.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Οικονομικό σκάνδαλο καταγγέλλει ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας

Στη διαχείριση των κυλικείων στα νεκροταφεία, σε αρκετές περιπτώσεις η διαφθορά παραμένει «ολοζώντανη»…  Αυτό τουλάχιστον απορρέει από όσα καταμαρτυρεί ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.  

«Η υπόθεση των κυλικείων νεκροταφείου είναι μια αμαρτωλή ιστορία, σε πολλές περιπτώσεις, σε όλη την Ελλάδα, ως προς τους όρους ή το αν εισπράττονται τα χρήματα» ανέφερε ο δήμαρχος προτού εξειδικεύσει στα του δικού του δήμου:


«Παραδώσαμε εγώ και ο αντιδήμαρχος στην εισαγγελέα διαφθοράς, κυρία Ράϊκου, φάκελο 1.500 σελίδων. Το ιστορικό έχει ως εξής: Ο μισθωτής είχε μισθώσει το χώρο του κυλικείου για 8 χρόνια. Στην αρχή είχε αιτηθεί μείωση που δεν έγινε δεκτή στο δικαστήριο. Από ένα σημείο και μετά, όχι μόνο κατέβαλε μειωμένο μίσθωμα, αλλά επί 2 με 2,5 χρόνια σταμάτησε εντελώς να πληρώνει».

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, «αντικαταστάθηκαν εγγυητικές επιστολές που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτια  με κάποιες που έληγαν, με συνέπεια να χάσει ο δήμος 300.000 ευρώ», άμεσα. Ο δήμαρχος καταλόγισε «τρομερή αδράνεια και ολιγωρία» στην προηγούμενη διοίκηση, λέγοντας ότι δεν άσκησε κανέναν έλεγχο, με συνέπεια  - όπως είπε- να σωρευθεί  τελικά χρέος γύρω στο 1,3 εκατομμύριο ευρώ.

«Ο κύριος αυτός που χρωστά χρήματα στο δήμο», συνέχισε  ο κ. Βασιλόπουλος, «στην ουσία τώρα γελά στα μούτρα μας, καθώς φρόντισε να μην έχει τίποτε στο όνομά του, οπότε ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…».

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως η νυν δημοτική αρχή έκανε τις πρέπουσες νομικές ενέργειες και πρόσθεσε πως τώρα αναμένει «δίωξη κατά παντός υπευθύνου».

πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου