.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Ένας από τους ουσιαστικότερους δείκτες για την ποιότητα μιας κοινωνίας και των θεσμών της είναι ο βαθμός σεβασμού στα δικαιώματα των κρατουμένων. Η ζωή όμως του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αίτημά του να του δοθεί η άδεια για την παρακολούθηση των σπουδών του, κάτι που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
 
Το Δεκέμβρη του 2008 στα χέρια του Νίκου ξεψύχησε χτυπημένος από τη σφαίρα αστυνομικού ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Τότε, με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μ’ όσα ακολούθησαν, η κυβέρνηση έστελνε το μήνυμα ότι το κράτος δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να μην μετατραπεί η οργή της νεολαίας σε δύναμη ανατροπής. Σήμερα, δεν χρειάζονται «εκτελεστικά όργανα» ούτε “μπάχαλοι”. Την εκτέλεση, όπως και το μπάχαλο στους “δημοκρατικούς” θεσμούς, τα αποφασίζει το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, της δικαστικής εξουσίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται ούτε όπλα ούτε αίματα. Απλά, αρνούνται στο Νίκο Ρωμανό το νόμιμο κατοχυρωμένο δικαίωμά του να σπουδάσει ενώ είναι στη φυλακή και εκτίει την ποινή του. Του κλείνουν και το παραμικρό παράθυρο ελευθερίας κι εξέλιξης.

Το κράτος-τιμωρός καταδικάζει τον Νίκο Ρωμανό γιατί ύψωσε το ανάστημά του, γιατί έδωσε σε όλες και σε όλους μας ένα μήνυμα Αξιοπρέπειας και Αντίστασης αρνούμενος να παραλάβει το βραβείο για την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις και στη συνέχεια με την απόφασή του για την απεργία πείνας. 
 
Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνει ο Νίκος Ρωμανός και απαιτούμε ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, όπως και να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα των κρατουμένων κι όλων των ανθρώπων στην χώρα μας.


Νέα Φιλαδέλφεια, 6 Δεκέμβρη 2014,
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.Φ., Ν.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου