.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σήμερα η εκδήλωση - συζήτηση της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ

 
ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η πρόσφατη δημοσιοποίηση των δύο σχεδίων συμφωνίας που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των λεγόμενων «διαπραγματεύσεων»  από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σχετικά με το πλαίσιο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση. Παρά τις όποιες, ποσοτικές κατά βάση,  διαφοροποιήσεις και οι δύο προτάσεις διέπονται από κοινή αντεργατική – αντιλαϊκή λογική στα βασικά σημεία και τη φιλοσοφία τους. Βασική παραδοχή και στα δύο σχέδια είναι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνιο.

Οι απαιτήσεις των «θεσμών», της γνωστής μας Τρόικας, αναδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, που με όπλο τους ένα ληστρικό, τοκογλυφικό και αβίωτο χρέος, που οι ίδιοι σε συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς της εκφραστές δημιούργησαν, δολοφονούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με τις μνημονιακές πολιτικές και τον οικονομικό στραγγαλισμό.
Αλλά και το σχέδιο συμφωνίας που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση φανερώνει ότι η αφοσίωση της στους καπιταλιστικούς κανόνες, στους θεσμούς και στην ΕΕ, καθώς και η λογική των διαπραγματεύσεων με άξονα το «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή», οδηγεί στην πράξη στην υποταγή, σε νέες απαιτήσεις και εκβιασμούς από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και νέα καταστροφικά μέτρα για τους εργαζόμενους το λαό και τη χώρα. 
‘Έχει χρεοκοπήσει η λογική ότι μπορεί εντός του ευρώ και της ΕΕ- που δεν είναι το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι αλλά η σφηκοφωλιά των ιμπεριαλιστών-, να υπάρξει αξιοπρεπές μέλλον για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία. Μόνο η ρήξη με τους δανειστές και το ευρώ η αποδέσμευση από την ΕΕ με άμεση διαγραφή του χρέους , με στάση πληρωμών , με κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας στην οποία το κεφάλαιο θα χάσει κέρδη και δύναμη και η εργατική τάξη οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα για το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό. Για να μην υπογραφή καμιά συμφωνία. Για να υπάρξει ένα μαζικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με την κοινή δράση όλων των ανυπόταχτων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς. 
Καλούμε στην εκδήλωση συζήτηση που πραγματοποιεί η τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης την 
Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19.00
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας
Νικολάου Τρυπιά 45, με ομιλητές τους
Τάκη Τσίτσο και Γιάννη Σηφακάκη, μέλη ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης
 
http://antarsyaif.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου