.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σύγκλιση ζήτησε το ΥΠΕΚΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ


 
Συνάντηση με εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο του υπουργείο και στενό συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, τον Κώστα Διάκο, είχε  το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία της ΑΕΚ.  Την αποτελούσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου και ο project manager του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Από πλευράς των ανθρώπων του ΥΠΕΚΑ τέθηκαν υπόψη δύο βασικά θέματα. Το πρώτο η ανάγκη που θεωρούν πως υπάρχει, για να βρεθεί πεδίο σύγκλισης ανάμεσα σε Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και ΑΕΚ, ακόμη και πριν να βγει η απόφαση του ΣτΕ. Η οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις αρχές Ιουνίου.


Το δεύτερο ήταν η αναφορά τους σε θέσεις που τους παρουσίασε ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας πρόσφατα, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται γήπεδο στον χώρο που είχε ήδη η ΑΕΚ 30.000 θέσεων και προδιαγραφών UEFA. Τους ενημέρωσαν επίσης για άλλα ζητήματα που έθεσε υπόψη τους ο Δήμος, όπως τις υπογειοποιήσεις και το πάρκινγκ.

Αντίθετα με την εικόνα που έχει περάσει προς τα έξω τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία υπήρξε σαφής θέση του ΥΠΕΚΑ εναντίον του σχεδίου της ΑΕΚ που προκαλεί την αντίδραση της τελευταίας, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά σε σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν.». Αντίθετα δεν προκύπτει δυσφορία από την πλευρά της «Ένωσης».

Από τους ανθρώπους της ΑΕΚ τονίζεται πως οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ δεν παρουσίασαν τις θέσεις του Δήμου σαν δικές τους, ούτε τους έδειξαν σε κάποιο σημείο της κουβέντας πως τις υιοθετούν.Οπωσδήποτε όμως προκύπτει παραίνεση προς την πλευρά της ΑΕΚ να συζητήσει με τον Δήμο και αυτές του τις θέσεις, με βάση και τις δικές της. Οι τελευταίες παρουσιάστηκαν και χθες στην αντιπροσωπεία του ΥΠΕΚΑ.

Από την ΑΕΚ υποστήριξαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται γήπεδο 30.000 θέσεων στον χώρο που καταλάμβανε το παλιό και επιχειρηματολόγησαν γι’ αυτό, όπως και για τις άλλες θέσεις του Δήμου που τους παρουσιάστηκαν. Επιπλέον εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, για το αν είναι δυνατό να γίνει συμφωνία με τον Δήμο με την απόφαση του ΣτΕ να εκκρεμεί, ωστόσο από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ τους επισημάνθηκε πως αν υπάρξει σύγκλιση, θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί κι αυτό.
Έγινε επίσης αναφορά στην πρόσκληση του Δήμου, που είχε φτάσει στα χέρια της ΑΕΚ και πριν την συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ, για συνάντηση την Δευτέρα.

Από το ΥΠΕΚΑ ενημέρωσαν τους ανθρώπους της «Ένωσης» πως εκεί ο Δήμος σκοπεύει να παρουσιάσει κάποιας μορφής μελέτες που έχει κάνει σε συνεργασία με εταιρείες εκτός Ελλάδας, μέσω των οποίων θα στηρίζει την θέση του πως γίνεται γήπεδο 30.000 θέσεων στον παλιό χώρο. Το μήνυμα ήταν στην ουσία «δείτε τι θα σας πουν και τα λέμε ξανά».

Αν κι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, το πιθανότερο είναι πως από την πλευρά της ΑΕΚ θα ανταποκριθούν στην πρόκληση της Δημοτικής Αρχής.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου