.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Νεκρός ο Έλληνας επικεφαλής του 3ου Τάγματος της ΛΔ Ντονιετσκ

Από Ανδρέας Ζαφείρης

Νεκρός ο Έλληνας  επικεφαλής του  3ου Τάγματος της ΛΔ Ντονιετσκ.

Ραγδαία και επικίνδυνη για όλη τη περιοχή αύξηση της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε χθες στη μάχη ο Έλληνας διοικητής του 3ου Τάγματος, του 11ου Συντάγματος της ΛΔ Ντονιετσκ,(επίλεκτη μονάδα, γνωστή και με την ονομασία «Δημοκρατική Φρουρά» ή ως «100η ταξιαρχία των εσωτερικών στρατευμάτων», Ivan Andreyevich  Balakay , γνωστός σε όλους με το όνομα Grek, λόγω της καταγωγής του.  Ο Grek έπεσε σε μάχη, στη βιομηχανική περιοχή Avdeevka, επικεφαλής ομάδας αναχαίτισης των ουκρανικών στρατευμάτων της 72ης Ταξιαρχίας, που είχαν επιτεθεί στη περιοχή. Κατά τη μάχη οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν με σημαντικές απώλειες (15 νεκρούς και 20 τραυματίες και επιπλέον 5 νεκρούς και 10 τραυματίες από «φίλια» πυρά).


Την είδηση επιβεβαίωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΛΔ Ντονετσκ και Διοικητής της ταξιαρχίας Vostok, Alexander Khodakovsky, ενώ σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν γνωστοί ουκρανοί δημοσιογράφοι του «στρατιωτικού ρεπορτάζ» όπως ο Yuri Butusova,για το θάνατο του «τρομοκράτη» και ενός από «τους πιο έμπειρους διοικητές της ΛΔΝ».

Ο  Grek ήταν από τους πιο μαχητικούς διοικητές και είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ήττα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη μάχη του Debaltsevo, τη πιο σημαντική έως τώρα μάχη του πολέμου.

Ήταν  οικοδόμος και συμμετείχε από τις πρώτες διαδηλώσεις στο αντιφασιστικό κίνημα, το Μάρτιο του 2014. Τραυματίσθηκε πρώτη φορά στις 23 Μάιου του 2014 , στη μάχη στο χωριό Karlovka. Χάρις στον ηρωισμό του και τις επιτελικές του ικανότητές αναδείχθηκε  σε ηγέτη της Ταξιαρχίας Vostok (Ανατολή).

O Ivan Grek παίρνει τη θέση του δίπλα στον «δικό μας» Φάνια Κοσσέ και δεκάδες άλλους έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού, του υποκινούμενου από τον ευρωατλαντισμό, πολέμου. Δίπλα στο Motorola και στο Mozgovoi.

Και η τραγική απώλεια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η ΝΑΤΟική επιθετικότητα στη περιοχή.  Μόνο τις τελευταίες 5 μέρες έχουν χτυπηθεί πάνω από 3200 στόχοι, κυρίως περιοχές με άμαχο πληθυσμό στη ΛΔ Ντονετσκ και ΛΔ Λουγκανσκ. Με τον αριθμό των χτυπημάτων να υπερδιπλασιάζεται μέσα στο διάστημα αυτό.

Όλα δείχνουν ότι, μετά την  ήττα  στο μέτωπο της Συρίας, οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις  εντείνουν την επιθετικότητά τους στην ανατολική Ουκρανία.  Και η άνοιξη που πλησιάζει μόνο ελπίδες για ειρήνευση δεν φέρνει, όσο το ΝΑΤΟ επιθυμεί να κρατάει ανοιχτό το μέτωπο. Μέχρι τώρα όμως γνωρίζει μόνο ήττες, καθώς του καθεστώς του Κιέβου έχει απονομιμοποιηθεί εντελώς στην κοινωνία, καθώς η πορεία προς τη Δύση έφερε πόλεμο και τεράστια φτωχοποίηση.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου