.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Έδωσαν γη και ύδωρ και εισπράττουν καρπαζιές για το …χρέος. Ο Σόιμπλε χορεύει στο ταψί τους υπαλλήλους των Αθηνών

Η κυβέρνηση Τσίπρα, εθελόδουλη μέχρι μυελού οστέων, προσέφερε γην και ύδωρ στους Γερμανούς επικυρίαρχους της χώρας, ψηφίζοντας με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και κάθε ίχνους δημοκρατίας, ένα καταστροφικό τέταρτο μνημόνιο μέχρι το 2021.

Οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σία έσειαν ως “επιτυχία” το “αντάλλαγμα” της Γερμανικής δέσμευσης για δήθεν μέτρα μείωσης του χρέους. Και λέμε δήθεν μέτρα διότι δεν αποτελούν ούτε ασπιρίνες για το μέγεθος του προβλήματος.

Όμως, ούτε καν σε αυτά τα μέτρα δεν είναι διατεθειμένοι να δεσμευθούν Μέρκελ και Σόιμπλε ενόψει του σημερινού Eurogroup, ενώ ο Gabriel εκ μέρους των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών πουλάει ανέξοδα και εκ του ασφαλούς δημόσιες σχέσεις προς την Ελλάδα.

Πολύ περισσότερο δεν δεσμεύονται όταν ακούν πολιτικούς στην Ελλάδα, όπως ο Στ. Θεοδωράκης, που ισχυρίζονται, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι το χρέος δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας, πράγμα που, δυστυχώς, συμμερίζονται, χωρίς να το ομολογούν δημοσίως, όλοι, σχεδόν, οι μνημονιακοί κύκλοι στην χώρα.


Όλα δείχνουν ότι στο σημερινό Eurogroup (22/5), από το οποίο, ούτως ή άλλως, δεν επρόκειτο να προκύψει τίποτα το θετικό, η Γερμανική πλευρά θα προσφέρει “τσάι και συμπάθεια” και μορφές χρονικής μετάθεσης οποιασδήποτε ρύθμισης για το χρέος όσο ανώδυνη και αν είναι μια τέτοια ρύθμιση για την ίδια και εντελώς ασύμφορη για την Ελλάδα.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου