.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης


Mόλις έχει τελειώσει το κυνηγητό των κατοίκων στη Δεκελείας προς τα στενά

Ούτε χτες έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για το «νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας», που είχαν οργανώσει ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, και ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης στο θεατράκι του ΠΠΙΕΔ.

Μια συζήτηση που το περιεχόμενο της, είναι φανερό ότι κάποιοι… πολλοί συγκεκριμένοι, δε θέλουν οι πολίτες να το μάθουν τουλάχιστον πριν ψηφιστεί. 

Άλλη μια φορά ήρθαν οι εμφανιζόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ, με τους ίδιους επικεφαλής να κάνουν το κουμάντο, κατέκλισαν το χώρο και οδήγησαν σε ματαίωση τη συζήτηση. Και αυτή τη φορά η συνεργασία με την αστυνομία υπήρξε άψογη. Δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη αν και ήταν ανακοινωμένη από μέρες η παρουσία τους.  Όταν συγκεντρώθηκαν αρκετοί, η αστυνομία παραμέρισε και τους επέτρεψε να περάσουν. Έτσι κι αλλιώς όμως πήδαγαν και από τα πλαϊνά κάγκελα, καθώς οι λιγοστοί αστυνομικοί δεν ασχολούνταν με τέτοιες λεπτομέρειες.

Αφού ματαιώθηκε η εκδήλωση καθώς ήταν αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε τέτοιες συνθήκες, ακολούθησαν μικροεπεισόδια σε σχέση με εκείνα της «μαύρης Παρασκευής». Κυνηγήθηκαν κάτοικοι με τον ίδιο τρόπο που έγινε και πριν μέρες και η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη απλώς τους συνόδευε… Μια ηλικιωμένη κυρία που είχε βγει περίπατο χωρίς να γνωρίζει τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στην πόλη, τη στιγμή που γινόταν το κυνηγητό των πολιτών, τρομαγμένη έτρεξε να σωθεί και βρέθηκε φαρδιά πλατιά στο έδαφος! 

Όταν είχαν τελειώσει όλα εμφανίστηκε αρχικά μια τετράδα της ομάδας «Δ» και στη συνέχεια μια δεύτερη. Παρατάχτηκαν κάποια στιγμή για λίγο επί της Δεκελείας στο ύψος περίπου της «Βυζαντινής γωνιάς», μετά πήγαν λίγο πιο κάτω και μετά έφυγαν. Ήρθε και μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία στάθμευσε στην πλατεία. Η κατάσταση θύμιζε την εικόνα που έβλεπα παλιά μετά από ληστεία σε τράπεζα. Πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν το κατάστημα που στο μεταξύ είχε ληστευθεί…


Όταν λοιπόν ψηφιστεί ο νόμος για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, κι όταν έρθει η στιγμή που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, τότε θα πάρει τη σκυτάλη το κράτος από το παρακράτος για να εφαρμοστεί πλέον η νομιμότητα…

Έχει γίνει φανερό από καιρό, απομένει να το συνειδητοποιήσουμε, πως αυτές οι άθλιες πολιτικές δεν είναι δυνατό να περάσουν με την αστική δημοκρατία σε συνθήκες ομαλής θεσμικής λειτουργίας. Όπου λοιπόν το κράτος δε μπορεί να παρέμβει, εμφανίζεται μια άλλη δύναμη για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Με τους μετανάστες και την αριστερά η ΧΑ, με τις επιχειρήσεις στην πόλη μας οι… οπαδοί! 

Οι επιχειρήσεις εκφασισμού της κοινωνίας προχωράνε με καλπασμό, ακολουθώντας τους ρυθμούς επέλασης του μεγάλου κεφαλαίου. Το οποίο εκπροσωπείται με το μανδύα της τρόικας, της ΕΕ, της κυβέρνησης.

2 σχόλια:

  1. Ποια αριστερά ; Τουμπέκα κάνουν όλα τα κόμματα της αριστεράς μπροστά στον Μελισσανίδη και το στρατό του . Αντί να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα και ξεσηκώσουν τον κόσμο της αριστεράς, το μόνο που κάνουν είναι να εκδίδουν κάτι γενικόλογες ανακοινώσεις και τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή