.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Lloyd’s List: Στην 67η θέση Μαρινάκης, στην 97η θέση Μελισσανίδης

EPA/STEPHEN MORRISON

Lloyd’s List: Ναυτιλιακό top 100 με 14 Ελληνες

Πρωτιά του Γ. Αγγελικούση


Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014


Συνολικά 14 Ελληνες βρίσκονται φέτος στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση της Lloyd’s List.

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου. Ο κ. Αγγελικούσης μάλιστα είναι ο πρώτος μεταξύ των πλοιοκτητών, αφού στις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας περιλαμβάνονται κατά σειρά ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ, οι Nils Andersen και Soren Skou που διοικούν τη Maersk, καθώς και ο OPEC. Ο κ. Αγγελικούσης ανέβηκε κατά μία θέση σε σχέση με το 2013 λόγω του εκτεταμένου ναυπηγικού προγράμματος του ομίλου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα LNG carriers και της πρόσβασής του στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Ακολουθεί στην 11η θέση ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk Carriers, ο οποίος σε συνεργασία με την Oaktree ελέγχει πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης φορτηγών πλοίων ανάμεσα στις ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ.

Τέσσερις θέσεις πιο κάτω είναι η Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής του ομίλου Navios, η οποία συνέχισε και το 2014 να επεκτείνει τον στόλο του ομίλου. Στη 16η θέση είναι ο Γιώργος Οικονόμου της Dryships και της Ocean Rig, ο οποίος κατάφερε και κάλυψε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το κενό επαναχρηματοδότησης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Dryships ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων που έληγε την 1η Δεκεμβρίου 2015.

Στη λίστα των 100 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της ναυτιλίας για το 2014 και πιο συγκεκριμένα στην 21η θέση βρίσκεται ακόμα ο Πήτερ Λιβανός, από τους μεγάλους παίκτες στην αγορά του LNG. Ακολουθεί στην 25η θέση ο επικεφαλής της Dynacom και της Dynagas Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον επεκτατικούς στη σκέψη πλοιοκτήτες. Στην 48η θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο οποίος σύμφωνα με τους Lloyd’s αναμένεται μέσα στο 2015 να επανεκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στη θέση του προέδρου της ΕΕΕ.

Επίσης, στην 50ή θέση είναι ο επικεφαλής της Costamare Κωστής Κωνσταντακόπουλος και στην 54η θέση ο πρόεδρος της Intertanko και επικεφαλής της ΤΕΝ Νίκος Τσάκος. Στην 67η θέση βρίσκεται ο επικεφαλής του ομίλου Capital και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ στην 81η θέση είναι ακόμα ένας Ελληνας εφοπλιστής, ο Συμεών Παληός της Diana Shipping. Δύο θέσεις πιο κάτω είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος με την General Maritime, ενώ στην 86η βρίσκεται ο πρόεδρος της Intercargo Γιάννης Πλατσιδάκης. Τέλος, στην 97η θέση της λίστας είναι ο επικεφαλής του ομίλου της Aegean Δημήτρης Μελισσανίδης.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου