.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας: Συζήτηση με αφορμή την “Κόκκινη Αμερική” του Κωστή Καρπόζηλου, Σάββατο 27 Μάη 19:30


Οι διαδρομές των μεταναστών, ο τρόπος οργάνωσής τους, η σχέση και αλληλεπίδρασή τους  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο που εργάζονταιη ένταξή τους στα συνδικάτα, η δημιουργία εργατικών αλληλοβοηθητικών ενώσεων, η σχέση τους με την Αριστερά, οι προσδοκίες και διαψεύσεις για μια καλύτερη ζωή, η ενσωμάτωση και αφομοίωσή τους στην κοινωνία ή οι δρόμοι  ριζοσπαστικοποίησής τους και  ο ρόλος συλλογικοτήτων (όπως και η εργατική λέσχη) σε αυτή την κατεύθυνση, τελικά ο δικός τους ρόλος στον κοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, είναι μερικά ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν τη συζήτηση αυτή.

 
Έτσι κι αλλιώς, η ελληνική μεταναστευτική εμπειρία στις ΗΠΑ τον προηγούμενο αιώνα και  η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής ενός μεγάλου ρεύματος μεταναστών σήμερα, μας ξαναθυμίζουν πως πολλές φορές  «οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι τα θύματα της Ιστορίας, αλλά οι πρωταγωνιστές της», όπως  λέει ο Κωστής Καρπόζηλος.
Με αφορμή, το βιβλίο του Κωστή Καρπόζηλου «Κόκκινη Αμερική. Έλληνες μετανάστες και το όραμα ενός Νέου Κόσμου 1900-1950», το Σάββατο 27 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση-εκδήλωση με θέμα τη μετανάστευση και την οργάνωση των μεταναστών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως σήμερα, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, Ελ. Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου