.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, συγκάλεσε σύσκεψη των Δήμων της αρμοδιότητας της για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ 

 
Την Παρασκευή 24-04-2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των Δήμων του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, για τη συνδρομή τους στη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμίνας Κυπριανίδου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Καππής, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού Κώστας Λιούτας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης..

Οι παρευρισκόμενοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθήνας, καθώς είναι κοινός τόπος στη δημόσια συζήτηση, αφενός, η αναμενόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην  ευρύτερη περιοχή και, αφετέρου, η αναγκαιότητα διαχείρισης της κατάστασης.

Παράλληλα αναγνωρίστηκε η ανυπαρξία δομών φιλοξενίας προσφύγων, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για έκτακτα μέτρα υποδοχής, ούτε υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα για προγραμματισμένα μέτρα υποδοχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν οι δυνατότητες συνεισφοράς των Δήμων και της Περιφέρειας στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανεύρεση μικρών ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων, όπου θα γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται μια αναλογική κατανομή του πληθυσμού, με σεβασμό στο αίσθημα ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Αποφασίστηκε, τέλος, η συνεχής επαφή των Δήμων του Κ.Τ. Αθήνας και της Π.Ε. Κ.Τ. Αθήνας, με στόχο συντονισμένες δράσεις και συνέργειες, έτσι ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλει καθοριστικά στην εξεύρεση λύσεων συμβατών με την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου