.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr


Το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι για να λύνει ο Δήμαρχος τις όποιες διαφορές του με μερίδα εκάστοτε του τοπικού ή του άλλου τύπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο χώρος που διασταυρώνονται οι γνώμες των Δημοτικών Συμβούλων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχουν κοινοποιηθεί από τον Πρόεδρό του ή και για θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, εφόσον έχουν εγκριθεί για συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι διαφορές του Δημάρχου με μερίδα του τοπικού ή του άλλου τύπου επιλύονται δια του τύπου ή της δικαιοσύνης, τύπου φιλικού προς το Δήμαρχο ή και δια της Δημοτικής Ενημέρωσης ως προς το καθαρά κατατοπιστικό μέρος της ανακυψάσης διαφοράς.


Άλλως έχει το θέμα εάν Δημοτικός Σύμβουλος ή Δημοτικοί Σύμβουλοι υιοθετήσουν γραφόμενα του τοπικού ή του άλλου τύπου και τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο – σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος οφείλει να είναι σαφής και συγκεκριμένος όταν έχει το λόγο, και ο τοπικός τύπος υπεύθυνος και με καλή τεκμηρίωση σε ό,τι γράφει.

Πάντως και ο ρόλος του τοπικού τύπου είναι να ελέγχει την τοπική και κεντρική εξουσία αυστηρά και με ακρίβεια, ενώ οι ελεγχόμενοι οφείλουν να απαντούν με ψυχραιμία για ό,τι ελέγχονται, αποφεύγοντας επιθετικούς αναπόδεικτους μάλιστα χαρακτηρισμούς εκτοξευόμενους επί δικαίων και αδίκων.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου