιτικές εξελίξεις σε όφελος τους.

Σε στρατιωτικό επίπεδο λοιπόν έχουμε, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς, απειλές κατά πολιτών και αιρετών, αποκλεισμούς αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, διαλύσεις συγκεντρώσεων και δημοτικών συμβουλίων.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα και επιχειρηματικά σχήματα. Συνήθως βάζουν μπροστά τον επιχειρηματία που έχει προσληφθεί για την έκδοση της ανέκδοτης ως σήμερα οικοδομικής άδειας.

Σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν οι κυβερνήσεις και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Ψηφίζοντας νόμους και (ν)τροπολογίες, ή καταψηφίζοντας και απέχοντας από οποιαδήποτε κινητοποίηση ή πράξη, που θα μπορούσε να δημιουργήσει τους όρους για να ανατραπούν ή αποτραπούν οι επιδιώξεις τους.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο αναμενόμενα έχουν την απόλυτη κάλυψη των συστημικών ΜΜΕ και των αντίστοιχων «αθλητικών».

Στο επίπεδο της κοινωνίας όμως, ιδιαίτερα της τοπικής, γνωρίζουν πως υστερούν απελπιστικά σε αποτελέσματα. Γνωρίζουν επίσης ότι αυτό όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά χειροτέρεψε κιόλας. Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγεθύνουν τη δυσφορία, τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις των πολιτών, απέναντι στα σχέδια τους. Όσο κι όπως να βομβαρδίσεις ένα τόπο, είναι γνωστό πως τον κατακτάς μόνο επί του εδάφους. Αλλά και πάλι θα είσαι στρατός κατοχής. Οι κάτοικοι της πόλη μας και το κίνημα τους, παρά τα βαριά συστημικά – συστηματικά ομαδικά πυρά που έχουν δεχτεί από όλες τις πλευρές, δεν έχουν υποκύψει. Ούτε και πρόκειται.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αποβλέπουν σε τεράστια κέρδη από τη περιοχή μας, έχουν κάθε λόγο με χρήση γνωστών τρόπων, να προχωρήσουν και σε πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό που επιχειρείται στη πόλη μας, είναι σε κλίμακα αυτό που είδαμε πρόσφατα σε σειρά αραβικών χωρών. Αφού με στρατιωτικά μέσα δε μπορούσαν να καταφέρουν την ανατροπή που επιθυμούσαν, ή δε συνέφερε γιατί το ισοζύγιο των αποτελεσμάτων κόστους – οφέλους θα ήταν καταφανώς αρνητικό, βρήκαν πρόθυμους εφιάλτες, να κάνουν τη σχετική διάβρωση και να δημιουργήσουν τις υποδομές που θα οδηγούσαν τις κοινωνίες σε διχασμό και συνθήκες διάλυσης και ανατροπής. Οι ηγέτες της εμφανιζόμενης αντιπολίτευσης, ήξεραν ότι παλεύουν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Οι υπόλοιποι χρήσιμοι ηλίθιοι που τους πίστεψαν, έγιναν ή γίνονται κιμάς από τα κανόνια που ακολούθησαν για τα κέρδη των πολυεθνικών. Στη χώρα μας δεν έχουμε φτάσει στα κανόνια, κι έτσι η μάχη διεξάγεται σε άλλο πιο ήπιο αναλογικά επίπεδο, πολιτικό, επικοινωνιακό, τραμπούκικο, παρακρατικό.

Στην ιστορία, τη πολιτική, τη παράδοση, τη κοινωνία, τη χώρα μας, πάντα υπήρχαν Ιούδες για 30 αργύρια. Εφιάλτες, συνεργάτες των Γερμανών ναζί που έκαναν δουλειές μαζί τους, δοσίλογοι  και γενικά προδότες που υπερασπίζονταν εισβολείς και συμφέροντα, με κριτήριο και μοναδικό ιδανικό… τους το ατομικό όφελος.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα λοιπόν, γίνεται όλο και πιο φανερό, πως εξελίσσεται μια κατεπείγουσα εντατική προσπάθεια πολύμορφης και πολυεπίπεδης βίαιης ανατροπής των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών. Ο πολύμηνος πλέον αποκλεισμός της πρόσβασης στους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης, αποδείχτηκε εντελώς αναποτελεσματικός. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αναστείλει τη πλούσια πολιτιστική, ευρύτερα πολιτική και κοινωνική προσφορά τους. Κατά τα λοιπά έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το πανελλήνιο ασχολείται με τις πρακτικές του κεφαλαίου για τον έλεγχο και της δικής μας γειτονιάς. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο παραπάνω αποκλεισμό. Στο επίπεδο της πόλης, υπενθυμίζει καθημερινά στους πολίτες τι τους περιμένει, αν τελικά γίνει ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σε ότι αφορά το δήμο έχουν κάνει «μια τρύπα στο νερό». Η απόλυτη ευθυγράμμιση της πλειοψηφίας και η όποια απόπειρα διάσπασης της, έπεσε στο κενό. Ανάλογα αποτελέσματα είχαν και με την αντιπολίτευση. Κατάφεραν να οδηγήσουν το σύνολο της, σε αδυναμία ουσιαστικής και με αξιώσεις υπεράσπισης τους. Και επειδή η Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα γειτονιά είναι, και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι, κανείς δε θέλει να ξεφτιλιστεί εντελώς γιατί έτσι τελειώνει ουσιαστικά και η όποια συμμετοχή του στα κοινά.

Επιστρέφοντας στη τελευταία «κίνηση» σημειώνουμε κάποια χαρακτηριστικά της:

Είναι παντελώς ανώνυμη. Ούτε ένας δεν υπογράφει από κάτω. 

Ψαρεύει σε θολά νερά. Αναζητά χρήσιμους ηλίθιους για καύσιμη ύλη. 

Δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά ή οτιδήποτε προοδευτικό. 

Κινείται σαφώς στο χώρο της δεξιάς. 

Αντίθετα με ότι δηλώνει έχει χρώμα και έχει διαλέξει πλευρά.

Δε ξέρει, ούτε ενδιαφέρεται για το μείζον πρόβλημα της δημοκρατίας, και της εισαγόμενης βίας και τρομοκρατίας στη πόλη.

Δεν έχει πρόβλημα ούτε με τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε με τις μνημονιακές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

Θεωρούν πως ο… οργανισμός ΑΕΚ είναι συστατικό στοιχείο της πόλης. Αν εννοούσαν την ερασιτεχνική ασφαλώς, αλλά εννοούν το σχέδιο του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη.

Δημιουργούν τους όρους για τη κυριαρχία Βασιλόπουλου και Δύναμης Πολιτών, ακόμη και από το πρώτο γύρο. Σε κάθε περίπτωση διασφαλίζουν το άνετο πέρασμα του στο β΄ γύρο των εκλογών. 

Αν περάσει η διχαστική γραμμή τους, οι εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Βασιλόπουλος ή υπάλληλος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Επιχειρούν να διχάσουν και το προσπαθούν με συνέπεια, γιατί εκτιμούν πως διαφορετικά οι ίδιοι δε μπορούν. Ενώ θα έχουν τύχη άλλοι, από εκείνους που επικρίνουν, και τους οποίους προφανέστατα δεν ελέγχουν καθόλου ή επαρκώς… Γι΄ αυτό και η ανάγκη να τους θέσουν υπό επιτροπεία αλά τρόικα. Μέχρι τις εκλογές θα κάνεις ότι σου λέω, διαφορετικά θα σε πολεμάω. Και μέχρι τότε θα προσπαθήσω να σε καταπιώ…

Αναφέρονται στη σύγκρουση του δήμου με μερίδα του τύπου, η οποία δεν έγινε ποτέ με πρωτοβουλία του δήμου φυσικά. Περισσότερο μοιάζει με τη περιγραφή ατυχήματος, από κάποιον που έφυγε από το δρόμο κι έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο. Ισχυριζόταν πως ενώ πήγαινε  ευθεία, ξαφνικά είδε μια κολώνα να έρχεται με ταχύτητα προς το μέρος του. Δε πρόλαβε να την αποφύγει, και απλά ο άνθρωπος ζητούσε ευθύνες και κυρίως αποζημίωση.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σε αυτό. Η επιμονή οπαδών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και γενικά της ιδιωτικοποίησης οτιδήποτε δημόσιου, να σιτίζονται, να επιβιώνουν και γενικώς να αρμέγουν το δημόσιο χρήμα. Αντί να βγάζουν τα κέρδη τους από τον ιδιωτικό τομέα και την ελεύθερη αγορά, που εμμονικά υποστηρίζουν.

Ρίχνοντας τώρα μια ματιά στους στόχους που οι ίδιοι λένε πως έχουν, μπορεί κανείς να διαπιστώσει τα εξής:

Αν τα καταφέρουν, θα κατέβουν στις εκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο.

Επιδιώκουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συγχωνευτούν σε μία. Στην οποία προφανώς το πάνω χέρι θα έχουν οι ίδιοι. Στη περίπτωση μας δε συμφέρει ο πλουραλισμός, η πολυφωνία, η πολυχρωμία, οπότε τα ξεχνάμε αυτά…

Θέλουν μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές να λειτουργήσουν για τις άλλες παρατάξεις, ως επιστάτες των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αλλά και προστάτες της μερίδας του τύπου, που έχει έρθει σε σύγκρουση με τη δημοτική πλειοψηφία.

Αποκωδικοποιώντας τα παραπάνω, διαβάζουμε ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:

Αναγνωρίζουν έμμεσα αλλά σαφέστατα, πως ο Άρης Βασιλόπουλος, βρίσκεται θεαματικά πάνω από το ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, και είναι πανίσχυρος στους δημότες. Δεν υπάρχει άλλος λόγος να θέλεις να ενώσεις τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, για να τον αντιμετωπίσουν. Άρα προκύπτει πως η περιγραφή που κάνουν για τις διαθέσεις των κατοίκων απέναντι στη πλειοψηφία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό που θα επιθυμούσαν να συμβαίνει.   

Έχουν στόχο να παραμερίσουν τη μεγάλη μάζα όσων ασχολούνται με τα κοινά, στο χώρο κυρίως της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής αντιπολίτευσης. Σίγουρους πρέπει να θεωρούμε τους επικεφαλής, αφού στο κείμενο τους γίνεται σαφής αναφορά στη κατά τη γνώμη τους, ανεπάρκεια τους.

Αν πετύχουν τους παραπάνω στόχους, θα πάμε σε εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα. Άρης Βασιλόπουλος από τη μια, και υπάλληλος των επιχειρηματικών συμφερόντων από την άλλη. Θα έπρεπε να ξοδέψει πολλά λεφτά ο Άρης Βασιλόπουλος και η πλειοψηφία του, για να βρουν πρόθυμους να του κάνουν τέτοια εξυπηρέτηση!!! Είτε πρόκειται για ρηχή ανάλυση της πραγματικότητας, είτε οφείλεται σε συναισθηματικό φορτίο των εμπνευστών του κειμένου, είτε είναι άλλου είδους ανεπάρκεια, είτε ισχύουν και τα τρία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η «κίνηση» είναι καταδικασμένη σε απόλυτη αποτυχία! Γιατί ακόμη κι αν κατάφερναν να φτάσουμε σε αυτό το δίλλημα, η ήττα των υπαλλήλων των επιχειρηματικών συμφερόντων θα ήταν συντριπτική. 

Καμιά τύχη δε μπορεί να έχει τύχη αυτό το κατασκεύασμα!



Ακολουθεί το κείμενο της δεύτερης πρόσφατης "κίνησης":


ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: 3 χρόνια πίσω, 2 χρόνια μπροστά!

Στις 25 Μαΐου του 2014, κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει και βιώσει από τότε στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, συντελέστηκε ένα πολιτικό λάθος: η ανάδειξη του Αρ. Βασιλόπουλου σε δήμαρχο της πόλης και του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» σε διοίκηση του δήμου.



Στο γεγονός αυτό συνετέλεσαν πολλά. H πολυδιάσπαση των υπόλοιπων, ομοειδών κατά πολλούς σχημάτων, η κομματική στήριξη στη «Δύναμη Πολιτών» από ένα κόμμα που… ερχόταν, η σημαντική φθορά ορισμένων προσώπων που βρίσκονταν απέναντι στη «ΔΠ» κοκ.



Τα σιγοψιθυρίζουν οι συμπολίτες μας σε όλα τα σημεία και τις γειτονιές της πόλης, αλλά ουδεμία δημοτική παράταξη ή υποψήφιος δήμαρχος τα έχει επαρκώς αναδείξει.



Για να μην συγκρουστούν με τη σημερινή δημοτική αρχή;



Για να μην «τσαλακωθούν» πολιτικά εισερχόμενοι σε μία πολιτική αντιπαράθεση;



Για να μην αυξήσουν τις αρνητικές απόψεις για το πρόσωπό τους σε μία δημοσκόπηση;



Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς περισσότερους;



Ειλικρινά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.



Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν είδαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεν βλέπουμε ούτε σήμερα, να αναδεικνύονται σημαντικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν την πόλη. Βλέπουμε ΜΟΝΟ την ασκούμενη πολιτική του Αρ. Βασιλόπουλου και των συνεργατών του.



Μία πολιτική με πολλά «πλην».



Υπάρχουν και κάποια «συν»;;;



Σίγουρα θα υπάρχουν… δεν μπορεί να μην υπάρχουν.



Αλλά όταν στο γενικό περίγραμμα η μεγάλη πλειοψηφία της πόλης δεν μπορεί ούτε να τα «αχνοδεί»… υπάρχει πρόβλημα!



Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της εκλογής της επέλεξε τον δρόμο της πολιτικής σύγκρουσης με όλους και με όλα. Τις περισσότερες φορές χωρίς να προκληθεί.



Και αν αυτή η τακτική μπορεί ενδεχομένως να είναι επωφελής για ένα πχ μικρό κόμμα που επιδιώκει να μπει στην Βουλή… είναι βλαπτικό όταν μιλάμε για την διοίκηση μίας ολόκληρης πόλης.



Σύγκρουση με την αντιπολίτευση, με την μη εκπροσώπησή της για 2,5 χρόνια στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.



Σύγκρουση με το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού τύπου.



Σύγκρουση με τον «οργανισμό ΑΕΚ», που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.



Και όλα αυτά με κάποιον σαφή προσανατολισμό προς όφελος των πολλών;



Για εμάς αυτός ο προσανατολισμός, συγχωρέστε μας, αλλά είναι ΜΗ ΟΡΑΤΟΣ. Αν κάποιος διατυπώσει έστω μία λογικοφανή πρόταση για τα αίτια και τα αιτιατά αυτής της τακτικής, είμαστε διατεθειμένοι να την ακούσουμε.



Σύγκρουση κατά μέτωπο, αλλά όχι με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ελάχιστες ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής του κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Παρά την στήριξη της Περιφέρειας με την οποία συμπορεύτηκαν προεκλογικά τον Μάιο του 2014.



Καμία μεγάλη ή μικρή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της πόλης, από μία άφθαρτη διοίκηση που κατάφερε… να φθαρεί τόσο, μα τόσο γρήγορα στη συνείδηση των πολιτών.



Σε όλα αυτά θα παραμείνουμε απλοί παρατηρητές και κομπάρσοι;



Θεωρούμε ότι στην πόλη μας το 2019 είναι απαραίτητη όσο ποτέ, μία ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. Τα πάντα από την αρχή. Χωρίς διαχωρισμούς. Χωρίς ταμπέλες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς χρώματα.

Σε αυτό το ενωτικό κάλεσμα για ένα νέο ξεκίνημα, δεν περισσεύει κανείς!



παρέμβαση πολιτών – νέο ξεκίνημα



για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

 



 Ακολουθεί το κείμενο της πρώτης πρόσφατης "κίνησης": 


πολίτες ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι προτάσεις μας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς



Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, δεν διέφερε και πολύ από τους εορτασμούς των τελευταίων 40 χρόνων. Η γιορτή των εργαζομένων και των λουλουδιών, συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από άλλες φορές αφού ο συνδυασμός τριήμερου εορτασμού, εξαιρετικού καιρού και έλλειψης χρημάτων για εξορμήσεις, ευνόησε την διοργάνωση.
Δυστυχώς οι καθιερωμένες, στα προεκλογικά φυλλάδια, εξαγγελίες για βελτίωση, μένουν στα χαρτιά, θυσιάζονται στο εύκολο κέρδος που αποφέρει στο δημοτικό ταμείο το πανηγύρι.
Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι αυτό που λείπει από τις διοικήσεις είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης και όχι ευχολόγια. Με απλές παρεμβάσεις και οι περίπου 300 χιλ. ευρώ μπορούν να μπουν στο ταμείο του Δήμου και ορατά αποτελέσματα βελτίωσης θα υπάρξουν.
Και για να μην κατηγορηθούμε και εμείς για αοριστολογίες παραθέτουμε οι προτάσεις μας.
1. Η διάθεση πάγκων στους μικροπωλητές θα ξεκινά από την διασταύρωση Χαλκίδος και Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα και θα καταλήγει στην διασταύρωση (Δεκελείας και Παπάγου) στη Νέα Φιλαδέλφεια.
2. Στην αρχή και το τέλος του πανηγυριού δοθούν μέτρα για 4 καντίνες με 10 τραπέζια η κάθε μία και κόστος 2500 ευρώ για την κάθε μία.
3. Στην αρχή και το τέλος του πανηγυριού θα τοποθετηθούν 8 χημικές τουαλέτες που θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 12 ώρες.
4. Η πρώτη ζώνη θα κοστίζει 60 ευρώ το μέτρο και θα εκτίνεται από την διασταύρωση Χαλκίδος έως την οδό Ελ. Βενιζέλου (στη Νέα Χαλκηδόνα) και από την διασταύρωση Παπάγου και Δεκελείας έως την είσοδο της λίμνης του άλσους (στη Νέα Φιλαδέλφεια). Στη ζώνη αυτή θα τοποθετούνται πάγκοι μόνο με άνθη και βιβλία (εκτός εάν ζητηθεί χώρος από παρακείμενο κατάστημα).
5. Η δεύτερη ζώνη που θα κοστίζει 100 ευρώ το μέτρο θα εκτίνεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Τρυπιά (στη Νέα Χαλκηδόνα) και από την είσοδο του άλσους ως την οδό Φωκών (στη Νέα Φιλαδέλφεια) και θα είναι ελεύθερου εμπορίου.
6. Η Τρίτη ζώνη θα εκτίνεται από την οδό Τρυπιά ως την πλ. Ελ. Βενιζέλου και αντίστοιχα από την οδό Φωκών ως την πλ. Ελ. Βενιζέλου και θα κοστίζει 150 ευρώ το μέτρο με δυνατότητα ελεύθερου εμπορίου.
7. Η τέταρτη ζώνη θα εκτίνεται στον πεζόδρομο της Λεωφ. Δεκελείας από την οδό Ατταλείας έως την πλ. Ελ. Βενιζέλου και το κόστος θα είναι 60 ευρώ το μέτρο.
8. Η πέμπτη ζώνη θα είναι η πλ. Ελ. Βενιζέλου στην οποία θα διατίθενται μέτρα μόνο για πώληση βιβλίων και λουλουδιών και το κόστος θα είναι 150 ευρώ το μέτρο.
9. Στην πλ. Ελ. Βενιζέλου θα διατεθούν μέτρα για 3 καντίνες μόνο για εξυπηρέτηση ορθίων με κόστος 2500 ευρώ για την καθεμία.
10. Στην πλ. Ελ. Βενιζέλου περιμετρικά, θα τοποθετηθούν 8 χημικές τουαλέτες που θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 12 ώρες.
11. Στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας θα αναπτυχθούν καθίσματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί ημερίδα για την εργατική πρωτομαγιά.
12. Στον ελεύθερο χώρο του ηρώου της Νέας Χαλκηδόνας και εντός του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για παιδιά.
13. Στην πλ. Ελ. Βενιζέλου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του Δήμου.
14. Τοπικοί σύλλογοι και φορείς θα δικαιούνται 4 δωρεάν μέτρα και θα καταβάλουν το 50% του κόστους εφόσον επιθυμούν περισσότερα, χωρίς να υπερβαίνουν τα 6 μέτρα, στις ζώνες 1 και 2. Επίσης μπορούν να πάρουν μέτρα στη πλ. Ελ. Βενιζέλου εφόσον καταβάλουν όλο το τίμημα.
15. Άλλοι σύλλογοι και φορείς θα πρέπει να καταβάλουν το 50% του κόστους για τα πρώτα 4 μέτρα που ζητούν και το 100% εφόσον επιθυμούν περισσότερα, χωρίς να υπερβαίνουν τα 6 μέτρα, στις ζώνες 1 και 2.
16. Τα καταστήματα της Λεωφ. Δεκελείας θα δικαιούνται 4 δωρεάν μέτρα, εφόσον χρησιμοποιηθούν για τα προϊόντα που εμπορεύονται.
17. Σε συνεργασία με υπηρεσία φύλαξης θα παραμείνει ανοιχτή η πρόσβαση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης της οδού Τρυπιά και της οδού Φωκών. Επίσης θα εξασφαλιστεί η αποφυγή παραεμπορίου που γίνεται κατά κόρον.
18. Θα διανέμεται τις προηγούμενες μέρες ενημερωτικός χάρτης, για την ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας.

1 σχόλιο: