.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συνεχίζονται οι προκλήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού


Μετά την αντίδραση των πολιτικών κρατούμενων της υπόγειας έκτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που κατέστησαν σαφές ότι δε θα δεχτούν να μετατραπούν τα κελιά τους σε μπουντρούμια (τη δήλωση των πολιτικών κρατούμενων και ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ), οι υπεύθυνοι της φυλακής τροποποίησαν την τακτική τους, ανακοινώνοντας σήμερα στους πολιτικούς κρατούμενους ότι δε θα τους κλείσουν τη θέα προς τον ουρανό με πλέγμα, αλλά με… κονσερτίνα.

Συρματόπλεγμα με ξυράφια, τοποθετημένο σε πυκνές σειρές, η μία δίπλα στην άλλη, θα φράξει τον ουρανό πάνω από τη λεγόμενη «νεκρή ζώνη», κόβοντας τον ήλιο πιο πολύ απ’ όσο θα τον έκοβε το πλέγμα!


Οι πολιτικοί κρατούμενοι αντέδρασαν άμεσα, σταμάτησαν τις εργασίες των συνεργείων, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν αυτό το πράγμα και περιμένουν τον αρχιφύλακα ή το διευθυντή της φυλακής.

Κι εμείς περιμένουμε την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου και του αρμόδιου γενικού γραμματέα Ε. Φυτράκη, που εξακολουθούν να κρύβονται, ενώ είναι πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενοι (αν δεν είναι οι ίδιοι που έδωσαν την εντολή γι’ αυτό το αίσχος, που μόνον λόγοι πολιτικής εκδικητικότητας μπορούν να δικαιολογήσουν).

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου